Закинтос

• 69 069
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
  • В града на тепетата
По-малки лодки до Навагио и сините пещери тръгват и от пристанището Порто Вроми. В северната част на острова и около залива Навагио често има морски течения и морето не е спокойно, нашият кораб дори не можа да ни свали на брега, а само успя да доближи по-близо за снимки, да се има впредвид от хора с проблеми с вестибуларния апарат, но малко след Навагио успя да ни свали на друг плаж, много подобен на Навагио, със същата синя вода, но с малки бели,обли камъчета по брега вместо пясък.

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 18:02 от gabolina

# 151
  • в града на вечния купон
т.е да взема кораб по добре от столицата?

# 152
  • В града на тепетата
Може да вземете кораб, от което пристанище вие прецените, че ще е най-удобно за вас. Повечето тръгват от Занте(столицата) и можете да изберете дали да направите пълна обиколка на острова за цял ден или до Навагио със сините пещери и обратно за половин ден. За круизите от Аг.Николаос нямам много информация. За круиза от Порто Вроми информацията ми е от едно руско семейство, с което се запознахме на острова, та те сутринта бяха отишли с кола до Порто Вроми и там на място си бяха намерили лодка, не голяма, само са изчакали до към 10часа, за да се съберат и други туристи, след което са отишли до Навагио и обратно, след като са се върнали на пристанището с колата са се качили и до площадката, от която се вижда залива отгоре. Това пристанище(Порто Вроми) е най-близо до Навагио и при наличието на кола е възможно в един ден да се съчетаят и круиза и качването до площадката. Ние бяхме с круиз от Занте(обиколка на целия остров), фирмата е www.mytours.gr, имат офиси на различни места на острова, но не ми хареса, че корабът беше голям и имаше доста хора и въпреки големият кораб вълнението около Навагио го усетих доста силно, даже минаваха и раздаваха торбички, на когото му е прилошало  Confused. Същата фирма правят и круизи за половин ден, а също и до острова с костенурките(като момчето от фирмата ни каза, че това му е круиза-фаворит с гарантирано виждане на костенурките), там корабчетата са доста по-малки, за около 10-15 човека, заради костенурките не са разрешени по-големи Hug

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 23:03 от gabolina

# 153
  • София
Boat Trip... Blue Caves and Navagio Beach

Ще обобщя информацията относно тези екскурзии и мини круизи. Направих и карта на тръгване...
Местата от където потеглят виж ТУК
От столицата тръгват големите екскурзии, които са и по-дълги. В повечето случай обикалят целия остров.
Ако е нужно ще ги опиша подробно. Възможни са комбинации автобус-кораб, което си струва.
Могат да ви взимат от агенцията, с която сте резервирали в съответното място или от хотела. Някои хотели предоставят трансфер до кораба, ако сте резервирали при тях.

От другите места тръгват малки лодки от различен калибър.
И двата варианта имат предимства и минуси.
Големите се движат по-бавно и по-малко се влияят от вълни и клатене.
Но не влизат в пещерите и сте зависими от много хора.

Малките, между които мога да препоръчам лодката Рената от Porto Vromi. Любезно и усмихнато обслужване. Porto Vromi е удобния вариант да видите Навагио от суша и вода. С колата горе, от порта с лодката.

На Агиос Николаос също има семейство с лодката Теодосис, които си вършат добре работата.

А като бързо, евтино и екстремно обслужване, но всичко по реда си са братята Potamitis. Като аз харесвам най-много и тяхната точка на тръгване/виж картата/.
Това е точно където е слизането от сушата на Сините пещери, може и плаж да си направите, ето тук:

Лодките тръгват не оттук, а в близост, както се вижда на картата. Преди да стигнете има разклон с таверна, където единия път е към лодките, другия към мелницата, заведението и подстъпа към пещерите. В средата е фара...

Ето ТАКА

Хубавото при тези лодки е, че те не чакат да се напълнят, а тръгват дори да сте само двама. Имайте предвид, че се движат много бързо и екстремно по пътя към Навагио. След което комбинират и с влизане в пещерите.
Това са лодките...и мястото.

Ако хората са малко или само вие, тръгва най-малката моторница. При повече другите. Може да се наложи смяна на лодките за влизане в пещерите.

Обходила съм целият район с кола, пеша и с лодки, мога да ви кажа всяка крачка по тези пътища ако има нужда.
Наблизо са две съвсем спокойни места за почивка в които сме отсядали...

Lithies Studios Apartments, Skinari
Blue Caves Villas, Skinari

Да, за разглеждане на целият остров от водата е най-добре големият тур. Като някои от тях спират и на острова с Marathonisi Beach.

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 18:20 от Bled

# 154
Ако уцелите ден с бурно море нито малките, нито големите лодки спират на Навагио. Ние ходихме до Порто Вроми и Агиос Николаус, но никой не излезе в морето този ден. Единствено до Сините пещери ходеха. Така беше и следващите дни. Взехме телефона на един от моряците, да държим връзка дали отново да се разкарваме. Така и не отидохме.
От сушата дори не се разбира, че има вълнение и вълни, докато не се види от платформата над Навагио.
Самоорганизиран престой на острова с самолет е напълно постижим. Повечето собственици на хотели и студиа под наем правят трансфер от-до летището. Ако не лично, то с такси.

# 155
Ехее, че по кое време сте били на Занте та нито с лодки ,нито с по-голям кораб не сте успели да отидете до Навагио. Значи ние голям късмет сме извадили. Правихме няколко круиза и проблеми от такъв характер не е имало.

# 156
  • Варна

Ще обобщя информацията относно тези екскурзии и мини круизи. Направих и карта на тръгване...
От столицата тръгват големите екскурзии, които са и по-дълги. В повечето случай обикалят целия остров.
Ако е нужно ще ги опиша подробно. Възможни са комбинации автобус-кораб, което си струва.
Могат да ви взимат от агенцията, с която сте резервирали в съответното място или от хотела. Някои хотели предоставят трансфер до кораба, ако сте резервирали при тях.

Малките, между които мога да препоръчам лодката Рената от Porto Vromi. Любезно и усмихнато обслужване. Porto Vromi е удобния вариант да видите Навагио от суша и вода. С колата горе, от порта с лодката.

На Агиос Николаос също има семейство с лодката Теодосис, които си вършат добре работата.

А като бързо, евтино и екстремно обслужване, но всичко по реда си са братята Potamitis. Като аз харесвам най-много и тяхната точка на тръгване/виж картата/.
Това е точно където е слизането от сушата на Сините пещери, може и плаж да си направите, ето тук:

Лодките тръгват не оттук, а в близост, както се вижда на картата. Преди да стигнете има разклон с таверна, където единия път е към лодките, другия към мелницата, заведението и подстъпа към пещерите. В средата е фара...

Ето ТАКА

Хубавото при тези лодки е, че те не чакат да се напълнят, а тръгват дори да сте само двама. Имайте предвид, че се движат много бързо и екстремно по пътя към Навагио. След което комбинират и с влизане в пещерите.

Ако хората са малко или само вие, тръгва най-малката моторница. При повече другите. Може да се наложи смяна на лодките за влизане в пещерите.

Обходила съм целият район с кола, пеша и с лодки, мога да ви кажа всяка крачка по тези пътища ако има нужда.

Да, за разглеждане на целият остров от водата е най-добре големият тур. Като някои от тях спират и на острова с Marathonisi Beach.
Здравей,
много ти благодаря за информацията, но нещо не мога да отворя картата иска ми регистрации в google и така нататъка, ще може ли по някакъв друг начин да я качиш. И да попитам за братята Potamitis те тръгват някъде от вятърните мелници от където по принцип се слиза за Сините пещери ли? Също така каква е цената и колко им е престоя на Навагио? Да попитам и колко е това рано като часове за ходене до Навагио?
Благодаря много за информацията Simple Smile

# 157
dalina_50 понеделник или вторник миналата седмица ходихме. После гледахме залива от платформата и долу на плажа нянаше никой 12:30-13:00ч. е било. Двама с лодки казаха, че са нужни 1-2 дни да се успокои морето. Но лодките бяха малки. Круизите от Закинтос може да са ходили още на другия ден. Но ние не искахме еднодневна обиколка.

# 158
  • София
Скрит текст:

Ето ТАКА

Здравей,
много ти благодаря за информацията, но нещо не мога да отворя картата иска ми регистрации в google и така нататъка, ще може ли по някакъв друг начин да я качиш. И да попитам за братята Potamitis те тръгват някъде от вятърните мелници от където по принцип се слиза за Сините пещери ли? Също така каква е цената и колко им е престоя на Навагио? Да попитам и колко е това рано като часове за ходене до Навагио?
Благодаря много за информацията Simple Smile

Направих картата обществена, би трябвало да се отваря от всеки без пароли...ТУК
Лодките са места на тръгване и т.н. При повече зум се вижда всичко, дори лодките на братята Potamitis.
Цената се мени/сезон-хора/, ние сме били на 15 евро за двете Навагио и влизане в пещерите. Може и поотделно на по-ниски цени. Виждала съм я общо и на 20.
На другата карта се вижда откъде тръгват те.

Едната мелница е с места за настаняване.

Там е слизането към кея на корабите и малък плаж на скалите, много приятно като няма хора.

Плуването тук е също прекрасно, но внимавайте, дълбоко е много и скалите са опасни...

Ние ходим рано или късно по такива места. Първо защото се съобразяваме с изгрев и залез. И второ, както се вижда на снимките, да няма много хора...
ТУК снимките са направени точно над Сините пещери...

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 16:37 от Bled

# 159
  • Варна
Bled , възникна ми и друг въпрос, тези "круизни" кораби които обикалят около острова се вземат от гр.Закинтос, а необходима ли е предварителна резервация, ако да препоръчваш ли фирма нещо сайт имат ли?  Simple Smile

# 160
  • Варна
Също така да попитам от колко до колко часа е навалицата на Навагио?

# 161
  • София
Bled , възникна ми и друг въпрос, тези "круизни" кораби които обикалят около острова се вземат от гр.Закинтос, а необходима ли е предварителна резервация, ако да препоръчваш ли фирма нещо сайт имат ли?  Simple Smile

Те се взимат от Занте, но не е задължително да резервираш там. Направи го предварително там където си градче, хотел...
Едни от по-големите оператори са 
http://nefis-travel.com/
http://www.my-tours.gr/cruises/island-tour-by-boat.html
http://www.bestour.gr/
http://www.tsilivi-travel.gr/

Точен въпрос...
Събират се най-много хора около обяд и малко след това... Когато пристигат по-големите кораби.
Престоя на всички там е около час, като често се съкращава. Времето минава бързо, а и повече няма какво да правиш.

Картата вече трябва да се вижда...

# 162
Здравейте,

Следя темата с интерес,ние заминаваме за Закинтос в понеделник с кола и ще отседнем в Лаганас.         Като цяло ми казаха ,че там е много гадно ,но се утешавам ,че сме с кола и ще обикаляме из острова Simple Smile. Информацията на Bled за Navagio  и Blue Curves  ме ориентира за круизи и т.н. ...искам да попитам за Xigia beach с кола може ли да се ходи и също да ме ориентирате какво друго си заслужава да се види освен костенурки,навагио и сините пещери. Ще бъда благодарна ако ме насочите към хубав плаж близо до лаганас ,защото ми казаха ,че там е ужасен -аз гледах Банана и Геракас ..и за пътя ако има нещо от особена важност ,който е ходил с кола ..благодаряя ви 

# 163
  • Варна

Те се взимат от Занте, но не е задължително да резервираш там. Направи го предварително там където си градче, хотел...
Едни от по-големите оператори са 
http://nefis-travel.com/
http://www.my-tours.gr/cruises/island-tour-by-boat.html
http://www.bestour.gr/
http://www.tsilivi-travel.gr/

Точен въпрос...
Събират се най-много хора около обяд и малко след това... Когато пристигат по-големите кораби.
Престоя на всички там е около час, като често се съкращава. Времето минава бързо, а и повече няма какво да правиш.

Картата вече трябва да се вижда...

Мерси многооо Simple Smile Картата се отваря вече много благодаря Simple Smile

# 164
  • София
Здравейте,

Следя темата с интерес,ние заминаваме за Закинтос в понеделник с кола и ще отседнем в Лаганас.         Като цяло ми казаха ,че там е много гадно ,но се утешавам ,че сме с кола и ще обикаляме из острова Simple Smile. Информацията на Bled за Navagio  и Blue Curves  ме ориентира за круизи и т.н. ...искам да попитам за Xigia beach с кола може ли да се ходи и също да ме ориентирате какво друго си заслужава да се види освен костенурки,навагио и сините пещери. Ще бъда благодарна ако ме насочите към хубав плаж близо до лаганас ,защото ми казаха ,че там е ужасен -аз гледах Банана и Геракас ..и за пътя ако има нещо от особена важност ,който е ходил с кола ..благодаряя ви 

Това очевидно е въпрос на вкус. За мен плажът на Лаганас е най-прекрасният, на който някога съм била, и тази година пак ще се върнем там.

Общи условия

Активация на акаунт