ДУБАЙ 11-та тема

• 82 876
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
  • sofia
Биг буса е хоп он хоп оф известните из Европа

# 391
С доста проекта са се заели дубайците и все внушителни. Радвам им се с какъв размах ги правят. Grinning

margo_tosheva, препоръчвам ти да им пишеш директно на тях и да ги питаш. Така е най-добре според мен. Иначе е точно така с ваучерите - плащаш един билет, а другият е безплатен.

desined, Биг Бус-а не е атракция, а е автобус, който обикаля града и има спирки на забележителностите, на които можеш да се качваш и слизаш. Има и записан аудио гид.
Изглежда ето така:

Ето ти линк за Дубай: http://eng.bigbustours.com/dubai/home.html
В билета са включени и други неща. Всичко е описано на сайта им.
Има няколко маршрута. Ето картата: http://eng.bigbustours.com/UploadedFiles/Dubai_Day_Tour_Oct_15_201510223808.pdf

# 392
Отговарям с цитат, да видят хората за какво иде реч? Писаха ми и други след чаршафа ми, беше полезно!

# 393
Билетите за Бурж Кхалифа за 16.30 струваха 408 дирхама за 2-ма, т.е по 204 дирх на човек. Ваучери нямам, купих си само колкото ми бяха нужни от ибей.
За храна не мога да препоръчам, освен във Ферари ядохме на входа първия от ляво в един мн готин арабски ресторант много богато и вкусно обедно меню за 39 дирх на човек, беше супер. Иначе въпрос на предпочитания и вкус, аз харесвам суши и тайландска кухня, италианска. Не обичам бургери. Но Чийзкейк фактори НЕ препоръчвам.

# 394
С доста проекта са се заели дубайците и все внушителни. Радвам им се с какъв размах ги правят. Grinning

margo_tosheva, препоръчвам ти да им пишеш директно на тях и да ги питаш. Така е най-добре според мен. Иначе е точно така с ваучерите - плащаш един билет, а другият е безплатен.

desined, Биг Бус-а не е атракция, а е автобус, който обикаля града и има спирки на забележителностите, на които можеш да се качваш и слизаш. Има и записан аудио гид.
Изглежда ето така:

Има няколко маршрута. Ето картата: http://eng.bigbustours.com/UploadedFiles/Dubai_Day_Tour_Oct_15_201510223808.pdf

Тоест, ако имам предвиден Сити тур и ходене с влакчето до Атлантис е безмислена да ползвам и услугата на Биг Бус ?!  Thinking  #Crazy

# 395
Здравейте,

Благодаря на всички, които пишат в темата и помагат  Heart Eyes
Благодарение на вас успях да направя програма, но не мога да преценя до колко е изпълнима. Заминаваме след 7 дни и ще съм благодарна, ако ме посъветвате относно плановете, които съм направила. До сега съм резервирала единствено билети за Бурж Халифа за на 7ми март в 5 часа. Всичко друго може да се размества. Също три дни ще съм сама - мъжът ми е зает и съм предвидила молове и плаж. Ето програмата:

27 февруари, събота - Пристигане

28 февруари, неделя -  С монорелсовото влакче до Атлантис, разглеждане на Палм Джумейра, аквариум The Lost Chambers, Плаж, вечерта разглеждане на Улицата на златото

29 февруари, понеделник  - стария Дубай и сафари

Следващите три дни съм сама, за това:
1 март, вторник - емирейтс мол
2 март, сряда - мол Дубай
3 март, четвъртък - плаж

4 март, петък - Миракъл гардънс, плаж

5 март, събота - Абу Даби
Емирейтс Палас, Ферари Уорлд и Sheikh Zayed Grand Mosque

6 март, неделя - Джумейра бийч резидентс (JBR) и Дубай Марина (Dubai Marina) с круиз и вечеря

7 март, понеделник -  Мадинат Джумейра - дубайска Венеция. Разходка, заведение и возене на абра.
17 часа Бурж халифа

8 март, вторник - тук нямам план, кажете какво пропускам. Вечерта отпътуване към бг.

Мисля да не ходим в Бурж Ал Араб, просто не ми се дават толкова пари, за да влезем.
Моля, кажете какво да коригирам в програмата и какво пропускам. Какво вие, които сте ходилите, не бихте направили така?
 Hug  Hug  Hug

# 396
Отговарям с цитат, да видят хората за какво иде реч? Писаха ми и други след чаршафа ми, беше полезно!
Затова има и бутонче скрит текст, както и можеш да пишеш ник-а на човека, към който се обръщаш. Дори не е необходимо ник да пишеш. Едно "търся ваучери от книгата" е съвсем достатъчно.

Пише го и в правилата:
Когато цитирате нечие мнение, изтривайте част от него и оставяйте само това, към което е насочена репликата ви!
Избягвайте множество вложени цитати (цитат на цитат)!

Скрит текст:

Изглежда ето така:

Тоест, ако имам предвиден Сити тур и ходене с влакчето до Атлантис е безмислена да ползвам и услугата на Биг Бус ?!  Thinking  #Crazy
Не знам какво включва Сити тур-а, който имаш. Ако са същите места, които се посещават с Биг буса и има достатъчно време за всяко място, не виждам смисъл да купуваш билети за Биг бус. Сравни ги и ще прецениш.

И теб ще те помоля да не цитираш големи мнения. Не сме 1000 човека в темата и става ясно кой за какво пита, а с цитирането на големи мнения става трудно четенето на темата от телефон.

# 397
Затова има и бутонче скрит текст, както и можеш да пишеш ник-а на човека, към който се обръщаш. Дори не е необходимо ник да пишеш. Едно "търся ваучери от книгата" е съвсем достатъчно.

Пише го и в правилата:
Когато цитирате нечие мнение, изтривайте част от него и оставяйте само това, към което е насочена репликата ви!
Избягвайте множество вложени цитати (цитат на цитат)!

Скрит текст:

Изглежда ето така:

Не знам какво включва Сити тур-а, който имаш. Ако са същите места, които се посещават с Биг буса и има достатъчно време за всяко място, не виждам смисъл да купуваш билети за Биг бус. Сравни ги и ще прецениш.

И теб ще те помоля да не цитираш големи мнения. Не сме 1000 човека в темата и става ясно кой за какво пита, а с цитирането на големи мнения става трудно четенето на темата от телефон.
Мен обаче не ме помоли да не пиша с цитат а започна да се заяждаш и със сравненията си за чаршафи и прочие,,то на човек да му се отще да пише и една дума от такива "администраторки". Някаква дискриминация ли усещам, балерина? Вместо да си губиш времето да се заяждаш можеше да помогнеш наистина. Просто типично по български се помисли за нещо по по от мен,, и на какво отгоре..правила ще ми цитира..в червено Simple Smile. Аз не използвам Бг мама от години, а от седмица..и от телефон трудно се намират бутончетата скрий текст и изобщо какво лошо има да отговори човек. Бях се зарекла да не пиша и сега съжалявам.Темите са интересни и ще продължавам да ви чета ...

# 398
Няма как да ти помогна с ваучери, след като нямам такива.
Останалото изобщо не мисля да го коментирам Crazy  Stop

# 399
Бейби, аз бих ти поразместила леко програмата:
Улицата на златото ако имаш предвид златния пазар, това е в стария Дубай - за този тур - стар пазар, златен пазар, пазар подправки и музея - ти трябва почти цял ден, и то през светлата част, не е ок преди сафари. Преди сафарито може Емирейтс мол, там не е много за гледане, ако няма да караш ски.
Дубай мол съчетай с аквариума и Бурж Кхалифа. Светлата част на деня използвай да си навън, там се стъмва към 18ч, така че за плаж е най-добре сутрин. Мадинат се съчетава с плажа до Бурж ал араб, може после палмата. Палмата се съчетава също с Дубай Марина и плажа пред марината JBR, The walk. За градините най-добре сутрин, после е жега, но можеш и последния ден, ако летиш с уиз еър. Много те съветвам да вкааш в програмата си Глобъл вилидж, много е хубаво, пиши си го след 16ч обаче, то може да се съчетае с градините също, защото са в една посока, извън Дубай. За Абу Даби е изпълнимо ако не чакаш на опашките на Ферари с бърз вход (средния или най-скъпия билет) Иначе не си го представям. Това е от мен.

# 400

mili4ka_sladi4ka,

Благодаря за съвета. Ще сложа палмата и плажа, ако остане време, преди сафарито, а стария Дубай ще е в един ден с улицата на златото - някой препоръча тя да се види по тъмно   Hug

# 401
  • София
Здравейте,
много харесвам форума и темата за Дубай и искам да развенчая няколко мита. Почти всяка година ходя в Дубай. Избирам летните месеци, когато е по-евтино и има по-малко хора.

Не разбирам защо всички боготворят Ситимакс хотела и района Ал Барша. Не стига, че всички организирани екскурзии с българи са там, а това сам да си правиш екскурзията и да имаш пребогат избор на хотели и да се набуташ там не го разбирам. Ситимакс нито е много евтин, нито локацията му е кой знае какво. Има много по-хубави райони и хотели в Дубай на същите цени. Много малко избират хотел в Марината например - за мен най-добрата локация за спане. Да, скъпо е, но лятото много намалят цените в жегите и 5 звездните хотели стават по 40-50 лева на човек на вечер. Плажа е под носа, няма нужда от таксита и транспорт.

Потърсете информация за Lebanon island, The royal beach club. Има дневен достъп, в цената е включен транспорта с лодка, уникално е, не е скъпо, пускат и промоции. От 2-3 години е отворено, един пост няма за този остров. Заслужава си.
Разходете се из уличките на открития мол City walk, заслужава си, почти няма такива пешеходни зони в Дубай.
Качете се на Dubai Trolley - ретро трамвая до Дубай мол.

Отделете поне 2-3 дни на Абу Даби, всички взимате автобуса за ден, виждате джамията и Ферари и се връщате. Абу Даби има много какво да предложи. Идете до Masdar city - технологичен град на бъдещето с автоматични коли. Идете на плаж на Saadiyat island.
Идете до Aldar Headquarters и Hyatt Capital gate за снимки. Тези сгради са уникални.

Търсете информация за новите атракции, разчупете стереотипа. Идете до малко познати места, усетете Дубай.

11 теми за Дубай и всички спите в Ситимакс, ходите на обяд в Бурж ала араб, фонтаните, мола, сафарито, ваучерите от Entertainer и до там.

# 402
  • София

Потърсете информация за Lebanon island, The royal beach club. Има дневен достъп, в цената е включен транспорта с лодка, уникално е, не е скъпо, пускат и промоции. От 2-3 години е отворено, един пост няма за този остров. Заслужава си.
Разходете се из уличките на открития мол City walk, заслужава си, почти няма такива пешеходни зони в Дубай.
Качете се на Dubai Trolley - ретро трамвая до Дубай мол.

Идете до Masdar city - технологичен град на бъдещето с автоматични коли. Идете на плаж на Saadiyat island.
Идете до Aldar Headquarters и Hyatt Capital gate за снимки. Тези сгради са уникални.

Търсете информация за новите атракции, разчупете стереотипа. Идете до малко познати места, усетете Дубай.

Благодаря, Kevin87,

на мен лично такава информация ми трябваше. Аз бях последно преди 2 години и живот и здраве заминаваме на 12.03 до 19.03 с две деца.
               Искам да видим и направим нвщо ново,там винаги има какво, стига да знаеш. Щом всяка година си там, моля те дай ни малко информация за острова, или поне линкове, от които можем да запазваме ден там или как вие действате?

Ще съм благодарна на всяка допълнителна информация за нови атракции и подробности.

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 09:12 от Zdravka Mileva

# 403
  • София
         След пътеписа на roje, мисля че няма да пропусна Корниш бийч и вероятно ще планираме ден за Садият бийч.

Ние ще сме с кола, с две нетърпеливи деца, колко време да прекараме в гледане на сгради.... Очевидно е, че с мъжа ми ще се върнем отделно в Абу Даби, но ще изчакам още малко, за да усетим и неговия дух.

Та за плажовете- да попитам  roje и тити, има ли ограничения в някой от дните, както е в Дубай и кога са? Едното ни ходене до Абу ДАби е предвидено за сряда.

И реално ли е като програма- минаваме през джамията, да я видят децата, което няма да трае повече от половин час, но зор..., след това ако искат Ферари за оклоло 2 часа макс го виждам търпението и сле това плаж на Корниш? На свечеряване- Емирейтс палас- виждали сме го на светло, пили сме кафета, яли сме там, представям си го различен на залез не знам така ли е.

И в друг отделен ден- Плаж на Садият бийч, до там с колата колкко време отнема на влизане от Дубай, тити?

И най-вече малко-по топло ли е в Абу-Даби средата на март, че в Дубай придвиждат 25  градуса, което ми малее за воден парк, както съм предвидила и плаж всеки ден с деца

# 404
първо да кажа - всички атракции си имат добре работещи сайтове. Четете.
второ - не съм синоптик. Ако миналата година в средата на март е било 25 градуса, тази година може и 26 да е. Нямам идея на вас кога ви е студено.
трето - два часа за Ферари не си струва парите.
четвърто - от коя точно точка на "влизане от Дубай" до Саадият да изчисля времето с кола? С каква кола и кой кара?

Общи условия

Активация на акаунт