Вече шава ЮЛСКОТО човече,мама го усеща вече-ТЕМА 2

• 40 616
  • 700
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, да се запиша и аз  Simple Smile Това ми е втора бременност и чакаме бебока в началото на юли. 
Лека бременност на всички

# 226
Здравейте, аз съм в 15 седмица,първа бременност ми е , миналата пролет направих спонтанен аборт в 11 седмица,затова този път ми е доста напрегнато въпреки,че за сега няма причини за притеснение.До сега съм правила кръвни изследвания и БХС в 13 седмица.Профилактично пия Фолиева киселина,Утрогестан и витамин С,но се чудя не трябва ли вече да спирам Утрогестана,мисля че той се пие до образуване на плацента.Пожелавам ви лека бременност!

# 227
Лека бременност и на теб! Не се чуди дали да пиеш Утрогестан, а питай лекаря си. Аз го пих до 16гс по негово напътствие:)

# 228
Хриси, на мен ми го спряха още в 12 г.с., но най-добре си питай лекаря, понеже всеки случай е различен.

# 229
Здравейте и от мен Simple Smile Аз съм нова "бъдеща мама" с термин 3-ти Юли . Сега съм към края на 17-та седмица. Разбрахме вече, че ще е момиченце и сме мнооого щастливи. И аз минах ранния скрининг, според изследванията всичко е наред. А аз четох , но да попитам кога е феталната морфология?

# 230
Феталната е между 18 и 20 седмица.

# 231
За втората Фетална морфология аз знам 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с. ). Мисля да запазя час някъде към 21-22г.с за себе си.  Simple Smile

# 232
Уважение, а така като пиеш Огестан и Неофолик заедно, не те ли е страх, че ще предозираш фолиевата? На мен затова ми казаха да ги редувам, единия ден Огестан, на другия Неофолик.
Не знам каква е разликата с Мета, моя си е обикновен. newsm78

И аз се притеснявах и питах личния лекар /той е с втора специалност гинекология/ и каза, че няма страшно. Когато бях на първата ФМ ме попитаха какво пия и нищо не казаха. В началото на бременността имах частично отлепване на плодния сак и ми изписаха Огестан и Утрогестан, а когато отидох за второ мнение другата докторка ми каза да взимам и Неофолик Мета /може би заради проблема...не знам, въпреки, че тогава казаха, че всичко е ок/. На първата ФМ ми спряха само Утрогестана /в края на 14 г.с./, другите казаха да ги пия. Днес тук някъде прочетох, че няма как да се предозираш с фолиева киселина, че била като витамин ц, в смисъл, че организма си взима колкото му трябва, а другото го изпишкваш /не знам дали е така/. Не знам каква точно е разликата между Неофолик и Неофолик Мета /даже и в една аптека казаха, че листовките са им еднакви/  newsm78

# 233
  • Враца
Когато пиеш фолиева киселина  в организма тя става мета (метилирана), а тази, която е мета в аптеките е вече метилирана и се усвоява по-лесно и по-бърдо от организма. Това е разликата. Wink Просто по-ново поколение е. Не е грешно да пиете която и да е от двете. Simple Smile

# 234
Добро утро, аз пия мета- още 9 дни и спирам, сорбифер дурулес -30 дни и витамини, които бях спряла защото ги пих два месеца и реших да почина от тях. Но докито ме пита , защо съм ги спряла-уморяват ли ме  Simple Smile Започнах ги пак.
Слънчев и успешен ден на всички.

# 235
Но докито ме пита , защо съм ги спряла-уморяват ли ме  Simple Smile

Уморяват ме и още как  smile3514
Този график ми е бреме голямо - спираш едно, почваш друго... Днес даже не помня дали сутринта си взех утрогестана. А дуфастона съвсем го отписах за днес - в чантата ми е останал само празния блистер.
Сега да не мислите, че съм несериозна - само днес така сгафих.

# 236
И аз днес си забравих сутрешните витамини, така че ще пия само вечерната доза.

# 237
Уважение, благодаря за отговора.  bouquet

И аз се чудех дали да спирам Огестана, но реших да го продължа. Жената в аптеката казала на ММ, че се пиел през цялата бременност. Не знам дали е така, ще питам на ЖК.

# 238
Здравейте, фолиевата киселина не трябваше ли да се пие първите три месеца само, аз онзи ден влязох в 4-тия , но не съм я спряла още. Останал ми е такъв спомен от първата бременност   Thinking

# 239
Уважение, благодаря за отговора.  bouquet

И аз се чудех дали да спирам Огестана, но реших да го продължа. Жената в аптеката казала на ММ, че се пиел през цялата бременност. Не знам дали е така, ще питам на ЖК.

За нищо, но моят съвет е не спирай и не почвай никакви лекарства без да ти каже доктора...Лека бременност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт