Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 103
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Ехографите + лекарите, които ги разчитат дават доста големи отклонения.
Въобще не се водете по тях.
Мен с голямата ми дъщеря ме гледаха буквално часове преди да родя и разликата, която даде беше шокираща (поне за мен).
При първата ми бременност, на последния преглед док ми каза 3400, бебо се роди 3350  Rolling Eyes Сега съм 35 г.с. с бебе 2200 гр.Според мен си е до доктора и апаратурата.На първото раждане, акушерката ме пита колко ми е казал док на последния преглед и като видя разликата му каза: Ей, докторе, пак сте уцелили  Joy

# 436
В чужбина с предното ми дете в 8- я месец лекаря спря да ми казва мерки. Питах го колко е и колко горе-долу ще се роди и той каза, че това ми е ненужно, колкото толкова Simple Smile Често грешат, а и ако е 2500 или 3500 гр. реално нищо не можем да направим.

# 437
  • град-държава
Последния път, когато ми казаха размерите и теглото на бебето беше в 31-32 г.с. - 2000гр и 2 седмици напред, когато АГ имаше съмнения за гест. диабет.
Повече не се е коментирало, виждам размерите на снимките, но кг не ми е казвала. Въпреки, че последния път малко се стреснах - бебето ми вече е с 3 седмици напред, но коментара беше всичко е наред.  Thinking

# 438
31-32 седмица и тегло 2000 гр. не ми се струват много. Моето бебе в 32-33 та тежеше 2100 гр. Сега в 35-36 с. е 2700 гр. , в рамките на нормалното е. В нета има оринтировъчни тегла, не се шашкайте.
Всъщност, ако лекарят е читав и бебето расте по-бавничко, майката има какво да направи ( моя приятелка си би някакви инжекции). Друга моя позната наскоро роди износено бебе 2200гр., а уж и тя беше с гестационен диабет и бебето вървеше голямо. Лекарят й бил много изненадан  ooooh! .

# 439
Дъщеря ми се роди с 250гр по-лека, отколкото я изкараха 3 часа преди раждането  Shocked

# 440
Lady, читав ми е лекарят. На феталната ми каза прогноза 3000 гр., на мен ми се стори малко. Но той твърдеше, че това си е физиология и не мога да повиша теглото. Аз съм родена 4500 гр., синът ми пък е 3300 гр., сега като се замисля 3 кг. не е чак толкова малко.
 Леко раждане ти желая, че вече си на финала!
 Мен от два дни ми се е прищипал седалищен нерв и умирам от болки, ужасно е. Куцам и  не мога да спя.

# 441
Благодаря ти, Зои, направо си дойде времето  Hug . 3000 грама е съвсем добро тегло, просто ти си се родила мааалко едричка. Не знам какво си би моята приятелка, но го прави поне 2-3 месеца преди раждането и беше свързано точно с растежа на бебето. Понякога бебето не се храни достатъчно, заради проблеми с плацентата, които се виждат чак при раждането и затова изостава.

# 442
Здравейте, момичета. В края на 6та седмица съм. В пета имах леко розово кървене  което спря след 2 часа. Мислех ,че е спряло ,нов четвъртък бях на преглед и след него ми се появи пак и спря до сунтринта. Успокоих се, но вчера пак следобяд се появи кафеникаво зацапване и все още не е спряло. Лежа, в болнични съм. Много съм притеснена. Звънях на лекаря каза спокойно да го давам вкъщи и само да почивам. На прегледа доки видя ембрион и уж сърдечна дейност,но не много убедителна засега. На преглед съм в събота. Надявам се да спре това зацапване до тогава. И да видим сърчицето на бебко. Толкова много го искам.

# 443
Не ти ли изписаха нещо newsm78

# 444
  • София
Момичета, бременна съм в 11 седмица и кожата ми се бели, около корема, при паласките и кокалите и малко надолу по бедрата. Като след слънчево изгаряне, само дето слънце не ме е виждало там от лятото и солариум не ползвам. В началото се мажех с бебешко олио, но ми се появиха някакви червени точици по бедрата и го спрях, сега се мажа с лосион против стрии на Palmers и кожата ми се бели, не знам дали не е някаква реакция от него, вече не знам какво да ползвам, вчера една приятелка ми даде свинска мас да пробвам. Някой имал ли е подобен проблем? Във вторник съм на преглед и ще питам и доктора, да не би да ми липсва някакъв витамин?

# 445
Здравейте! Бременна съм в 26 седмица и от около 2-3 седмици ме мъчи страшно безсъние - лягам си и се започва едно въртене , поне до 3-4 часа през нощта. Най - често получавам едно особено изтръпване на краката, много неприятно, четох че се казва "синдром на неспокойните крака". Та въпроса ми е някой имал ли е такова и как се справяте, защото вече не се издържа.

# 446
Здравей,
Не се притеснявай, само положителни мисли, но и аз мисля, че трябва да ти дадат някакъв медикамент за зацапването. Утре е понеделник и можеш да отидеш до доктор. Пиши да знаем как си.  Hug bouquet
Здравейте, момичета. В края на 6та седмица съм. В пета имах леко розово кървене  което спря след 2 часа. Мислех ,че е спряло ,нов четвъртък бях на преглед и след него ми се появи пак и спря до сунтринта. Успокоих се, но вчера пак следобяд се появи кафеникаво зацапване и все още не е спряло. Лежа, в болнични съм. Много съм притеснена. Звънях на лекаря каза спокойно да го давам вкъщи и само да почивам. На прегледа доки видя ембрион и уж сърдечна дейност,но не много убедителна засега. На преглед съм в събота. Надявам се да спре това зацапване до тогава. И да видим сърчицето на бебко. Толкова много го искам.

# 447
Здравейте майчета  Hug
Искам да попитам: След около един месец имам час за 3д+ БХС- тогава ще бъда в 12г.с. Може ли тогава да се види пола на бебето или е още рано?
Кога ще може да се установи пола?
Благодаря ви!  Hug

# 448
  • град-държава
Ако е в подходяща поза ще се види и на 2d.

# 449
На мен по-същото време лекарката ми го каза , с обикновен видеозон на 80% ,а на втория БХС в 16 с.на другия видеозона ми го затвърди със снимка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт