Парите в семейството

• 32 946
  • 553
  •   1
Отговори
# 495
нарцис, мачка я пичът по всякакъв начин. мачка я когато тя му е родила дете и е най- зависима от него. дали я е смелил от бой или я е нашамарил, това променя скалата, но не и факта на насилие.

Лошото е, че в България наистина има манталитет на victim blaming , обвиняване на жертвата. и то имено към жените. Не знам защо е това, но е факт, че го има. Нещо в нашия манталитет има сбъркано по отношение на жените. Не сме баш афганци, за щастие, но си имаме елементи на ориенталско мислене. Не съм видяла жертва на домашно насилие да е получила подкепа дори от близки хора. Все тя си е виновна. Виновна е, че търпи. виновна е, че не търпи. Виновна е, че го дразни и той я бие.  И именно от други жени идва ожесточено осъждане. не мога да си го обясня.

Според мен, този подфорум трябва има истински специалисти, които да помагат за сериозните теми. А не сульо и пульо да пишем тук да отчайваме допълнително момичето.

Едно е ясно. В България до ден днешен няма някаква реална помощ за жертвите на домашно насилие. И до ден днешен няма някакви закони за нормални издръжки от бащите, така, че като не става между двама души връзката, да има жената опции. Дефакто, нещата не са се променили много от когато аз съм била свидетел на подобни събития. Между другото тези неща ескалират. От шамари изрод и замеряне, след години се стига до жестоки побои.

Грешката НЕ е нейна и в нормалните държави не се налага на жената да прави подобен избор, а на смешника свят би му се завил от последиците.
Нарцис, също така искам да ти кажа, че хората се променят в брака и за специалист може да има някои червени флагчета, но за нормален човек няма. От просто много влюбен мъж, след брак и деца може да се излюпи патологичен ревнивец и насилник.  Това е и динамика на отношенията. Колкото повече жертвата поддава, толкова повече насилникът влиза в роля. Когато една жена е безпомощна и с деца и тн, той може да си позволява много повече без всякакви последици, заради това спокойно си ескалира.  Категорично не е вярно, че си личи в началото.

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 23:29 от OX'AMAH

# 496
Както писах не веднъж...грешката си е нейна. Видяла е с кой си има работа, ама и дете е родила. Е, сега или търпи или според вашето схващане си оставя детето при нея, него го гони, защото е редно да се самоуважава в крайна сметка и си остава сама с децата да си мизерства.

Къде ще го гони, ако живеят в негово жилище, след като нямат брак? Тя няма права никакви да го изгони от семейното жилище, нито пък да пребивава там. Да, разбира се, че е сгрешила, като не е преценила правилно с какъв човек си има работа, че и дете е родила, но това няма как да го върне. Тя и в момента май не живее в охолство. Разликата във финансите, с които разполага, няма да е толкова значителна, колкото разликата в самоуважението и психическото ѝ здраве, ку мъ разбираш. За жилище, спомена, че може да отиде при родителите си.

# 497
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
нарцис, мачка я пичът по всякакъв начин. мачка я когато тя му е родила дете и е най- зависима от него. дали я е смелил от бой или я е нашамарил, това променя скалата, но не и факта на насилие.

Лошото е, че в България наистина има манталитет на victim blaming , обвиняване на жертвата. и то имено към жените. Не знам защо е това, но е факт, че го има. Нещо в нашия манталитет има сбъркано по отношение на жените. Не сме баш афганци, за щастие, но си имаме елементи на ориенталско мислене. Не съм видяла жертва на домашно насилие да е получила подкепа дори от близки хора. Все тя си е виновна. Виновна е, че търпи. виновна е, че не търпи. Виновна е, че го дразни и той я бие.  И именно от други жени идва ожесточено осъждане. не мога да си го обясня.

Според мен, този подфорум трябва има истински специалисти, които да помагат за сериозните теми. А не сульо и пульо да пишем тук да отчайваме допълнително момичето.

Едно е ясно. В България до ден днешен няма някаква реална помощ за жертвите на домашно насилие. И до ден днешен няма някакви закони за нормални издръжки от бащите, така, че като не става между двама души връзката, да има жената опции. Дефакто, нещата не са се променили много от когато аз съм била свидетел на подобни събития. Между другото тези неща ескалират. От шамари изрод и замеряне, след години се стига до жестоки побои.

Грешката НЕ е нейна и в нормалните държави не се налага на жената да прави подобен избор, а на смешника свят би му се завил от последиците.
Нарцис, също така искам да ти кажа, че хората се променят в брака и за специалист може да има някои червени флагчета, но за нормален човек няма. От просто много влюбен мъж, след брак и деца може да се излюпи патологичен ревнивец и насилник.  Това е и динамика на отношенията. Колкото повече жертвата поддава, толкова повече насилникът влиза в роля. Когато една жена е безпомощна и с деца и тн, той може да си позволява много повече без всякакви последици, заради това спокойно си ескалира.  Категорично не е вярно, че си личи в началото.
Само, че ние живеем в България и всеки се спасява по единично.
То е ясно, че ако даваш да те мачкат, този който те мачка няма да спре...естествен процес.
За това е важното тази дама да се обича и уважава за да я уважават и другите. Защо се дава???

Като не става късаш и хвърляш...това е...така прави човек който се уважава. Peace

# 498

Нарцис, също така искам да ти кажа, че хората се променят в брака и за специалист може да има някои червени флагчета, но за нормален човек няма.

Аз също не съм убедена, че веднага бих разпознала насилник или човек с други проблеми, така да се каже.  Не съм имала връзка с такъв човек, предполагам, че и няма да ми случи (да не чуе дяволът) тепърва, щом досега не съм привличала и не съм била привлечена от такива, но пак си мисля, че такива хора много внимават, докато се разкрият и наистина го правят, когато решат, че може да е безнаказано. Макар че имам направо радар за алкохолици, разбрах след няколко месеца, че зет ми е алкохолик. Просто се криеше, на приказки даже беше против алкохола, не ми е замирисвал упорито на алкохол, защото вечерта като се напие, до следващия ден е изветрял. Накрая при разчистване намерихме няколко торби с бутилки от алкохол. Вероятно, ако живеех с него по-бързо щях да забележа, но все пак ме е яд как не забелязах.

# 499

Никога на нещо лично мое не съм казала МОЕ, а НАШЕ...за да участваме и двамата и в благините и в несгодите. Grinning

На сутиените си как казваш? Моя сутиен или нашия сутиен  Joy

# 500
Нарцис, тази дама е 25 годишна девойка...пак повтарям, за нас е виновна жертвата, че се дава да я мачкат, изпитваме агресия към слабия. а не обвиняваме насилника. а той защо мачка? на кой нормален човек му идва отвътре да мачка друг, зависим от него, човек? Защо това не порицаем? И то човекът е жена, която гаратира продължаването на рода му, на името му, на гените му, раждайки му дъщеричка.

кукумицинка, за съжаление, моите впечатления са доста отблизо на такива взаимоотношения и то по начин, по който не мога да мразя насилника. Но  поне на интуитивно ниво  усещам, че насилникът не се прикрива точно и после да се проявява. Насилникът влиза в тази си роля постепенно. Той има някои предразположености. Но не е конкретен избор. Просто му се "услажда", дали заради инстинкти, страхове нямам идея.
 В този случай, който описвам аз, насилникът не е и лош човек изобщо. напротив, добър човек е, но е истински жесток насилник и е много пагубен за жертвата си. И също така никога не осъзнава, че е насилник, че се е държал по ужасно грозен начин незаслужено съсипвайки друг човек.
Просто не може да го осъзнае. Някакви механизми за защита си имат тези хора в главата.

Но ти с права има го и това, че насилникът може да се контролира пред когото и когато трябва.

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 23:59 от OX'AMAH

# 501
Нарцис, тази дама е 25 годишна девойка...пак повтарям, за нас е виновна жертвата, че се дава да я мачкат, изпитваме агресия към слабия. а не обвиняваме насилника. а той защо мачка? на кой нормален човек му идва отвътре да мачка друг, зависим от него, човек? Защо това не порицаем? И то човекът е жена, която гаратира продължаването на рода му, на името му, на гените му, раждайки му дъщеричка.

О, той си е виновен и още как. Но и за мен нейната вина е в това, че дава да я мачка, позволила е и продължава нищо не прави. Но агресия към авторката не изпитвам. Мъчно ми е ,че не може да се осъзнае.

# 502

Никога на нещо лично мое не съм казала МОЕ, а НАШЕ...за да участваме и двамата и в благините и в несгодите. Grinning

Всичко е НАШЕ, даже и боксерките.... Mr. Green  hahaha
Важното е нещата да са НАШИ, а не какви са нещата. Naughty

# 503

Еми мило, тя за 25-те си години два пъти е сбъркала...то става рецидив вече. Едно дете роди на първият погрешен, сега второ на насилника...не мога да я оправдая, но и не скачам по нея...нито я заклеймявам. На мен също ми е мъчно, ама нищо не мога да направя. Решенията ще си ги вземе сама. Тя най-добре си знае какво й е в къщата и как би могла да се справи.
Поиска мнения...дадоха й се...от нас толкова. Чете и взима решения, или взима друго коренно различно решение което никой за тези камара страници не е намерил.

# 504

Уби мъ  Joy

# 505
И също така никога не осъзнава, че е насилник, че се е държал по ужасно грозен начин незаслужено съсипвайки друг човек.
Просто не може да го осъзнае. Някакви механизми за защита си имат тези хора в главата.

Според мен го осъзнават до някаква степен, че е нередно насилието, в противен случай щяха да извършват насилието с гордост пред всички, а обикновено май не е така. Ако не става дума за селски примати, които освен, че са насилници, не са и достатъчно интелигентни, повече насилници май крият факта, че насилват. Един от моя град се оказа, че е изнасилвал системно двете си дъщери от малки и чак като пораснаха, едната признала и заведоха дело. Всички извън семейството им бяха шокирани, никога не е давал някакви сигнали, че е такъв. Е, ако мислеше, че е редно, сигурно щеше да ги опъва на площада пред публика, или пък щеше да се похвали на някого извън семейството.

# 506
няма ли фондации, които биха могли да помогнат?
според мен, не се ли вдигнат тия жалки издръжки, ще си има домашно насилие. едното е пряко свързано с другото и не е случайно наличието на пари в заглавието на темата.

много ме вбесява тази тема, защото години наред съм го гледала тоя филм и знам за каква безизходица иде реч и колко е гнусно.

кукумицинка, да, но това е на някакво ниво. на друго ниво сякаш не го осъзнават. като се опитвам да поговоря с въпросния човек за това, винаги се почва с едни абсурди. Сякаш намразват жертвата за да им е по-лесно извършеното от тях.

пфу че гнусар тоя твой съгражданин. големи животни има на тоя свят.

# 507

пфу че гнусар тоя твой съгражданин. големи животни има на тоя свят.

Интересното е, че не само, че преди делото имаше реномето на добър съпруг и баща, който се грижи финансово много добре за семейството си, но и след като го осъдиха и влезе в затвора, работеше в затвора и пращаше пари на семейството си. Даже се прибираше в отпуск от затвора при жена си. Колкото и да е странно, явно ги пускат затворниците в нещо като отпуск и после пак си се прибират в затвора. Те дъщерите вече бяха станали семейни и живееха отделно.

Има разни фондации, но самите жени, без да признаят за насилието, няма как да стане. На мен даже са ми казвали, че не съм никаква да пускам жалба в полицията, за неща, които не съм имала физическата възможност да видя сама с очите си, а само съм чула за тях от потърпевшата, която по някаква причина не иска да ходи в полицията да се оплаква.

# 508
  • Куциндрел
Мисля, че всяка жена може да определи дали бащата на децата й ще е насилник спрямо тях или не.
Както има ужасни мъже, така има и ужасни жени. При повечето случаи децата остават при майките, независимо дали тези майки са бели и добри или черни и ужасни. После започват едни дела от страна на бащата...

Друго си мисля, да не би авторката да е поизперкала от майчинството? Като детето ми беше бебе и аз се чувствах ужасно, мислих си, че ме насилват у дома, макар че нямаше и няма никакво насилие. Даже стигнах до там да искам раздяла, добре че другия човек си беше запазил акъла. Crazy
Същото се случва и с бащите на децата, те също изпадат в стрес като се появи бебето, защото буквално за един ден всички трябва да си променят навиците. Обаче, като свикнат хората и успеят да си преразпределят задачите, даже и график "лично време", нещата се нареждат.

# 509

Уби мъ  Joy

Щуротии  Joy

Общи условия

Активация на акаунт