Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 561
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте. Ивинявам се ако вече е питано, но ми е трудно да изчета всичко. Интересува ме следното: предстои да подам документи за втора година детски. Отидох да си взема уверение и да питам кога да подам новото, казаха ми нач.на септември. Та на въпроса-от кой месец се броят назад 12 мес? От юли 2015 до авг.2016 или от авг.2015 до септ.2016? Децата са записани на ясла от тази година, оттам бележка ще трябва ли? Благодаря ви

# 556
  • София-Младост
Здравейте. Ивинявам се ако вече е питано, но ми е трудно да изчета всичко. Интересува ме следното: предстои да подам документи за втора година детски. Отидох да си взема уверение и да питам кога да подам новото, казаха ми нач.на септември. Та на въпроса-от кой месец се броят назад 12 мес? От юли 2015 до авг.2016 или от авг.2015 до септ.2016? Децата са записани на ясла от тази година, оттам бележка ще трябва ли? Благодаря ви
септември 2015 - август 2016(вкл.) това ви е периода. От яслата не ви трябва бележка.

# 557
Много благодаря Simple Smile

# 558
Здравейте, детето ми ще е последна - 4-та група в градината, ще ми трябва ли бележка от градината, за това, че я посещава? Благодаря

# 559
  • София-Младост
Здравейте, детето ми ще е последна - 4-та група в градината, ще ми трябва ли бележка от градината, за това, че я посещава? Благодаря
Да, трябва.

# 560
Здравейте, имам два въпроса свързани с детските, досега съм взимала един път преди няколко години и нямам спомен.
Бележката от ЛЛ за ваксините трябва ли да е с дата от месецът, в който ще подам документи? Понеже имам някакъв такъв спомен при подаването ми преди години. Може ли да е с дата 2месеца преди, датата, в която ще подам?
И другият ми въпрос е, ще излезе ли при тях в социалните, че съм взимала стипендия, знам, че трябва да се декларира, но мога ли да го избегна това?
Благодаря!

И аз имам същото питане - доколко възможно е да разкрият декларирането на неверни данни?

# 561
Здравейте,

ако не занеса до края на месец октомври бележка, че детето посещава детска градина (3та група), ще ми спрат детските, нали?

След това мога ли пак да подам документи (прилагайки съответната бележка, разбира се) и да получавам отново детски надбавки? И предполагам, че ще ми трябва пълният набор от документи - доходите за 12 месеца назад, ваксини, банкова сметкa и т.н.?

Благодаря bouquet

# 562
  • София-Младост
Здравейте,

ако не занеса до края на месец октомври бележка, че детето посещава детска градина (3та група), ще ми спрат детските, нали?

След това мога ли пак да подам документи (прилагайки съответната бележка, разбира се) и да получавам отново детски надбавки? И предполагам, че ще ми трябва пълният набор от документи - доходите за 12 месеца назад, ваксини, банкова сметкa и т.н.?

Благодаря bouquet
Да и на двата въпроса.

# 563
Извинете,че пак досаждам, но до кое число се подават документите за да не става прекъсване на превода. Мога да подам най-рано на 15-ти септември. И ако закъснея, губя ли месец или после ще преведат пари за два? Благодаря

# 564
  • София-Младост
Извинете,че пак досаждам, но до кое число се подават документите за да не става прекъсване на превода. Мога да подам най-рано на 15-ти септември. И ако закъснея, губя ли месец или после ще преведат пари за два? Благодаря
Можеш да подадеш от 1-30/31 число, пари не губиш, най-много да ти ги преведат накуп за два месеца.

# 565
Разбрах. Благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 566
А какъв е срокът за служебната бележка от училище, която се носи в началото на учебната година?

# 567
  • Пловдив
А какъв е срокът за служебната бележка от училище, която се носи в началото на учебната година?

31 ви октомври

# 568
Благодаря ти.  Simple Smile

# 569
Здравейте!

Подготвям документите си, но се чудя трябва ли отново да представя удостоверението за настоящ адрес? Първият път го представих, го ми го върнаха. Нямам промяна в данните оттогава.

Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт