Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 118
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
20-та седмица?! Направо с пола сте го съобщили сигурно Simple Smile На мен ми трябваше една седмица аз да свикна с мисълта и на следващата да споделя радостта, с който ми е близък. Грам не съм се притеснявала от загуба или суеверие. Щеше да ми е тежко да си мълча дълго за такова нещо. Всеки разбира се е индивидуален.

# 421
20-та седмица?! Направо с пола сте го съобщили сигурно Simple Smile На мен ми трябваше една седмица аз да свикна с мисълта и на следващата да споделя радостта, с който ми е близък. Грам не съм се притеснявала от загуба или суеверие. Щеше да ми е тежко да си мълча дълго за такова нещо. Всеки разбира се е индивидуален.
Полът ни го казаха още в 12та седмица, със 100% сигурност.
Никакви суеверия не ме тревожат мен, първият път и аз не се тревожех от загуба и миседът ми беше голям шок, особено след като видиш сърчице преди това. Но като разговарях с лекарите и се запознах с допълнителна информация, осъзнах защо е прието да се казва чак след първия триместър. И не случайно в Западна Европа преди това не те броят и за бременна и не ти насрочват среща с лекар/акушерка. И тук не те завеждат в женска консултация преди 12 седмица.

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 23:47 от Stitch

# 422
Аз мълчах от темерудлък, не от суеверие. Просто нямах никакво желание да споделям това толкова лично нещо с когото и да е било. Е на родителите казахме, нямаше как  Laughing .

# 423
 Grinning Ние споделихме след 12 г.с  на родителското тяло, а на колегите дори по-късно  Peace Всеки както го почувства. Дори отнесох критики от роднините, че съм мълчала толкова време. Според майка ми ако оставало на мен съм щяла да й кажа като тръгна за родилното.

Иначе относно алкохола винаги казвах, че ще шофирам и затова не желая да консумирам... някои се бяха досетили, но са тактични и не са ме питали директно

# 424
Аз мълчах от темерудлък, не от суеверие. Просто нямах никакво желание да споделям това толкова лично нещо с когото и да е било. Е на родителите казахме, нямаше как  Laughing .

Joy
Това е и моята причина. Със сина ми не бях така, но сега мълча като пукал.
А за алкохола аз не се притеснявам, защото никога не съм пила, та няма какво да обяснявам. Но,ако някой ме беше видял в началото,че не пуша, трябваше да измисля нещо.
Обаче тъй като вече много ми личи, отпадат драмите на кой какво да казвам.

# 425
И ние не казвахме /само на моята приятелка бях казала/. Особено с частичното отлепване на плодния сак казах на ММ да не казваме на никого, докато всичко не се оправи. А да и шефа го бях предупредила, че може да се наложи да изляза в болничен. Иначе на никого. На чуждите хора казахме в четвъртия месец.

# 426
  • София
Здравейте мамита имам едно питане към вас. Бременна съм в 27с.и 3д. онази вечер преди да заспя имах силни болки ниско долу все едно ще ми идва..Заспах някак и като се събудих след 2ч. болката все още я имаше.На някой случвало ли му се е (на 12.02 бях на ФМ и всичко беше наред) Забравих да кажа че тези болки не бяха веднъж ?  newsm78

# 427
Здравейте мамита имам едно питане към вас. Бременна съм в 27с.и 3д. онази вечер преди да заспя имах силни болки ниско долу все едно ще ми идва..Заспах някак и като се събудих след 2ч. болката все още я имаше.На някой случвало ли му се е (на 12.02 бях на ФМ и всичко беше наред) Забравих да кажа че тези болки не бяха веднъж ?  newsm78

Продължават ли болките? Аз бях с болки ниско долу все едно, че ще ми дойде и се оказа, че матката прави контракции /това в четвърти месец, сега съм в пети живи и здрави всичко да е наред/ и сега пия Магнерот, Папаверин и ми върнаха Утрогестана. По-добре отиди на лекар.

# 428
И според мен тези болки са от контракции, аз бих посетила АГ-то, даже бих се обадила още сега.
Днес боля ли те или беше само онзи ден?

# 429
  • София
И според мен тези болки са от контракции, аз бих посетила АГ-то, даже бих се обадила още сега.
Днес боля ли те или беше само онзи ден?
Еми само онзи ден бяха много силни иначе сега са от време на време и не толкова силни.. Имам едно съмнение дали не е нещо свързано с това че доки ми каза че плацентата ми е започнала да узрява по рано и вече е 1-ва степен и че бебка може по рано да се появи трябва ли да се притеснявам и да го свързвам с плацентата ? Днес цял ден звънях на доки но никой не ми вдига... Sad

# 430
Тогава най-вероятно притеснението ти е причината за контракциите, а не плацентата. Почивай си и мисли само положително, в понеделник ще идеш при док и ще се разберете как ще я следите.

# 431
  • София
Тогава най-вероятно притеснението ти е причината за контракциите, а не плацентата. Почивай си и мисли само положително, в понеделник ще идеш при док и ще се разберете как ще я следите.
Да гледам да съм спокойна и да си лежа повече както и да си поспивам но се притеснявам да не се случи нещо .. Sad Според вас нормално ли е в 27с. бебка да е 770гр. защото на мен ми се струва че е малко ?

# 432
Щом док не ти е казал нещо за размерите, значи са ок.
Не трябва да го мислиш и да се притесняваш, защото това притеснение вероятно предизвиква контракциите ти.

# 433
Аз пък бях в 29 седм. когато ми казаха че бебчо е 1700. Мен пък това ме притеснява. Знам че е ориентировъчно, но все пак ми се вижда много голямо.

# 434
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ехографите + лекарите, които ги разчитат дават доста големи отклонения.
Въобще не се водете по тях.
Мен с голямата ми дъщеря ме гледаха буквално часове преди да родя и разликата, която даде беше шокираща (поне за мен).

Общи условия

Активация на акаунт