Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 537
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
  • In the jungle out there..
Моля за помощ! В момента съм в общината и пиша, но съвсем се омотах с тия адреси...Питането ми е: с бащата на децата ми живеем заедно под наем у приятел, който не декларира това. Неговият постоянен адрес е в същата община, където живеем, моят е в друга. Официален наст. адрес нямаме и двамата. Ако пиша адрес на съвместно съжителство, този на който реално живеем, той трябва ли да отговаря на настоящ? Трябва ли да имаме официална адресна регисърация там? В заявлението има постоянен, настоящ и адрес на съвместно съжителство? Последните два трябва ли да съвпадат?  И още., аз подавам по постоянн адрес, нали? Независимо, че живеем в друг район?

# 166
Да попитам трябва ли бележка от доктор за ваксините при положение, че детето е на 3г. и половина. И бележка от детската градина, че я посещава необходима ли е?

Ние сме семейство с брак, с различен настоящ адрес от постоянният и е едно мотане. Звънях до двата града да попитам къде да подавам документите, прехвърляха ме на 100 човека накрая и с юрист говорих. Направо е ужас за тези детски.

Приготвила съм копие от двете ЛК, копие от акта за раждане, копие от гражданският брак, iban, декларацията, доходите на двамата. И мисля, че това е всичко? Само за бележка от доктора не съм сигурна дали трябва.

# 167
  • София-Младост
Да попитам трябва ли бележка от доктор за ваксините при положение, че детето е на 3г. и половина. И бележка от детската градина, че я посещава необходима ли е?

Ние сме семейство с брак, с различен настоящ адрес от постоянният и е едно мотане. Звънях до двата града да попитам къде да подавам документите, прехвърляха ме на 100 човека накрая и с юрист говорих. Направо е ужас за тези детски.

Приготвила съм копие от двете ЛК, копие от акта за раждане, копие от гражданският брак, iban, декларацията, доходите на двамата. И мисля, че това е всичко? Само за бележка от доктора не съм сигурна дали трябва.
Бележка за ваксини трябва от ДГ-не.  Подаваш в АСП по адреса в личната карта.

# 168
  • In the jungle out there..
Днес социалните в район Красно село ми казаха, че по новия закон ( не съм го чела), се подава по настоящ адрес заявлението. Аз бях писала за настоящ адрес, този на който живеем и а-ха да ме пратят в другата община, се оказа, че постоянният и настоящият ми по документи съвпадат. Казаха, "Нас ни интересува документално".
И да отговоря на собствените си въпроси по-горе, в случай, че е полезно за някого...Та, казаха ми, че щом на двамата партньори, съжителстващи без брак, документално настоящите адреси са различни, само майката декларира доходи, независимо, че на практика живеят заедно. Проверки се правят документално. Казаха ми в очите, че няма да дойдат на проверка вкъщи Shocked

# 169
  • София-Младост
Днес социалните в район Красно село ми казаха, че по новия закон ( не съм го чела), се подава по настоящ адрес заявлението. Аз бях писала за настоящ адрес, този на който живеем и а-ха да ме пратят в другата община, се оказа, че постоянният и настоящият ми по документи съвпадат. Казаха, "Нас ни интересува документално".
И да отговоря на собствените си въпроси по-горе, в случай, че е полезно за някого...Та, казаха ми, че щом на двамата партньори, съжителстващи без брак, документално настоящите адреси са различни, само майката декларира доходи, независимо, че на практика живеят заедно. Проверки се правят документално. Казаха ми в очите, че няма да дойдат на проверка вкъщи Shocked
ППЗСПД
Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 80 от 2015 г., в сила от 16.10.2015 г.) (1) Семейни помощи се отпускат от дирекции "Социално подпомагане" въз основа на заявление декларация заедно с необходимите документи.
(2) Заявлението декларация се подава от посочените в Закона за семейни помощи за деца лица в дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес с изключение на случаите:
1. по чл. 11, ал. 6;

Винаги ми е било чудно как се подава нещо по някой закон, които не прочетен...  newsm78

# 170
  • София - Варна
Може ли да задам един въпрос? Вероятно ще ви се стори глупав, но наистина не знам отговора.
Надбавки за 1 дете - 37лв. За второ - 85лв.
Каква е крайната сума, която се взима за 2 деца: 85 или (85+37)лв.?

# 171
Не за второ,а за две деца.За две деца 85 лв.

# 172
  • София-Младост
Може ли да задам един въпрос? Вероятно ще ви се стори глупав, но наистина не знам отговора.
Надбавки за 1 дете - 37лв. За второ - 85лв.
Каква е крайната сума, която се взима за 2 деца: 85 или (85+37)лв.?
85
От тази година формулировката е
1. за семейство с едно дете – 37 лв.;
2. за семейство с две деца – 85 лв.; 3
3. за семейство с три деца – 130 лв.;
4. за семейство с четири деца – 140 лв.

# 173
  • София - Варна
Така си и мислех, де, ама не бях мн сигурна. Благодаря за отговорите. Simple Smile

# 174
Добър вечер!
Предстои ми подаване на молба за детски по новия закон. Знам какви документи да представя, не съм наясно обаче с едно. От юни до октомври 2015г. бях в болнични, как да декларирам какво съм получавала? Информацията служебно от НОИ ли ще си дръпнат социалните, или трябва и това да подготвя? И ако трябва, как? Нямам копия на болничните листове.

# 175
  • Ямбол
Поискай си справка за изплатените болнични. Социалните имат такава.

# 176
Понеже и аз съм в това положение, сумите за болничните същите ли са като тези които ми пише в сайта на НОИ като си направя справка по ЕГН и ПИК? Имам месеци, в които имам дни от работодотел и болнични, там предполагам, че трябва да ги събера общо за месеца, как да ги напиша кото обща сума или 10+20 примерно? Не помня също дали трябва да носим оригинялите на акта за раждане и развода или само копия? Искам да отида с готови документи и да не се нареждам по 2-3пъти на опашката в това грипово време, най-вече защото съм в доста напреднала бременност.

# 177
  • Ямбол
Всички доходи събрани за месеца се пишат в основната таблица - болнични и заплати. А после се разбиват по съответните точки, там където пише в това число и ги изреждаш отделно заплата, отделно болнични.

# 178
Всички доходи събрани за месеца се пишат в основната таблица - болнични и заплати. А после се разбиват по съответните точки, там където пише в това число и ги изреждаш отделно заплата, отделно болнични.
Благодаря  bouquet

# 179
От НОИ ли да си я поискам? Или от работодателя?

Общи условия

Активация на акаунт