Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 476
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • София-Младост
Здравейте,
извинявам се за малоумния въпрос.
Има ли срок за подаване на декл. по чл. 7? Служителката ми даде зор да влезнем в януари, но не успяхме Sad Детето е родено юли месец 2015.
Благодаря предварително!  bouquet
До сега подававли ли сте декларация?

# 136
Здравейте, мами  Simple Smile
Да питам един въпрос - в графика за подаване на документи аз трябва да подам март месец 2016 , но за предните два месеца ще ми преведат ли детските надбавки?  newsm78

# 137
Да питам един въпрос - в графика за подаване на документи аз трябва да подам март месец 2016 , но за предните два месеца ще ми преведат ли детските надбавки?  newsm78

Според теб каква е причината да няма превод ?!! Ще ти ги преведат,разбира се  Laughing

# 138

Според теб каква е причината да няма превод ?!! Ще ти ги преведат,разбира се  Laughing

Ок ,но януари месец мина, а нямам превод на детски надбавки newsm78 Не се ли превежда месец за месец или бъркам  Rolling Eyes

# 139
Януари за декември-така се превеждат детските Laughing bouquet

# 140
Януари за декември-така се превеждат детските Laughing bouquet

Благодаря за информацията  bouquet явно има някакво  забавяне  Simple Smile

# 141
  • варна
От НАП или НОИ мога да си изкарам бележка за дохода за мин година ? Аз съм майчински,фирмата в която се водих мин година има нов собственик ,не го знам кои е,старата му счетоводителка ми даде бележка ,но без подпис и печат и в социалните не ми я признават.

# 142
  • София-Младост
От НАП или НОИ мога да си изкарам бележка за дохода за мин година ? Аз съм майчински,фирмата в която се водих мин година има нов собственик ,не го знам кои е,старата му счетоводителка ми даде бележка ,но без подпис и печат и в социалните не ми я признават.
Не. Намерете новия собственик и помолете за удостоверение. Освен подпис и печат, важно е да има изх.№

# 143
  • варна
Аз вече не се водя на работа в тази фирма ,няма как да го намеря защото старата счетоводителка казва че и тя не го познава ,не бил от Варна .
ОТ социалните ми казаха да отида в НАП,но и там не се знаело дали ще стане ,затова питам ако има някои наясно.

# 144
  • София-Младост
Аз вече не се водя на работа в тази фирма ,няма как да го намеря защото старата счетоводителка казва че и тя не го познава ,не бил от Варна .
ОТ социалните ми казаха да отида в НАП,но и там не се знаело дали ще стане ,затова питам ако има някои наясно.
Ами тогава отиди в НАП и провери дали могат да издадат удостоверение за брутния доход за посочения период.

# 145
  • София
Ами тогава отиди в НАП и провери дали могат да издадат удостоверение за брутния доход за посочения период.

И аз съм с подобен въпрос. Не се водя на работа вече във фирмата, в която работех, не съм и на трудовата борса. От къде трябва да си извадя бележка за дохода за месеците, през които съм работила там?
И още един въпрос- с таткото сме с различни адресни регистрации. В декларацията, трябва ли да попълвам неговите данни- адрес и т.н и дохода или не ? Така и не получих адекватен отговор на този въпрос когато ходих в социалните.

# 146
  • София-Младост

И аз съм с подобен въпрос. Не се водя на работа вече във фирмата, в която работех, не съм и на трудовата борса. От къде трябва да си извадя бележка за дохода за месеците, през които съм работила там?
И още един въпрос- с таткото сме с различни адресни регистрации. В декларацията, трябва ли да попълвам неговите данни- адрес и т.н и дохода или не ? Така и не получих адекватен отговор на този въпрос когато ходих в социалните.
От работодателя, про когото сте работили в посочения период.
Ако живеете на един и същ настоящ адрес, според мен-трябва.

# 147
Здравейте,моля да ми помогнете в трудна ситуация съм,става въпрос за детските.Проблема е мъжа ми,нямаме брак,той работи на частна практика,няма фирма,плаща си само здравните,социалните искат бележка за дохода му.Какво да правим в случая или няма смисъл да подавам за детски.Благодаря.

# 148
  • Ямбол
Частна практика, която няма фирма се казва черна работа. Има доходи, които не декларира, защото вероятно е без договор. В такъв случай трябва да декларира, че е безработен. Не знам какво точно искат от безработните. Попитай.

# 149
А той ако се регистрира като безработен,това няма ли да е само за няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт