Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 095
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
каризка, пожелавам другия път успех!

# 466
Успех и от мен! Случват се такива неща, не го приемай твърде навътре, скоро ще се случи пак. Показателното е, че знаеш, че можеш да забременееш!

# 467
Здравейте. Днес ми е отпаднало.Лека хрема , на моменти болки в гърлото.12 г.с. съм - какво да пия ако вдигна температура и опасно ли е ? Защото сутринта ми беше 36,3 , сега пак 36,4. Реално нямам. Но се чувствам като пред разболява не.

# 468
  • град-държава
И аз с въпрос дали ако пропусна един запис на тонове е проблем?
Болна съм, на антибиотици и 1 шепа лекарства.   Sad
В края на 35г.с. съм и точно заради лекарствата ми е ужасно притеснено за бебето, но и освен, че ми е забранено да излизам не искам да навредя на други момичета в края на бременността им.
Миналата седмица точно едно момиче дойде болно на запис и...

# 469
  • Телиш/Плевен
Vermilion`, бързо оздравяване ти желая! Hug
На въпроса - не би трябвало да е проблем, записите не са задължителни, а по желание.

# 470
  • град-държава
Благодаря!  Hug
Зная, че не е задължително, но съм ужасно притеснена от цялото положение.

# 471
  • Бургас
А аз днес съм с ужасен херпес на устата. Някой да е имал такава гадост по време на бременността? С какво е позволено да го мажа, освен с паста за зъби, че да не стане по-голям и да мине по-бързо  newsm78

# 472
Velmirion, не съм ходила на записи с предното дете, няма да ходя и сега. Тук не се изискват, няма ги като практика. Не се притеснявай, че ще пропуснеш. Бързо оздравяване и по-малко стрес. Краят наближава, после щ ти трябват повече нерви Wink

# 473
  • Телиш/Плевен
Vermilion, напълно разбираемо е, но дано оздравееш скоро и отидеш на запис, за да се успокоиш. Вярвам, че всичко ще е наред. Не знам доколко успокоително ще ти прозвучи, но да кажа, че аз не съм ходила на такива записи, а родих живо и здраво бебе. Разбирам, че антибиотиците те тревожат, но все пак те са изписани от лекар и би трябвало да е преценен рискът. Вярвам, че тревогите ще са напразни. Леко раждане ти желая. Hug

ReNeTa_M, аз с паста за зъби съм се мазала, имаше ефект. Има разни пластири и мехлеми, но не знам доколко са подходящи за бременни.

# 474
  • град-държава
Много ви благодаря момичета!  Hug bouquet

# 475
Здравейте момичета  Hug не  мога да се оправя с тази гестограма в ladypill.com ПРМ 19.09.2015. според повечето калкулатори сега съм в 22 г.с. и няколко дни,а на самата гестограма червената стрелка е в средата на 23 г.с. и по нейните размери бебчо ще изостава. А всъщност ми казаха че върви напред.да считам ли,че гестограмата си е вярна,но ако считам,че влизам в 22 седмица,когато червената стрелка е вече в началото на  23 седмица,то тогава BPD на бебчо ще трябва да е 56 в началото на 22 седмица,а тук го изписва,като началото на 23 седмица.следователно когато примерно съм в 22 сед.и 4 дни казваме че съм в 23 ....оххх не знам дали го обясних правилно,но някоя от вас ще може ли да ми го изясни. bouquet

# 476
  • Телиш/Плевен
22-ра седмица и 4 дни означава, че имаш 22 пълни седмици и сега е 4-ти ден от 23-та. С други думи - наистина си в средата на 23-та седмица и след 3 дни я завършваш.
Не знам дали ме разбираш, мога да дам пример с рожден ден. Ставаш на 30 днес. Утре ще си на 30 навършени години и започваш първия ден от 31-вата. Догодина ще отбележиш навършени 31. Peace

# 477
Здравейте.
Имам следното питане , ходя си в моя град на ЖК. От тук ще ми издадат болничен до края на бременността + 45 дневния преди термин нали така ?
Но ще раждам в друг град в частна клиника. От там ли ще ми издадат болничния за след раждането  ?

# 478
Здравейте.
Имам следното питане , ходя си в моя град на ЖК. От тук ще ми издадат болничен до края на бременността + 45 дневния преди термин нали така ?
Но ще раждам в друг град в частна клиника. От там ли ще ми издадат болничния за след раждането  ?
Точно така. И последния болничен ти го издава педиатъра.

# 479
22-ра седмица и 4 дни означава, че имаш 22 пълни седмици и сега е 4-ти ден от 23-та. С други думи - наистина си в средата на 23-та седмица и след 3 дни я завършваш.
Не знам дали ме разбираш, мога да дам пример с рожден ден. Ставаш на 30 днес. Утре ще си на 30 навършени години и започваш първия ден от 31-вата. Догодина ще отбележиш навършени 31. Peace
Благодаря ти мила.Мисля,че те разбрах което означава,че BPD трябва да е 60,когато направя пълна 23 седмица  newsm78 дано да съм  разбрала правилно

Общи условия

Активация на акаунт