Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 555
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
  • София-Младост
Здравейте!

Подготвям документите си, но се чудя трябва ли отново да представя удостоверението за настоящ адрес? Първият път го представих, го ми го върнаха. Нямам промяна в данните оттогава.

Благодаря Ви!
То за какво ти е? Нали документите ги подаваш в АСП по постоянен адрес?

# 571
Здравейте!

Подготвям документите си, но се чудя трябва ли отново да представя удостоверението за настоящ адрес? Първият път го представих, го ми го върнаха. Нямам промяна в данните оттогава.

Благодаря Ви!
То за какво ти е? Нали документите ги подаваш в АСП по постоянен адрес?

По лична карта с бащата на детето ми сме на един адрес, но по стечение на обстоятелствата настоящия ми е друг( в един и същи град), затова приложих и това удостоверение първия път, когато подавах документи.

# 572
  • Варна
Здравейте,
предстои ми този месец да подавам декларацията за детските надбавки, но имам следният въпрос :
Мъжът ми от миналата година е базработен , но не е регистриран в бюрото по труда . В този случай неговите доходи са 0.00 лв , но трябва ли от някъде някаква бележка ?
Благодаря Ви предварително !!!  bouquet

# 573
  • София-Младост
Здравейте,
предстои ми този месец да подавам декларацията за детските надбавки, но имам следният въпрос :
Мъжът ми от миналата година е базработен , но не е регистриран в бюрото по труда . В този случай неговите доходи са 0.00 лв , но трябва ли от някъде някаква бележка ?
Благодаря Ви предварително !!!  bouquet
Не, нека напише една декларация, че за периода от-до няма доходи. За всеки случай носете и трудовата му книжка.

# 574
  • Варна
Благодаря много за бързият отговор !!!!

# 575
  • Варна
Здравейте! Дъщеря ми тази година ще е 3-та група.  Ще представя бележка от градината, но въпросът ми е свързан с отсъствията на детето от градината /разбрах, че може да са ограничен брой/ та: от кога почват да се гледат отсъствията официално от 15,09 ли?

# 576
  • София-Младост
Здравейте! Дъщеря ми тази година ще е 3-та група.  Ще представя бележка от градината, но въпросът ми е свързан с отсъствията на детето от градината /разбрах, че може да са ограничен брой/ та: от кога почват да се гледат отсъствията официално от 15,09 ли?
Да.

# 577
  • Варна
Благодаря Ала-Бала  bouquet

# 578
  • София
Здравейте,

Имам един бърз въпрос: ако един от родителите е бил на трудовата борса през последната година, доходът, който е получавал от там, зачита ли се за детски, или се изчислява като 0?

# 579
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Доходът от БТ се включва в изчислението.

# 580
Здравейте!
Детските надбавки от 37 лв. за дете на месец, от кога може да се кандидатства за тях? От раждането на детето или от постъпване в детско заведение? newsm78

# 581
Здравейте!
Детските надбавки от 37 лв. за дете на месец, от кога може да се кандидатства за тях? От раждането на детето или от постъпване в детско заведение? newsm78
От раждането.

# 582
Здравейте! Някой запознат да каже как се попълва таблицата в декларацията за доходите? Казаха ми да взема бланката и да си я попълня в къщи? Как се правят изчисленията за да се получи всичко 1200 лв? Благодаря предварително!

# 583
  • Пловдив
Здравейте! Някой запознат да каже как се попълва таблицата в декларацията за доходите? Казаха ми да взема бланката и да си я попълня в къщи? Как се правят изчисленията за да се получи всичко 1200 лв? Благодаря предварително!

Не се нагласят,за да се получи 1200 лв,а се попълват както ви са доходите и каквото се получи.Таблицата е подробно обозначена.Първата графа е месеца,втората графа попълваш доходите ви бруто за съответния месец,третата графа изписваш словом доходите ви бруто за месец.В ОБЩО събираш доходите ви за 12 те месеца.Примерно получава сумата Х.В СРЕДНОМЕСЕЧНО делиш Х на броя на членовете на семейството ви.Ако сте с едно дете,делиш Х на 3.Получаваш сумата У.У записваш в СРЕДНОМЕСЕЧНО.У трябва да е по-малко или равно на 400 лв

# 584
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам кога мога да подам документи за получаване на детски? Детето навърши една годинка този месец. Миналата година не подадохме, защото изчислихме, че няма да вземем.

Общи условия

Активация на акаунт