Лошото беше, че не мо жехме да разберем кой точно зъб прави проблеми и дали всички са проблемни. Болката беше огромна и ме болеше скулата на лицето, около носа и чак да слепоочието. Тогава за съжаление дойдога Коледните и Новогодишните празници и всички изялзоха в почивка. Трябваше да се самолекувам с обезболяващи, алое вера,карамфил, каквото можех да намеря. През цялото време се страхувах от едно - ако има инфекция да не ми отиде в очите. През 2012 година преживях нещо подобно от зъб и беше страшно. Лечението беше много дълго.
Докато минат празниците и слушах този лошо подбран зъболекар, който постоянно ме съветваше да изчакаме, за да се локализирала болката и видиш ли, да не развалял хубавите зъби, наистина ме удари в очите. Започнах да чувствам напрежение първо в лявото око, и да виждам леко замъглено, както и по -трудно да то движа. Започнах да чувствам болки в главата и нпарежение отгоре в темето когато си движа очите. Изпаднах в ужасен стрес.
След нова година отидох при този стоматолг и настоях да вдаим нерв. Като че ли 5 горе в ляво се открои като болезенеия зъб. На 3ти януари , в неделя той го отвори, сложи арсен. Като че ли симптомите се пдообриха. На втория ден отидох да сменим аресена с друго лекарство. Това беше във вторник и той ми каза, че следващия понеделник ще вадим нерва и ще чистим каналите. В петък обаче сутринта, ставайки ми стана много лошо на главата. Напрежение в мозъка, цялата треперех, лицето ми гори, усещам, че идваше от зъба. Обадих му се и вадихме нерв спешно. Изваждайки нерва той намери 2 канала. Като чистеше единия болка нямах, но като бръкнаше в другия, някак си по диагонал, имах остра болка. Имах също болка при почукване в зъба. Извади нерва и го запечата с лекарство. На другия ден - вчера сутринта в събота пак ми става лошо и зъбът ме боли. Обадих му се, каза да изчакам до ранния следобед, да не бързам да го отварям. Все пак го отворихме, но само отдолу, страничното лекарство си остана. Снощи в събота вечер не мога да опиша какава трагична вечер беше. Пак започна да ми става лошо, пак напрежение в главата. Мерихме кръвно 160 на 110. Аз не страдам от високо кръвно, напротив, все е ниско. Откакто започнаха проблемите със зъбите 2 пъти вдигам такова кръвно. Сега го меря всеки ден за да видя как върви. Снощи смъквахме кръвно, пих ривотрили. Ходих и на невролог, който ми изписа психоторпни лекарства, за да се възстановят импулсите в мозъка.
В заключение , чувствам се много отпаднала, ужасно изтощена и уплашена. Едвам прекарах тази нощ. то с моя късмет, все са почивни дни. Наложиха ми сланина на венеца и около носа, там където чувствам ,че имам инфекция или нещо, което работи, и ме пооблекчи, та някак си изкарах нощта. Утре ще съм определено при друг стоматолог и ще търсим проблема отначало, може и да е в повече от един зъб. Та исках да попитам, от какво може да ми се получава всичко това? Някъде нещо работи, за да ме удря така в главата. Имам радразенен нерв, той неврологът ми обясни, но първо каза, трябва да излекувам зъбите, а ние не сме намерили още причината
. Незнам какво точно трябва да лекуваме, но тези пристъпи в главата трябва да спрат! Никой до сега не ми е предложил антибиотици. Не е ли опасно? Не би ли трябвало да взимам? Моля за вашите коментари.
Правих снимка още в самото начало като ме боляха всичките зъби, макар че, този бавният зъболекар пак ме съветваше да не бързам, защото ако било пулпит нямало да покаже толкова скоро на снимката. Аз направих въпреки всичко и нямаше особено какво да се види. Имам голям дискомфорт нагоре около лявата ноздра на носа и скулата. Не е болка, прсто като напрежение. И там отеква, при стискането на зъбите. А мравучкането в главата , то си продължава. Да, и сте прави. Притеснена съм, защото тогава също нямах адекватна помощ и от много дълго изчакване се получи въпросната инфекция. В момента не мога да се побера в кожата си, че нещата се повтарят и то са ми причинени от зъболекарка, която години наред ме е лекувала толкова добре. Наистина се уверих, че максимата - не пренасяй личните си проблеми на работата важи с пълна сила.