Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 466
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря,ще попълня наново. Въпреки,че и тази я свалих от интернет. Аз се смятам донякъде за грамотна и се мотая с тези документи,за неграмотните не знам. Laughing ММ днес ходи да подаде поне за еднократната,ами отказал се имало 30 човека. Дали и аз да не пробвам по пощата да подам,че е невъзможно с бебе на 10 дни да се наредя да си чакам реда...Малоумна работа

# 121
Здравейте,

ако някой може да ми помогне, бих била благодарна.

Ето каква е ситуацията при мен.Отглеждам сама детето си, не живея с бащата.
Получавам издръжка от него.
Днес занесох всички необходими документи ( поне според мен ),
които са молба,удостоверение за мои брутни доходи през изминалите 12 мес.,удостоврение за имунизации,удостоверение от училище,акт за раждане на детето и моя лична карта.
Служителката ме отпрати, като ми каза, че трябва да впиша доходите на бащата.
Не разбирам какво общо имат доходите на бащата с мен,аз до тези пари нямам достъп,нито детето ми, освен определена по съдебен път издръжка.

В крайна сметка, трябва ли да гоня бащата (което е много трудно ), за бележка за неговите доходи ?

# 122
  • София-Младост
zlatania
Отивате отново с целият набор документи+ една декарация, че не съжителствате заедно с бащата на детето. Не мисля, че имат основание да ви върнат.
Тук някой е качил подобна:
http://dox.bg/files/dw?a=c655006c9e

# 123
благодаря,
мисля, че и самите служители не са запознати

# 124
Имам питане за една приятелка.Синът й е с Телк,а съпругът й е в чужбина.При попълване на детските няма да има възможност да му представи личната карта/на съпругът/,а копие от нея .Ще е проблем ли това ?

# 125
Здравейте!

От това, което изчетох тук като отговори и от сайта на АСП мисля, че си отговорих на въпроса, но все пак - правилно ли съм разбрала:

подавам принципно през Април. Сега февруари трябва да отида само да декларирам дали има промяна в обстоятелствата и това, че отглеждаме детето в БГ, а не да стъкмявам целия комплект бумаги?

# 126
  • София
Здравейте!

От това, което изчетох тук като отговори и от сайта на АСП мисля, че си отговорих на въпроса, но все пак - правилно ли съм разбрала:

подавам принципно през Април. Сега февруари трябва да отида само да декларирам дали има промяна в обстоятелствата и това, че отглеждаме детето в БГ, а не да стъкмявам целия комплект бумаги?

Да, правилно си разбрала (стига да нямате общ адрес) Peace

# 127
  • В полите на Пирин планина
Имам питане за една приятелка.Синът й е с Телк,а съпругът й е в чужбина.При попълване на детските няма да има възможност да му представи личната карта/на съпругът/,а копие от нея .Ще е проблем ли това ?

Не е нужно да се носи оригиналната лична карта на мъжа. Това е личен документ. Нека впише данните, така или иначе тя декларира и подписва, т.е. носи отговорност.

# 128
  • Пловдив
Здравейте и от мен!Искам да попитам,има ли право на детски майка чиито мъж е в чужбина от три месеца и какво трябва да направи ако няма ксерокопие на личната му карта?

# 129
  • In the jungle out there..
Здравейте. Искам да попитам води ли се за промяна в обстоятелствата това, че вече ще вписвам и доходите на бащата, с когото нямам брак и живеем на един адрес newsm78 Дефакто нямам промяна в декларираните през 2015г обстоятелства. Все съм си неомъжена и със същия брой деца.

# 130
  • Ямбол
Здравейте. Искам да попитам води ли се за промяна в обстоятелствата това, че вече ще вписвам и доходите на бащата, с когото нямам брак и живеем на един адрес newsm78 Дефакто нямам промяна в декларираните през 2015г обстоятелства. Все съм си неомъжена и със същия брой деца.
Ако през 2015 не си декларирала доходите на бащата, според новите промени, те трябва да бъдат декларирани, защото през 2015 семейството ти е било с един по-малко, докато сега според тълкуването за семейство, сте с един член повече.

# 131
Т.е., приемаме, че има промяна в обстоятелствата, трябва ли сега до края на февруари да подам целия набор документи, или само тази декларация?

Благодаря!

# 132
  • Ямбол
Има промяна в условията за отпускане на помощите, следователно следва да се подадат нови документи според новите условия.

# 133
Благодаря  Hug

# 134
Здравейте,
извинявам се за малоумния въпрос.
Има ли срок за подаване на декл. по чл. 7? Служителката ми даде зор да влезнем в януари, но не успяхме Sad Детето е родено юли месец 2015.
Благодаря предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт