Закинтос

• 69 051
  • 296
  •   1
Отговори
# 225
Плажа в Аликанас очудващо беше прекрасен , водата беше излючително чиста , а ситни камъчета имаше само при самото влизате във водата,колкото за една крачка , а самия плаж е със ситен пясък. Имаше малки рибки във водата ,които си плуваха без притеснения около нас.Възпозлвахме се от екскурзията до Кефалония , при нас беше 35 евро на човек и е целодневна и наистина много приятна .Впечетленията ми са само положителни от местните и изобщо от самия остров и бих се върнала отново там Simple Smile)

# 226
Някой с отзиви за плажа Psarou? Ще бъдем на къмпинг там. Колебаех се за Аликес, но там пред самия къмпинг плажът е ужасно каменист.

# 227
Пясъчен е Псару, но е малък и неособено атрактивен. Предимството му е, че е забутан и не е тежко туристически, както много други в Закинтос. Ние бяхме отседнали на един съседен - Гайдарос, супер беше, чудесен плаж и кьорав турист нямаше в края на юни, само гърци и тук-таме някой заблуден от близките къщи, като вас.
Иначе в Аликес сме били на прекрасен, пясъчен и много плитък плаж (не е много широка ивицата обаче), не се сещам в коя зона е каменисто. Но той е доста дълъг, така че явно има различни зони.

# 228
Къмпинг Акикес е в най-северната част на село Аликес и така, както гледам по снимките пясък няма, а само камъни, едри като чакъл. За Псароу това, че е затънтен не ме притеснява. Заради децата търсим пясъчен, плитък плаж. По принцип сме с кола и ще обикаляме и други плажове, но едва ли всеки ден.

# 229
Eто моя снимка на плажа Аликес и е към северната част на селището, но не се сещам къде е къмпингът. Тези камъни бяха единствените комай, за красота Simple Smile

# 230
Мястото на къмпинга:

И плажът:

# 231
Здравейте! Плануваме пътуване до Закинтос септември месец, с кола, от Бургас. Може ли да споделите кой маршрут е най-удачен, колко часа горе-долу се пътува? Ще се радвам ако има някой пътувал от Бургас да сподели. 🙂

# 232
Пътувала съм само от София, но все пак, вашият най-добър вариант според мен е: Маказа-Виа Егнатия от Комотини до Янина-Арта-мост Рио/Антирио-Патра-Килини. От Килини си хващате ферибота.

# 233
Пътувала съм само от София, но все пак, вашият най-добър вариант според мен е: Маказа-Виа Егнатия от Комотини до Янина-Арта-мост Рио/Антирио-Патра-Килини. От Килини си хващате ферибота.

Благодаря! От вчера взех да се замислям дали първо да не пътуваме за лефкада и да останем там 1,2 нощувки и от там за Закинтос, струва ми се по-близо Бургас-Лефкада, но от там вече за Закинтос нямам представа как се стига и колко е разстоянието. Дали от лефкада може да се хване ферибот или трябва да се връщаме до Килини 😂

# 234
  • София

Благодаря! От вчера взех да се замислям дали първо да не пътуваме за лефкада и да останем там 1,2 нощувки и от там за Закинтос, струва ми се по-близо Бургас-Лефкада, но от там вече за Закинтос нямам представа как се стига и колко е разстоянието. Дали от лефкада може да се хване ферибот или трябва да се връщаме до Килини 😂

Тази възможност е следната:
Лефкада - Кефалония (Фискардо)
https://goo.gl/maps/Rr5LEiyB1CR2 по суша
Кефалония (Песада )- Закинтос (Ag. Nikolaos)
Прекрасно е и често го правим. Виждаш повече...

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 19:31 от Bled

# 235
И е около 3 пъти по-скъпо + че не по всяко време на годината може да се направи без нощувка на Кефалония.

Иначе от май месец за пръв път трябваше да тръгне ферибот, свързващ последователно всичките Йонийски острови (Корфу-Паксос-Лефкада-Кефалония-Закинтос), излезе дори първоначално разписание, но не съм следила дали е стартирала.

# 236
А ако останем само в Закинтос да нощуваме, варианта е с ферибот примерно до Лефкада за през деня само, предполагам, че има такива еднодневни екскурзийки, някой знае ли ориентировъчно каква е цената на ферибота от Закинтос до Кефалония или до Лефкада? 😜

# 237
Иначе разстоянието Бургас- Килини чичо Гугъл го дава около 1200км, около 12 часа, което ми се струва малко, предполагам повече часове се пътува? Мислим да тръгнем вечерта, за да може евентуално до обяд да стигнем. Но се чудя през кои градове е най-удачно да минем, дали през Ямбол, Хасково, Кърджали, Златоград, Кавала, Атина, Йоанина, или от Бургас да отидем до София и от там? 😂

# 238
  • София
А ако останем само в Закинтос да нощуваме, варианта е с ферибот примерно до Лефкада за през деня само, предполагам, че има такива еднодневни екскурзийки, някой знае ли ориентировъчно каква е цената на ферибота от Закинтос до Кефалония или до Лефкада? 😜

Не гледаш добре картата...Лефкада е далеч от Закинтос, но близо до Кефалония.

Еднодневни екскурзии има и са желателни между Закинтос и Кефалония/но ще видите много малко/.
Цената на ферибота, който ти споменах Кефалония (Песада )- Закинтос (Ag. Nikolaos) или обратно струва на човек 9 евро и на кола 31 евро/възможни са промени/.
Но друго е по-важно, че фериботите са само по два на ден през целия сезон/поне така беше/.
Часовете бяха:
9:45 - 19:45 към Кефалония
8:00 - 18:00 към Закинтос
Което е твърде рисково за еднодневни турове с тях, когато нямаш резервен ферибот.
Но е възможно предварително купуване на билети. Иначе се купуват на място от кола преди тръгване.
Затова ти дадох варианта от Лефкада с цялостно преминаване през Кефалония. Включително ако си позволите нощувки ще бъдете предоволни от това пътуване.
И после се отдавате на Закинтос. Или обратния вариант като си тръгвате от Закинтос.
Правейки го това многократно ти гарантирам, че ще останете доволни независимо от цената. А и тя не е толкова много.
Като предварително си набележите всички точки на посещение...

Ето ти сайтове да се ориентираш...за време и пари.
https://www.levanteferries.com/times/
https://kefalonianlines.com/prices/
http://ionionpelagos.com/en/content/112
http://www.e-zakynthos.com/zakynthos.zante.ferries.php
https://westferry.gr/
http://dionitravel.gr/ferry-tickets-kefalonia/

Иначе разстоянието Бургас- Килини чичо Гугъл го дава около 1200км, около 12 часа, което ми се струва малко, предполагам повече часове се пътува? Мислим да тръгнем вечерта, за да може евентуално до обяд да стигнем. Но се чудя през кои градове е най-удачно да минем, дали през Ямбол, Хасково, Кърджали, Златоград, Кавала, Атина, Йоанина, или от Бургас да отидем до София и от там? 😂

Не ти трябва София...Не ти трябва Атина...
От Бургас тръгвате към Маказа през Хасково и Кърджали. В гръцко стъпвате на магистралата и после е лесно.
Никаква Атина...около Солун и към Янина. После към Патра и вече сте стигнали...
Само си приготвяте пари за таксите...
Лек път...

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 19:41 от Bled

# 239
Много благодаря за полезната и изчерпателна информация! 🙂 Ще обмислим варианта, най-вероятно тази година ще сме само на Закинтос, а живот и здраве по-натам може да отидем и на Лефкада!

Общи условия

Активация на акаунт