ДУБАЙ 11-та тема

• 82 262
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
А откъде да купя по-евтини билети и за кои часове да взема според вас.... newsm78

# 601
Евтини билети няма. Т.е., има - на сайта, но до по-нисък етаж.
Другият вариант ви е ресторантът на 122ия етаж - за там пускат промоции от време на време. Но не е баш на върха.

# 602
Имам въпрос относно Ибн Батута Мол - знам, че повечето минават през него, защото автобуса от летището спира там, или наблизо си резервирате хотели. Ние сме доста по-далеч от него, но в Трипадвайзър прочетох, че си заслужава да се види заради интериора, имало обособени зали или... на различни държави, било много по-приятно евентуално нещо да се пазарува - с 2 думи - било интересно. Та се чудя - заслужава ли си, заради декорацията /?/, или не е нещо особено.

Другият ми въпрос пак е свързан с МОЛ-овете /тъй като не съм особено голяма шопинг-маниачка/ - в магазините на територията им, цените фиксирани ли са, или пак има пазарене /ненавиждам го, но.../

# 603
Според мен си заслужава да отделите няколко часа и да го разгледате. Утре мога да ти пусна снимки от там, ако искаш.

В моловете, в които бяхме (Марина, Емирейтс, Дубай, Буржуман, Ибн Батута) цените са фиксирани.

# 604
  • sofia
за мен този мол си струва само ако искаш да убиеш време преди полета, да самата декорация е интересна, но не е нещо, кото да си струва за сметка на друго(пак казвам, само ако имаш свободно време)

# 605
Барелина, Люба, благодаря!

Идеята за този свободен ден ми е свързана с Мадинат Джумейра, и затова, след препоръките заради декорацията, си измислих следния маршрут. От хотела /в Дейра/ - метро до Ибн Батута МОЛ - може би 1 час разглеждане, след това метро до МОЛ оф Емирейтс - пак около час разглеждане, след това такси до Мадинат Джумейра, разглеждане, разходка по каналите... Естествено тук-там спирка за хапване, кафенце.

И след това май трябва пак с такси да се върнем до МОЛ-а и оттам с метро до хотела ни, защото вечерта имаме друга програма. За съжаление хотелът ни е доста отдалечен от основните места и такси-калкулатора ми дава доста високи цени. От друга страна - 40 минути с метро до Ибн Батута....

Другият вариант е просто да се "забием" на някой плаж за цял ден, но ММ хареса снимките от Мадинат Джумейра и предполагам, че ще иска да отидем до там newsm78

В момента съм като ходеща карта на Дубай, толкова информация изчетох, за да мога да включа и организираните ни екскурзии и свободното време. Но, от практика знам, че имаш ли нещо организирано с група - плановете се променят непрекъснато и то винаги е свързано със загуба на време.

Но, решила съм да мисля позитивно, да си приготвя различни варианти за къси, бързи посещения тук и там, и да действам съобразно ситуацията, а и слънцето навън ми действа много положително. Sunglasses

# 606
  • sofia
облечете банските, отидете в Медината 2-3 часа, това ми е любимото място в Дубай и към 12 отидете на плаж прид Бурж ал Араб до към 16ч и си правете после другите неща

# 607
Това май е най-добрият вариант, още повече че не си падам по МОЛ-вете по принцип.

А дали някъде /по суковете, може би/ мога да намеря по-арт неща, типични за района? И по-автентични сребърни бижута или копиращи стар арабски стил?

# 608
Здравейте имам един важен въпрос и се надявам някой да ми отговори. Тъй като ще пътувам с детето си по 18 години трябва ли да имам преведен нотариален акт на английски или някакъв друг документ? И още нещо аз и бащата на детето ми нямаме брак това проблем ли ще е, че ще сме в един хотел? Simple Smile

# 609
Нотариалният акт е за имот. А за детето - нали има паспорт, не е необходим друг документ. Но всъщност, след като нямате брак с бащата, не знам как ще удостоверите, че той е бащата. По-скоро това уточнете. Аз като пътувам сама с детето си нося декларация от ММ, но тя е само за нашите власти. За хотелите - нямам представа.

# 610
  • София
Здравейте имам един важен въпрос и се надявам някой да ми отговори. Тъй като ще пътувам с детето си по 18 години трябва ли да имам преведен нотариален акт на английски или някакъв друг документ? И още нещо аз и бащата на детето ми нямаме брак това проблем ли ще е, че ще сме в един хотел? Simple Smile
За детето освен паспорта, трябва да носите акт за раждане, за да се види от него кои са родителите след като нямате брак с бащата и предполагам имате различни фамилии с детето.

# 611
  • Бургас
Здравейте  Hug

Много добре организирана тема с много полезна информация.

След 12 дни ни предстои заминаване в Дубай.  Още нищо не сме организирали,  резервирали платили.  Само самолетни билети имаме и букнат хотел.  От известно време разглеждам сайта Групон има интересни оферти и ги коментирах със съпруга ми,  той в момента е извън страната комуникираме със скайп.  Той обаче ми каза че ваучери от Групон за Дубай не можели да се ползват от нашия регион Румъния,  България -  пишело го във фейсбук страницата.  Въпроса ми е ползвал ли е някой скоро ваучери от Групон?
https://www.groupon.ae/browse/dubai?lat=25.25817&lng=55.3047 … age&d=Groupon

Ако не досаждам може скоро да се включа с още въпроси. 

# 612
maya_76, при нас няма проблем с групон. Живеем в Дубай, но ползваме бг карта за плащания там. И гости като са идвали - също. Може би зависи от конкретна оферта. Най-добре си прочетете условията на конкретните оферти и действайте смело.

# 613
Върнахме се от Дубай, много ни хареса.
City Premier Marina беше хотела, на Марината, огромни апартамент, силно препоръчвам, някъде около 1500 лв излиза двустаен, който безплатно ни ъпгрейнаха до тристаен 140 кв.м. с балкон огромен към марината. Отдолу има супермаркет, а излизайки от хотела попадаш на алеята директно.

Навсякъде сме били с такси - 5 дирхама начална + 1.6 на км.

Бурж Халифа във сряда в 7:00 чакахме 1 час на асансьорите за нагоре и 1 час за надолу. Отвратитено беше, никакъв контрол над достъпа - пускат всичко живо.

Фонтани и ресторант Al Hallab бяха супер.

От моловете Deira City Centre е на по прилични пари, но като цяло софийските молове са по евтини.
Програмата ни беше стандартна, но с допълнителен 7-дневен круиз из Персийския залив основно употребен за плаж и трапези Simple Smile

# 614
  • София
 gotina_h, как се придвижихте на връщане от круизния терминал - дай някакви "пресни" съвети, моля! Wink
Съпругът ми прочете за някакви безплатни бусове до няколко мола - има ли нещо вярно?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт