Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 072
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
На мен ми спряха фолиевата като влязох в трети месец. Преди това съм я пила с години,защото не можех да забременея. Когато забременях хемоглобина ми беше на долна граница и постепенно започна да пада. Сега пия Феро-Фолгамма. Пише и че съдържа 5 мг фолиева киселина.
 Означава ли,че ако пиеш фолиева киселина ще се подържат нивата на желязото? Дали мога да говоря с моята лекарка ,ако сега след последните кръвни се е покачил да го спра това желязо? Много е гадно. Получих запек и болки в корема .

# 511
  • град-държава
На мен не ми ги спряха след като хемоглобина ми влезе в граници преди 2 седмици. Само намалиха количеството.
И аз не бих пила без причина, а в първите месеци едва я преглъщах фол.к-на.

# 512
  • Варна
На мен не ми ги спряха след като хемоглобина ми влезе в граници преди 2 седмици. Само намалиха количеството.

Дано и на мен да ми ги намалят  Praynig
 А защо едва я преглъщаше фолиевата? На мен ми е без вкус и ми е безпроблемна.

# 513
Извинявайте, ако въпросът ми е глупав, но как се изследва хемоглобина? На мен до сега веднъж са ми пускали кръв, урина, микробиология, цитонамазка и влагалищен секрет. Тази седмица правихме ранния скрининг. До сега за хемоглобин никога не беше ставало въпрос и на последния преглед доки ми каза това за ФК, но реално не ми е изследвал или гледал някакви стойности на хемоглобина за да прецени дали е в норма или не....

# 514
  • Телиш/Плевен
Хемоглобинът влиза в пакета кръвни изследвания. Щом не ти е казал нищо, значи е в норма.
Аз също не пия хапчета без нужда. Ако се забележи недостиг на фолиева киселина, лекарят ще каже и ще предпише отново хапчетата. В общия случай казах вече, че е до лична преценка. Който иска, нека пие.

# 515
  • Варна
Извинявайте, ако въпросът ми е глупав, но как се изследва хемоглобина? На мен до сега веднъж са ми пускали кръв, урина, микробиология, цитонамазка и влагалищен секрет. Тази седмица правихме ранния скрининг. До сега за хемоглобин никога не беше ставало въпрос и на последния преглед доки ми каза това за ФК, но реално не ми е изследвал или гледал някакви стойности на хемоглобина за да прецени дали е в норма или не....
Пълна кръвна картина мисля, че включва хемоглобин. Не може да не са ти го изследвали. По-скоро ти е в норма и за това нищо не ти е казал лекаря  Wink

# 516
Благодаря ви за бързите отговори. Да, аз за това изборих какво ми е правено до сега, защото не знам дали е включеН, а докторът каза, че в изследванията всичко е ок, значи за това ми е казал, че мога да спра ФК.

# 517
  • град-държава

Дано и на мен да ми ги намалят  Praynig
 А защо едва я преглъщаше фолиевата? На мен ми е без вкус и ми е безпроблемна.
Аз не съм имала типичните неразположения в началото на бременността си, но трябваше ли да преглътна фолиевата не знам какво ставаше и в този миг започваше ужасно гадене и напъни за повръщане и така около 10-20 мин. усилия да я задържа в стомаха си. Пълна мистерия. Laughing
Сега нямам такъв проблем, но и една приятелка ми беше казала, че също 'и е ставало лошо от ф.к.

# 518
Здравейте мами
Утре съм на първата ФМ в 12 г.с съм дали ще ми кажат пола на бебчо? А вагинално ли го правят? Малко ми е притеснено и толкова ми е развалнувано ..... Никак не ми е лека бременността и ми е притеснено.
Успех на всички Simple Smile

# 519
ФМ се прави с нормален екограф, който е с по-добро качество от стандартния. Може и да направят предположение за пола, но в толкова ранна бременност няма как да е 100% сигурно, че ще е вярно. Успех и не се стресирай!

# 520
Здравейте мами. Моята доки вече ми каза че от притеснение ще си докарам беля Sad от вчера ми се усили течението и започна да има слузести много тъмно жълти петна Sad доки ми каза че може да е инфекция но тъй като съм в края на 10та седмица не може да се лекува за сега. Каза че може да е и от отлепването да изъича още малко. Страх ме е. Пия много уттогестан и но шпа и само лежа. Но много ме е страх. Имали ли дте такова слузесто зацапване? Дали може да е нещо лошо с бебето? Sad

# 521
ФМ се прави с нормален екограф, който е с по-добро качество от стандартния. Може и да направят предположение за пола, но в толкова ранна бременност няма как да е 100% сигурно, че ще е вярно. Успех и не се стресирай!

Благодаря много Simple Smile

# 522
Хемоглобинът е част от пълната кръвна картина (ПКК), щом докторът е казал, че няма нужда от фолиева, значи хемоглобинът е в норма. Ще ти пуснат пак тези изследвания през 2рия триместър и ако тогава е под норма, вероятно ще ти изпишат Б-колмплекс, фолиева и желязо.

За момичетата, на които им става лошо от фолиевата, знам, че помага да се пие преди лягане, така се намалява гаденето.

На мен полът ми го казаха в 12г.с. на ранния скрининг във Фемина. Лекарката беше 100% убедена (аз недоверчиво подпитвах за вероятността да се промени) и се потвърди на феталната морфология в 20 г.с. В клиниката техниката е доста добра, както и специалистите, така че при подходяща позиция на бебето, мисля, че може да се каже със 100% вероятност.

# 523
За фолиевата, с предната бременност трима лекари ми казаха до края на бременността, че даже и по време на кърменето. Така процедирах тогава, така ще е и сега. Хемоглобинът винаги ми е бил нисък и сега е под нормата, а бебетата са като вампирчета и изсмукват желязото, за да трупат запаси. Калцият също.

# 524
Половите органи се развиват напълно месец след първата ФМ, та малко трудно да се каже със 100% убеденост пола. Факт - на мен даже по-рано ми го каза моя гинеколог, с обикновен ултразвук и позна. Което не означава, че не можеше да промени предположението си.

Общи условия

Активация на акаунт