Комедони при малко дете

• 5 114
  • 4
  •   1
Отговори
  • Plovdiv
Здравейте! Синът ми е на няма и 8 год, но има черни точки в ушите и по лицето, около носа и брадичката. Първата черна точка се появи преди може би 2-3 год в едното ушенце, стоя така след време се възпали- пъпка и след пъпката остана белег в ухото. След време това се повтори и в другото ухо. Приех го за нещо инцидентно и започнахме да мием по-добре ушите. Сега обаче комедони се появиха и по лицето и започнаха да се превръщат в гнойни пъпки. До сега не бях ги пипала тези комедони, все пак е малко дете, но онзи ден му махнах 2-3 от носа, защото явно като не се отстранят се възпаляват до пъпки. В ушите има доста и там периодично се възпалява по някоя. Това някакъв ранен пуберитет ли е? Между другото от една година насам потта му мирише. Някой чувал ли е за такъв проблем при толкова малко дете? На какъв лекар трябва да го заведа? Дерматолог, ендокринолог? Преди време споменах на педиатърката, че съм забелязала комедони в ушите му, но тя не му отдаде значение.

# 1
Здравей, до колкото знам черните точки са запушени пори, може би самата му кожа е по- мазна. Защо не опитате с детска козметика, например вечер да почиствате местата с лосион. Моят дъщеря, дори като бебе имаше 2/3 черни точици на бузката, но сами изчезнаха

# 2
Да, на 8 вече започва да им мирише потта. На някой момиченца и гурдичките започват да растат. Сега пубертета започва по-рано.

Аз си мисля, че трябва да поговориш с дерматолог. Да видите превантивно нещичко, за да не се получават.

# 3
  • Plovdiv
За бебета с такъв проблем знам и съм виждала да, при бебетата сами си изчезват. Но сина ми не е бебе, а за пуберитетната му е рано, мисля все пак. Мисля си да не е от храна. Нали преди време се говореше за пилешко месо с хормони, от което на момиченца започнали да им растат гърди. Ще идем пак при личната лекарка. Сега промивам лицето и ушите с лайка.

# 4
Според мен  трябва да се направи консултация с ендокринолог, да се изследват определени хормони.

Общи условия

Активация на акаунт