Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 091
  • 734
  •   2
Отговори
# 480
  • Телиш/Плевен
RoskaFroska, не ги гледай толкова стриктно тези размери, те са ориентировъчни. Всяко бебе се развива с различни темпове и е напълно нормално да не отговаря съвсем точно на таблиците и схемите. Да не говорим, че с ехограф не може да се направи прецизно измерване, винаги има отклонения. Не задълбавай в тези неща, радвай се на бременността. Ако има повод за тревога, лекарят ще те уведоми. Лека бременност! Hug

# 481
RoskaFroska, не ги гледай толкова стриктно тези размери, те са ориентировъчни. Всяко бебе се развива с различни темпове и е напълно нормално да не отговаря съвсем точно на таблиците и схемите. Да не говорим, че с ехограф не може да се направи прецизно измерване, винаги има отклонения. Не задълбавай в тези неща, радвай се на бременността. Ако има повод за тревога, лекарят ще те уведоми. Лека бременност! Hug
Благодаря ти  Hug

# 482
Здравей, karizka, много съжалявам, за това, което ти се налага да преживее.
Аз също минах по този път. Моят съвет е да не оставяш нещата така и най- вече думите случва се да ти служат като успокоение. За жалост много рядко са вече абортите ей така, защото се случва, напротив има причина, има лекари, специалисти, които могат да ти помогнат да я намериш, като ти назначат правилните изследвания и по този начин следващият път финалът ще е успешен, сигурна съм. Имаме една група да жени загубили бебчета в различни г.с. ако искаш можеш да се присъедини и там да споделяш и да получаваш подкрепа, а също така можеш да прочетеш и коя къде е правила изследвания и какво е излязло от тяХ.  Аз за себе си се радвам, че намерих причината и не се съмнявам, че следващият път ще е успешен.
Ако искаш да споделиш или попиташ нещо и аз съм насреща.
Не се предавай !!! Hug Hug Hug
Къвенето продлжавя. Още от неделя стана червено. Бях и на друг лекар ,който не оъкри нищо. Аз от тсм се шашнах и после моя ме видя, защото беше неделя и като почна червеното хукнах веднага да ме гледат. От снощи вече си е като цикъл, страшни болки снощи имах и що кръв изтече и други работи :\. Вече шанс никакъв. Само се боля бързо да минат чакащите месеци и пак да пробваме. А този път сигурно ще ме е страх още повече, да не се повтори. Благодаря Ви много за подкрепата!

# 483
Това последното категорично не е вярно! Много често се случва ранната бременност да не се развие. Ако нещата се повторят 2,3 пъти тогава се ходи при специалист. Съжалявам, че някой преминава през подобни неща, но момичето най-малко от подобни психози има нужда!

# 484
Не съм целяла да притеснявай абсолютно никой! Камо ли да всявам психоза! Какво лошо има в съвета ми да потърси евентуална причина?!
Говоря от личен опит и от опита на други момичета, които са споделили. Защо е нужно да се чака да случи нещо такова 2-3 пъти като още след първия може да се открие ако има наличен проблем? ! Моята загуба също беше в ранните седмици и толкова лекари обиколих-случвало се- добре че си направих изследвания, които показаха всъщност какъв е проблемът. В моят случай абортите щяха да се повтарят, а повярвайте ми загубата е много тежка! Всеки сам решава за себе си, какви действия ще предприеме, аз се опитах да помогна, като дам съвет, все пак нали затова е този форум - излагане на различни гледни точки.

# 485
Разбирам те и не целя спор. Само, че вероятността да няма проблем е по-голяма и сега й е нужно спокойствие, а не тичане по лекари. Аз също говоря от опит и консултации с доктори. Чела съм достатъчно за да знам, че ранния аборт се случва често и ако не се повтори не е причина за тревога.
Сега, ако момичето иска да си прави изследвания си е нейна работа. Само, че предишния ти пост беше в стил - винаги има причина - а това не е така. Обикновено причина няма, но факт е понякога има.

# 486
Съгласна съм с Lady. Случва се често и това е естествен подбор. Погледнато от медицинска гледна точка, по-добре да се случи загуба в раннен стадий, отколкото да не се развие правилно. От човешка е тежко, но трябва да се гледа напред Peace

# 487
Всеки трябва да прецени за себе си дали да търси причина след първа загуба на ранна бременност или не. Моят съвет е да се посъветва със специалист, на който има доверие и след това да вземе решение. Аз също минах по този път, мисед в 8ма седмица, наложи се абразио. Имам голямо доверие на лекарката си и много я харесвам, тя ме посъветва да не правя изследвания и да продължим с опитите веднага след първият нормален цикъл. Тя ми обясни, че 1/4 от бременностите отпадат преди 12та седмица, като в много от случаите жената дори не разбира за бременността. В 60% от случаите е просто случаен хромозомен дефект при зачеването, който не позволява на клетките да продължат да се делят и на плода да расте, следващата бременност обичайно протича нормално.
Може да се случи и в ранна бременност жената да се зарази с цитомегаловирус, токсоплазмоза, листериоза и да загуби бременността, но това няма значение за следваща бременност, тъй като жената придобива имунитет.
Може да има много други причини за ранните аборти - прогестеронова недостатъчност, поликистоза, структурни аномалии на матката, тромбофилия, диабет, заболявания на щитовидната жлеза, автоимунни, имунологични, генртични и ако някои се отхвърлят лесно, то човек може да се побърка, ако трябва да мине през всички изследвания, да строши торба пари и нерви и накрая да не открие нищо. Именно затова всеки трябва да прецени за себе си или да се довери на специалист.

# 488
  • град-държава
Не откривам информация дали компрес с мед на гърба е противопоказен при бременност?
Свършиха ми антибиотиците, но имам хрипове, дълбока кашлица - не честа, но не мога да отхрача въпреки, че вече не е суха.След обяд съм на преглед (пореден), но не знам вече какво да направя.
Диагнозата ми е бронхит усложнение от вирус. Не знам и какъв е този вирус и има ли оправяне изобщо. Пия още сироп лихенсед+проспан таплетки+ биозин мама+промишлени количества ВитС+хаповете, които си пиех преди да се разболея (магнерот, абофолик, малтофер).  Sad
Пия и билков чай с ехинацея и липов чай, много вода. Какво още мога да направя? Страхувам се да не вляза в порочен кръг на едни лекарства, втори лекарства и т.н.

# 489
Според мен лично намали хапчетата до минимум. Лежах в болница миналия месец от усложнение от грип.
Кашлицата я влачих  месец и малко. И то такава кашлица, че бях с контракции от нея.
Вземи една черна ряпа. Издълбай я и я напълни с мед. Дръж  я на хладно и на другия ден сутринта изпии сока. Напълни я пак и вечерта като го изпиеш, я хвърли. После нова. Напиши в интернет черна ряпа при кашлица и ще прочетеш много за ползите и. Не е противопоказна при бременност. Замени таблетките вит. С с изцеден лимон в чаша хладка вода сутрин на гладно.

# 490
  • град-държава
Благодаря за мнението, четох вече за ряпата, но при мен меда приеман вътрешно обостря кашлицата в момента. И сок от лимони пия, плодове, изобщо се храня много качествено, но явно не е достатъчно
Аз не съм боледувала от 5 години, но преди това ми е помагал именно компресът с мед, затова и попитах дали е Ок в случай на бременност.
Иначе и аз бях в болница първата нощ, но поради липса на стаи изкарах само на вливания няколко часа.

# 491
В случая с ряпата, меда само помага тя да си пусне сока, той не се усеща после.
А за компреса-аз лично не виждам причина да не го направиш.

# 492
Velmirion, защо бе, момиче,пиеш толкова много неща? Ужас, дано скоро се оправиш. Нямаш проблем с компрес мед,все пак е мед, не е лекарство. Пробвай ряпата, много помага.
 Да те успокоя, че моя близка лежа в болница бременна, с тежка пневмония, в последните месеци, изпи няколко АБ и роди живо, здраво и прекрасно, доносено бебенце  Heart Eyes

# 493
  • град-държава
И аз това ги питам - айде магнезия, желязото и б-комплекса си ги пия от 3 месеца... както казах аз не пия лекарства, не съм боледувала последните години, но колкото изпих откакто съм бременна...
Сега се връщам и от пулмолога, имам хрипове. И без да ми го казва аз си ги усещам и поредните хапове/сиропи (ентитус+тавипек). Консултация с АГ - пиеш, както ги е изписал пулмолога.
Не знам момичета, просто не знам. Иначе се чувствам добре, още от болницата като свалиха Т нямам. Имам хрипове и кашлям от време на време, това е и само дето много се притеснявам.
Да не споменавам са съпруга ми, който е извън страната и се е побъркал.  Sad

# 494
Мами моля кажете дали е нормално. В края на 10та седмица съм, на прегледите бебо е добре, развива се нормално, но гърдите изобщо не ми се увеличават. Болят ме много рядйо и за малко. Бяха болезнени и боляха до към 6та седмица и после край. Sad имам отлепване и лежа и пуя утрогестан, но се пофобрявам а и последно бях на преглед в понеделник и бебето е добре. Моля кажете на някоя случвало ли и се е такова нещо? Навсякъде чета че всики имат болезнени гърди и се увеличават и ме е страх Sad

Общи условия

Активация на акаунт