Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 094
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Бременна съм в 26 седмица и от около 2-3 седмици ме мъчи страшно безсъние - лягам си и се започва едно въртене , поне до 3-4 часа през нощта. Най - често получавам едно особено изтръпване на краката, много неприятно, четох че се казва "синдром на неспокойните крака". Та въпроса ми е някой имал ли е такова и как се справяте, защото вече не се издържа.
Здравей,аз също имах такова неприятно усещане в краката от преди да забременея.Не знам дали е съвпадение или не, но откакто започнах да пия магнерот и това усещане ми изчезна.

# 451
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Не е съвпадение. Неспокойното усещане в краката може да е причинено от недостиг на магнезии и желязо. По същата причина могат да се получават и крампи.

# 452
Пия желязо и магнезий, но не виждам някакъв резултат.

# 453
Здравейте, момичета! За зацапването , а и още преди това бях на утрогестан вагинално. За съжаление нещата не се развиват добре при мен. Даже още съм в шок. Лекаря ме видя днес пак и не вижда сакче вече. Каза че няма да го бъде. Изписа ми антибиотик. В събота съм на преглед да видим дали всичко ще се  е изчистило само, ако не да го направят. Още не мога да повярвам :\. Това ми е първа бременност. Лекаря каза, че ако всичко е наред след 2 месеца можем пак да опитаме. Успех на всички мами от мен. Пожелайте ми и аз скоро да бъда щастлива мама.

# 454
Здравейте, момичета! За зацапването , а и още преди това бях на утрогестан вагинално. За съжаление нещата не се развиват добре при мен. Даже още съм в шок. Лекаря ме видя днес пак и не вижда сакче вече. Каза че няма да го бъде. Изписа ми антибиотик. В събота съм на преглед да видим дали всичко ще се  е изчистило само, ако не да го направят. Още не мога да повярвам :\. Това ми е първа бременност. Лекаря каза, че ако всичко е наред след 2 месеца можем пак да опитаме. Успех на всички мами от мен. Пожелайте ми и аз скоро да бъда щастлива мама.

Милата, много съжалявам:( Пожелавам ти от все сърце всичко да се случи така, както ти искаш! Защо не отидеш за още едно мнение някъде другаде? /Днес, преди да почнеш с антибиотика/. Кървенето продължава ли?

# 455
  • София
Аз бих потърсила и второ мнение преди да започна да пия антибиотика. На вагинален ехограф ли те гледа? Отиди все пак да видиш и друг лекар какво ще каже. Я си представи, че пък твоя нещо не е видял както трябва.

# 456
Здравейте майчета,
Искам да попитам , нормално ли е да не ми стига въздуха и да ми бие сърцето по-тежко? Днес влизам в 9г.с. Задушаването ми е като на пристъпи. Дишам дълбоко и не винаги успявам да си взема въздуха, който ми е нужен. Имам и котка в къщи. Нормален ли е този недостиг на кислород през Б или имам алергия от котето? Как да си реша проблема с дишането? Плаша се много.

# 457
Нямаш алергия от котето, съвсем нормално е да получаваш от време на време задъхване/недостиг на въздух по време на бременността. Аз излизам на балкона и дишам дълбоко и бавно, докато отмине.

# 458
Здравейте майчета,
Искам да попитам , нормално ли е да не ми стига въздуха и да ми бие сърцето по-тежко? Днес влизам в 9г.с. Задушаването ми е като на пристъпи. Дишам дълбоко и не винаги успявам да си взема въздуха, който ми е нужен. Имам и котка в къщи. Нормален ли е този недостиг на кислород през Б или имам алергия от котето? Как да си реша проблема с дишането? Плаша се много.
Възможно е това да е проява на анемия, направи си едно изследване на хемоглобин.

# 459
С предишната бременност ми се случваше много често  в началото, поне първите три месеца. Изследвания, ЕКГ, кръвно - всичко ми беше наред.

# 460
Сега съм по-спокойна като знам, че е нормално да се случва. Благодаря ви много!  Hug

# 461
При мен такова задъхване + сърцебиене в първите месеци се беше получило от твърде ниско ТСХ

# 462
Къвенето продлжавя. Още от неделя стана червено. Бях и на друг лекар ,който не оъкри нищо. Аз от тсм се шашнах и после моя ме видя, защото беше неделя и като почна червеното хукнах веднага да ме гледат. От снощи вече си е като цикъл, страшни болки снощи имах и що кръв изтече и други работи :\. Вече шанс никакъв. Само се боля бързо да минат чакащите месеци и пак да пробваме. А този път сигурно ще ме е страх още повече, да не се повтори. Благодаря Ви много за подкрепата!

# 463
Къвенето продлжавя. Още от неделя стана червено. Бях и на друг лекар ,който не оъкри нищо. Аз от тсм се шашнах и после моя ме видя, защото беше неделя и като почна червеното хукнах веднага да ме гледат. От снощи вече си е като цикъл, страшни болки снощи имах и що кръв изтече и други работи :\. Вече шанс никакъв. Само се боля бързо да минат чакащите месеци и пак да пробваме. А този път сигурно ще ме е страх още повече, да не се повтори. Благодаря Ви много за подкрепата!
Каризка, това което изживяваш, за съжаление се случва често. Някои жени дори не разбират, че са бременни. Хубавото в случая ( ако изобщо може да се нарече така) е че се е случило още в началото, после стреса би бил още по-голям. И аз преживях същото преди 5 години, следващата ми бременност беше успешна! Пожелавам същото и на теб!  bouquet

# 464

Пожелавам ти една успешна следваща бременност! Гушкам те

Общи условия

Активация на акаунт