Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 077
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Моите не се увеличават и не ме болят.
Не е задължително да те сполети които и да е симптом.  Peace

# 496
И аз мисля така, че не е задължително да имаш всички симптоми. Ето аз например и с първата и със сегашната бременност не съм повръщала или да ми се е гадило .

# 497
Аз също нямам никакви симптоми, в 12г.с. и 2 дни и честно да си призная се побърквам от притеснение  Rolling Eyes Изобщо не се чувствам бременна дори  Sad

# 498
Мишката, абсолютно същото с гърдите се отнася и за мен, напомпени, силиконови и болезнени до към 7 седмица, и бавно и лека-полека спаднаха и грам не ме болят вече. Днес бях на преглед в 10 седмица съм и всичко е наред. Така, че аз лично повече няма да си обръщам грам внимание на безболезнените ми гърди  Grinning

# 499
Момичета, до коя седмица пихте фолиева киселина? Аз съм края на 12 и МД ми каза да я спирам вече. Направихме ранния скрининг и всичко изглежда наред, но аз малко се чудя за това спиране на ФК....

# 500
  • Телиш/Плевен
Момичета, до коя седмица пихте фолиева киселина? Аз съм края на 12 и МД ми каза да я спирам вече. Направихме ранния скрининг и всичко изглежда наред, но аз малко се чудя за това спиране на ФК....
Преценката е твоя, някои пият и след раждането. Най-важна е в първия триместър, след това е по желание. Аз я спрях горе-долу по това време (13-14 г.с.). Peace

# 501
Аз ,я пих още когато правихме бебето. След това, някъде до към 12 с.И моята лекарка ми предписа Огестан . Сега съм 24+5 и продължавам да го пия.

# 502
През първата ми бременност я пих докато родих. Сега док. ми каза, че пак ще я пия до последно.

# 503
Фолиевата е най-важна преди зачеването и в първите седмици от бременността. После може да се пие, но не заради бебето, а заради майката.

# 504
Аз продължавам да си я пия, недостигът й може да доведе до анемия. При бременност се увеличава количеството на кръвната плазма и хемоглобинът пада, така че е важно да се приема достатъчно желязо, фолиева, витамин B12 и други вещества, необходими за усвояването им. Така че гледам да наблягам на богати на желязо храни и си продължавам с фолиевата. Хемоглобинът ми е с малко под нормата от 120, но не е чак толкова нисък, нормално е за втори триместър.

# 505
Аз я бях спряла към 12-13 седмица, но после пак я започнах, защото започна да ми пада хемоглобина.

# 506
  • град-държава
И аз пих фолиева до 13г.с.,  но в 6 месец ми я върнаха с Б-комплекс и желязо, заради ж.деф. анемия и ще ги пия до раждането.

# 507
Аз мисля, че няма да навреди на никой ако пие по една таблетка до края на бременността.

# 508
Ами да и аз си мислех, че е хубаво до края на бременността, но моя доктро миказа, че вече нямало нужда и само щяла да ми вдига хемоглобина  newsm78 за това и питам и вас, защото попринцип му имам огромно доверие, но не знам защо, това за фолиевата киселина не ми се стори мн ОК и исках да видя дали и други доктори имат същите твърдения.

# 509
Аз бих ги спряла, в крайна сметка хапчета без нужда, само за всеки случай, не бих пила.

Общи условия

Активация на акаунт