Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

..::.:..В А Ж Н О!..::..::..П Р О Ч Е Т И!..:.::..

  • 110 758
  • 2
  •   1
Отговори
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 136
Здравейте, бъдещи и настоящи майки!

Радвам се да ви приветствам във форума “Кърмене и захранване на бебето”, предназначен за всички, които желаят да получат повече информация по въпросите за кърменето и захранването на мъниците. Тук е мястото, където можем да обсъждаме проблеми, техники, мнения и съвети по тези въпроси.

Моля, когато участвате в този форум, се съобразявайте с елементарния нетикет.

Преди да зададете въпрос, моля ви прегледайте Библиотеката
Може би в статиите, които са предложени там, ще намерите отговора на интересуващия ви въпрос.

Ако в Библиотеката не намерите каквото търсите, пуснете Търсачката и претърсете старите теми по различни критерии, отговарящи на интересуващия ви въпрос. Може би той вече е бил разискван и там ще откриете нужната информация.

Прегледайте някои от най-популярните теми:
Кои са кърмещите майки?

Педиатри за изключително кърмене и късно захранване

Опасни съвети за кърмене

Рецепти за домашни пюрета и каши

Десет стъпки към успешно кърмене (УНИЦЕФ/СЗО)

Ако не сте намерили отговор на интересуващия ви въпрос, можете да пуснете нова тема във форума. Тогава аз и другите майки с опит в кърменето бързо и компетентно ще ви отговорим.

За да зададете въпрос, натиснете “Нова тема”, изложете същността на въпроса и натиснете “Изпрати”. Ако сте регистрирани, при получаване на отговор в електронната ви поща ще се получи E-mail (по желание). Също така можете да се обръщате към мен и някои от другите майки по електронната поща, както и в лични съобщения. Можете да “качите нагоре” тема, която вече е била обсъждана по-рано, като зададете в нея своя въпрос. За да го направите, натиснете “Нов отговор” или “Цитат” в съответната тема, задайте въпроса си, и “Изпратете”.
Ако по-късно искате да дообсъдите нещо по същата тема, или да споделите как вървят нещата, отворете отново същата тема и пишете там, не отваряйте специално нова тема.
Искам да ви обърна внимание, че със задочна консултация могат да бъдат разрешени много въпроси. Но при наличие на сериозни проблеми (мастит, травми на зърната, сериозен недостиг на мляко, отказ на детето да суче) без лична среща е много трудно да бъдат разрешени. Ние ще се опитаме да ви помогнем този процес да се приближи към естествения.

Мненията и съветите, които четете и получавате във този форум, нямат претенции да заменят срещата с личния ви лекар или лекарят на детето ви! Тук се обменя личен опит. Редно е да обсъдите с лекаря си или личният лекар на детето си въпросите, които засягат здравето ви.

Във въпроса си, моля, съобщавайте следната информация:

Ако се отнася за кърмене:
- Възрастта на бебето ви.
- Как именно кърмите – изцяло на кърма (колко често кърмите на ден), смесено хранене (колко често дохранвате на денонощие), давате ли вода, чай и т.н., давате ли твърда храна (по-подробно за твърдата храна), ако храните с изцедена кърма – как (с бутилка, с лъжичка).
- Колко пъти кърмите нощем.
- Колко често сменяте гърдите при кърмене.
- Ползва ли бебето залъгалка.
- Изцеждате ли гърдите (колко често, обема на изцедената кърма за денонощие).
- Как наддава бебето на тегло и ръст, колко често мокри пеленките (за майки на бебета под 1 годинка).
- Друга информация, отнасяща се до същността на въпроса.

Ако се отнася за захранване:
- Възрастта на бебето или детето ви.
- Кога започнахте да захранвате.
- С кои храни започнахте да захранвате и какви храни сте въвели досега в менюто на бебето.
- Кърмите ли преди или след ядене на твърда храна.
- Имате ли фамилни обременености с алергии и какви.
- Как приема бебето предлаганите храни (проблеми и ако да, какви).
- Друга информация, отнасяща се до същността на въпроса.

 
Единственото условие за участие във форума е: взаимоуважение и толерантност.

Съобщения, които не съответстват на тематиката и условията на форума, ще бъдат премествани или изтривани без предупреждение и обяснение на причините. Надявам се това да става изключително рядко.
 
Желая на всички ви здраве и добро настроение!

Бу, Ла Лече Лига лидер-консултант по кърмене

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 08:43 от Бу

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 136
Искам да ви напомня, че ще е много по-приятно за всички ни да четем, ако заглавието дава представа за какво иде реч в темата! Така че, когато пускате нова тема, избягвайте лаконични неща от сорта на "ПОМОЩ!!", "Ами ако..." и подобни. Вместо това предпочитайте "Помогнете, отказва да суче/яде", "Какво може да стане, ако яде алергизираща храна" и изобщо ясни и насочващи заглавия. В противен случай си запазвам правото да променям заглавията така, че да не се създава объркване сред потребителите.

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГЛАВНИ БУКВИ БЕЗ НУЖДА, ТОВА Е РАВНОЗНАЧНО НА КРЕЩЕНЕ!

Не на последно място, четете и няколко страници по-назад, а не само заглавната страница на форума! Случва се така, че няколко поредни дни се пускат абсолютно идентични теми, само защото някой не се сеща да прочете една, две, три страници по-назад! Знам, че е по-лесно просто да се пусне нова тема, но много потребители просто не отговарят на новата тема, след като веднъж са отговорили по същия въпрос предния ден. Ползвайте Търсачката и преди да пуснете нова тема, проверете (по някокло ключови думи) дали вече я няма разисквана! Ако не откриете нищо, което да ви върши работа, тогава пуснете темата. Така ще получите действително повече отговори, а не само линкове "прочети тук" и отговори от 1-2 думи.

Преди да зададете въпрос, моля ви прегледайте Библиотеката
Може би в статиите, които са предложени там, ще намерите отговора на интересуващия ви въпрос.


Цитат
Цитат
Цитат
И моля ви, не прекалявайте с цитатите!
Те натоварват твърде много и са хипердосадни - отваряш, а там 2 съобщения с по 4-5 чаршафа цитати в тях!
Когато цитирате, махнете частта, която не засяга пряко вашия отговор, оставете само това, на което отговаряте в действителност!

Пак ще ви помоля да се съобразявате с правилата в тези форуми!

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 23:14 от Mamma

# 2

Общи условия

Активация на акаунт