Странни (според мен) отношения м/у баща и дъщеря.

• 9 396
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте, според вас странно ли е дете на 8 години 2 клас да пише в тетрадка първата буквичка от името си + първата буква от името на баща си = на Сърце? Като цяло са много близки, постоянно се прегръщат, целуват т.н.т. И куп подобни неща. Това не трябва ли да се случва с връстници на детето? Извенете ме ако е нормално, а на мен ми се струва странно, но нямам дете и не зная.

# 1
  • София
Според мен всички момиченца са "влюбени" в бащите си до една възраст. Аз лично не бих се притеснила чак толкова.
аз лично съм против децата да се целуват в устата, но скоро видях едно детенце как целуваше майка си - ужас. Но всеки сам си преценява.

# 2
  • София
Нормално е.

# 3
  • Варна
Имам дъщеря точно на същата възраст. Не смятам, че писането на букви в сърце е признак на нещо ненормално. На тази възраст ми се струва най-естественото нещо тати да е момчето, което обичат най-много. Без в това да има какъвто и да е сексуален подтекст. Просто в един момент момиченцата рисуват сърчица на какво ли не и за какво ли не... Пресен пример от вчера - за РД на съученичка щерката беше направила картичка с торта на сърца. А това дори не е най-близката й приятелка от класа. Редовно рисува сърца на огледалото в банята и пише вътре "мама" или "тати".
Що се отнася до прегръдките и целувките - какво по-хубаво от това?! Разбира се има целувки и "целувки", но не вярвам тези, които будят тревога да се показват публично Wink

# 4
Благодаря, разбрах.

# 5
Нормално е. И синът ми на тази възраст рисуваше сърца за мен, за баба си, за леля си, т.е за хората които го гледахме и ни прегръщаше и целуваше. Още нося в чантата си един лист от тетрадка изрисуван целият със сърца и надписан. Беше толкова отдавна. Сега на 17 год. прегръща приятелките си.
та не се притеснявай, няма нищо болно в тези отношения.

# 6
Всъщност значи точно обратното на това, за което се опасяваш. Това дете има шанс да израсте като пълноценен индивид по отношение на отсрещния пол, именно заради здравата връзка с баща си. Нарича се едипов комплекс и започва около 3-5 и свършва около 7-10, пише го по всички книги за детска психология. Възпирането му оказва пагубно психческо влияние на по-късен етап. Патологията обикновено идва от възрастния, не от детето.

# 7
А защо изключваш варианта първата буква на бащата да е същата като първата буква на някое приятелче? Дори деца в детската градина обясняват как харесват този или онзи, как са гаджета и т.н.
Разбира се, те не влагат същите мисли и чувства като каките и батковците, но пък обичат да ги копират.
Аз като малка, някъде на 4-5 години, съм обяснявала как ще се омъжа за вуйчо ми и съм се сърдела ако го видя с ново гадже hahaha

# 8
Абсолютно нормално е, даже е хубаво.

# 9
  • София
А защо изключваш варианта първата буква на бащата да е същата като първата буква на някое приятелче?

Това беше първият въпрос, който се породи и у мен..?

# 10
А защо изключваш варианта първата буква на бащата да е същата като първата буква на някое приятелче?

Това беше първият въпрос, който се породи и у мен..?
Не не, каза, че е за баща й.

# 11
Ами детето обича баща си. Нищо странно, нередно или ненормално ...

# 12
Много зависи като каква задава въпроса г-ца петq.

# 13
Много зависи като каква задава въпроса г-ца петq.
За мен няма много значение каква е на бащата авторката. Аз не познавам такива отношения, защото не съм имала такива с баща си и също бих попитала.

# 14
Дъщеря ми е на почти 12 години и има силна връзка с баща си - засилва се да сяда в него с всичките си почти 50 килограма, прегръща го, целува го, милва го по лицето, дърпа му ушите, използва го за играчка, когато реши. Струва ми се нормално, тя прави и с мен същите неща.
Синът ми обаче не гушка баща си и не го целува по същия начин, по който се отнася с мен. Мъжката ревност явно говори.

Общи условия

Активация на акаунт