Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 712
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Фрауст, каката е искала да има и музикален съпровод, за да е перфектно изпълнението Mr. Green и аз като Копчето си представих нещата в картинки и епизоди и се посмях от сърце, ама е била и мила картинка Heart Eyes

Копче, ако не дам муцкане - няма сън. Ако дам - може и да има. Понякога го пробвам така.
Скрит текст:
Снощи муцка, обаче се сети да си доиграе с едни ключове и ръчка 20 минути в ключалката. После не му дадох муц, обясних му че трябва да заспи самичък, почуди се "тая пък що така си промени мнението и не ми дава каквото ми се полага", обаче явно вече му се доспа и се надупи, отне му половин час, накрая го гушнах и заспа.
Това за съня - денем и нощем.
А за книгите - напоследък не ги ще нашичкия. Затваря ги, иначе обича да ги събаря по земята, разглежда ги, зарязва ги. Толкоз Mr. Green За това Зайче не ги знам книжките или книга?! Ще се ограмотя. Предлагам му тези книжчици от известно време: https://www.book.store.bg/c/p-pc/id-4548/knizhki-ot-poredicata-p … akyt-findys-.html. Има и филмчета по тях гледам, не знаех до сега. А аз съм се заела да препрочета "Приказка без край" Heart Eyes

Добро утро Hug

# 151
  • София
Здравейте,

Фрау викаш не хареса на беба този стил на музика  Joy. Детето е пробвало все пак Simple Smile. Едно време племенницата ми заспиваше само на Продиджи  Joy, та не се знае какво може да й хареса и каката е искала да пробва:). Но си ви представих снощи и си умрях от смях.  Joy

Копче аз не им се зачитам много на тези от монтесори групата.
Скрит текст:
Гледам разните идеи и ако нещо ми допадне му обръщам повече внимание. Но повечето неща като гледам не са за нас. Тази тиха книжка знам че ще я погледне и ще иде в коша за играчки. А за коментарите - на няколко пъти се зачетох и като им видя злобните отговори и зарязвам. За мен това не е група, то е не знам какво. Та не им обръщай такова внимание. Аз работя и дете гледам и чистя и готвя и чатя  Joy и всичко това става като фърча като линейка, редовно съм скапана като парцал, съответно и супер изнервена. Малчо често гледа детски за да мога да свърша нещо и мога да твърдя , че онези няма шанс да успяват с всичко. Да не говорим, че мога и редвно работя от къщи, не че офиса ми е далече , има няма 5м разстояние от нас е  Laughing и едновременно да работя и да готвя. Мога да си изляза за детето когато искам , нямам шеф на главата. Та да ми обяснява някой как ходи на работа и успява с всичко- няма шанс. Много пъти се замислям как се справят другите майки и с цената на кое. Или се яде по скоро полуфабрикати и бързи неща или готово от вън или не се отдава нужното време на децата. Двете заедно няма как да се постигнат. Така че не го мисли толкова  Wink
Книги гледам да чета когато мога, но аз като чета и заспивам. Даже докато чета приказката на малчо и започвам да се одремвам. Чета и гледам кое може да помогне в нашия случай. Децата са много различни и те могат да дават много съвети и идеи, но кое може да сработи с твоето е по твое усещане. Не се води по тоз и онзи и да налагаш неща, които няма как да проработят с твоето.

Бизи и аз съм нещо доста изнервена тези дни, а и дребното не ми помага много  ooooh!. От няколко дни са едни циркове, тръшкания, реве за щяло не щяло и ме прави на луда по улиците. А и аз нали не съм от тези дето поддават на циркове и цирка е пълен. Гледам как злобно ме гледат хората, ама да ти кажа грам не ми дреме. Има деца дето гласа не им се чува, еми моето не е от тези и за съжаление ще мине време докато се разберем, че не той командва парада.

Лили вчера спретнах крема ти.
Скрит текст:
Хубав е много. Сложих малко повече брашно и се получи екстра. Само дето не се усеща като чели тази розова вода, но аз взех някаква тук от био магазина дето е в шише от вода и пише че е розова вода за пиене. Дали е подходящата не знам. Изпекох един вид блат и го разрязах, сложих крема между 2та блата , а от горе сложих един крем, който направих с маскарпоне и заквасена сметана . Стана чудна торта/сладкиш и добре си похапнахме снощи Simple Smile.

# 152
Добро утро, момичета! Simple Smile
Бизи, наистина не се притеснявай за поведението си, и ти си човек в крайна сметка. Припомняй си любимия ми израз - щастлива майка=щастливо дете.  Hug
Копче, първо да кажа, че и аз ви стискам палци всички проблеми да са за добро!  Hug За книжките - понеже моята не стои мирно докато ѝ чета специално на нея, чета моите книги на глас, белким нещо влезе в главицата. Те не са детски, както сигурно се досещате, ама като не ще детски...  Joy Иначе може да пробваш Мечо Пух примерно, Пипи Дългото Чорапче, Том Сойер... Те са по-сериозни от приказките, ако това ти е идеята. Simple Smile
По отношение на Монтесори и т.н. аз и преди бях писала както Фрау сега - не смееш нито да питаш, нито да покажеш нещо - или е трябвало другаде да пишеш, или някой мноооого преди теб вече се е "изфукал". Та за мен тази група е точно това - един мегдан, на който всеки се изцепва с каквото е направил, а през другото време кой го знае дали не е по цял ден в мола на кафе и цигарка с приятелки... Нищо против разпускането на майките, но предполагам разбрахте какво имам предвид.
Та като финал на пледоарията мога да споделя, че и аз стигнах до този извод - правя каквото ми диктува интуицията. Ако ми е интересно да си играя с малката - играя си, ако имам желание да обяснявам какво се говори на филмчетата и песничките - говоря, ако иска да готви с мен - готви, ако не иска - прави каквото иска и това е. Гледам, че е усмихнато дете, яде, спи... и си казах - е какво искам повече? Simple Smile И така Simple Smile Ще ви разкажа и нещо, но в скрит текст, да не досаждам. Simple Smile
Скрит текст:
Преди две седмици някъде имаше ден на отворените врати в нашето йога студио. И с ММ отидохме на кратко представяне на метода на констелациите. Ето малко инфо за тези, които се интересуват - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0% … D1%86%D0%B8%D1%8F
И понеже аз съм сравнително добре запозната с метода, поставих своя тема, за да покажем на останалите какво представлява това. Темата ми беше "Да отгледам добри хора". След като разиграхме ситуацията, какъв беше изводът за мен, каза ми се - "Ти си си много добре там, където стоиш и няма нужда да се местиш", разбирайте - ти си правиш каквото трябва, няма какво да се филмираш повече. Като жената допълни (тя има три деца) - виж какво, и аз като теб исках да съм супер майка и всичко да е перфектно, но като видях още с първото, че каквото и да съм го учила, то си взима своите решения, реших, че всичко това са напразни усилия, така че дишай спокойно и гледай да си добре.
Та така, тоя досаден ферман беше, за да споделя, че може би и това донякъде ми повлия да спра да се виня за щяло и нещяло.

Ехааа, Гери, браво и на теб! Благодаря ви с Бизи за отзивите, ще пиша и нашата торта как е станала после. Simple Smile Много добре си формулирала нещата по отношение на супер майките - наистина няма как да се свърши всичко и това го видях откакто не ходя на работа. И пак не ми е супер чиста къщата, та се чудя докато работех, как ли е било...  newsm78

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 09:36 от Sahasrara

# 153
Фрауст,и аз доста се посмях с изпълнението на Ева JoyВ интерес на истината,Дари до 3 месеца засоиваше на прахосмукачката,така че не се знае дали няма да свикне.

Лили,всички се опитваме да сме супер майки,но уви,няма как,особено като тръгнем и на работа. ММ много ми помага вкъщи,участва активно във всяка дейност и пак времето не стига за много неща.Но колкото,толкова.Бъди сигурна,че правиш най-доброто за детето си Hug

Ние не сме особени фенове на книжките-прочитаме 1-2-3 стихчета и до там.Аз вече изобщо не съм против телевизията като гледам колко много неща научи от нея.Даже и на английски да говори някои неща.тази песничка с азбуката и при нас беше голям хит до преди седмица - повтаряше думичките много сладко.Но май вече ѝ омръзна и засега не я пускаме.

Хубав ден от мен

# 154
Здравейте и от нас.Simple Smile Добре се грижи значи каката за бебето Grinning Аз да ви кажа съм от по така майките сигурно няма да ви хареса Grinning Разрешавам тв само че Гери не гледа...но обича на таблета да се заглежда и не я спирам.Докъто тя гледа аз чистя, готвя и така...От друга страна навън е същото и при нас като не и е кеф и започва да реве и да се тръшка ама на мен не ми пречи,довличам си я до нас и после се заемам с каката която пък бясно навлиза в пубертета и ми разказва играта.ММ помага за всичко немога да се оплача.Даже давам някой път на Гери барни или хрупки от на каката...така де да опита.Друго няма май лек ден от нас Simple Smile

# 155
  • гр.София
Е Фрейда,и твоите свекито се нареждат в топ оф дъ топ  ooooh!
Ама пък тортата е разкошна! Кажи като мине и купона с децата,,ама съм сигурна че ще е мн забавно!
Мале,Маги браво на твоето момиче,ми тя направо си говори,че и песничките на английски ги пее правилно! Ехааа,напреднала госпоИца  Hug
И аз пускам детски и съм толкова щастлива,че започна да ги гледа малко! Едни 20мин гледа тези,които му харесват,а аз за тва време се опитвам сто неща да свърша. Преди само завиждах на приятелките ми като кажат:-нищо не правим,детето гледа детски,аз се ровя в нета. Как ми се искаше и аз да мога да помързелувам 5мин,най-накрая и на мен се случи  bowuu Най-много час му се събира за деня пред тв!
Не чета книги,не следя методи и не сравнявам! Водя се от детето си и от психичното ми състояние  Mr. Green Случвало се е да си повишим тон с мм пред него,случвало се е и аз да му се скарам,а мм да ми каже пред него -е,не така де,ела тате! После го намира гневът на боговете, от мен ! А от детето следва един театър на истеричен рев и капризничене,защото е видяло,че единият може да си гонкомандори! След няколко такива случаи,вече не си позволява критика относно наказанието пред него. Та това искам да кажа,съвместния ни живот,характерите ни и заобикалящата ни среда,ни учи пре добре как да отглеждаме,възпитаваме и поощряваме децата си! Те,ние,всички сме различни хора и не мисля че даден метод ще работи при всички!
Още е със сополи иначе,и лошото е че все едно хремата току що е започнала,кашлянето също се усили. Днес пак ходихме на лекар,нищо сериозно,гърлото добре,надолу чисто,кашля заради хремата,но и тя се
Чуди защо не се повлиява нито от инхалации,нито от лекарства. Днес ми изписа и противоалергично,но аз бях почнала да му го давам от вчера! Хремата и кашлицата много го мъчат,само подсмърча и пъшка! Sad

# 156
  • NE
Добро утро! Кафето от мен.

Напоследък много малко време ми остава да ви прочета.
Добре сме. Здрав и надявам се така до рожденния ден. Малък ден-ден ще правим, но тортата ме е обсебила. Надявам се да успеят да я направят такава каквато искам. После и подаръците ме затрудняват, специално частта с играчките. Мисля да му взема от Икеа дървени колички, в Хиполенда да видя кинетичния пясък и малко книжки. Обсебен е от бебешкия си албум. Не успях да налепя със снимки все още, но има снимки на играчки и много им говори, но на неразбираем език. Говоренето е нещото което ни куца, но пък после съм сигурна че няма да му спре устата. Blush

# 157
Добро утро Hug

Пия горещо кафенце, благодаря Феичка, и почитвам...

И аз така си мисля, че веднъж да проговори, няма да се спре. Той и сега не спира бърборкането, но на бебешки. Даже и жестове и интонация вкарва Mr. Green карам по интуиция за отговора си - съответно "добре", "хайде, щом си казал", "не", "Точно така" и ред други както дойде.

# 158
Добър ден Simple Smile

Мария, инхалации с физиологичен не помагат ли? Нас те и виброцил капки ни оправят. По принцип капките за нос не трябва да се слагат повече от 5 дни, че се изсушава лигавицата...

Цветенце, Бизи - айде вашите да проговарят, а моето да прояде  Joy

А аз да питам - тия terrible two до навършване на 2 год ли се смятат или  newsm78

Тук при нас е супер слънце, чакам да се постопли и излизаме, хубав ден  Hug

# 159
  • София
Здравейте,
Мария и на нас инхалациите много ни помагат. Правя му по 3 пъти на ден с по 2-3мл. Знам че може и до 4 пъти.
За кашлицата много помагат живовляк,мащерка, подбел. Ако можеш прави му чай от тях.

Момичета кажете от къде черпите идеи за тортите. Аз моята горе доло съм я по измислила с какъв блат да е, крема също, но ми се иска да видя идеи за декорация и може би и други идеи за блат и крем.
Избягвам шоколада и алкохола , че доста са с алкохол и не искам фондант. Ако ще я правя с този фондант по добре да си я поръчам.
А също така и идеи от къде може да се намерят тези детските фигурки за украса. Може поне от тях да сложа от горе ей така за по джиджи биджи Simple Smile

# 160
  • Англия
 Копче, terrible twos е периодът мъжду 2 и 3г. После започват horrible threes  Joy

# 161
Таман и аз щях да й отговоря на Копчето същото Joy Joy Joy
И да наблегнем на хЮмЮпатията Crazy

Гери, ще следя и аз по твоята питанка, събирам инфо bouquet

# 162
  • гр.София
Копче,Гери,ми правя инхалации,даже лекарката каза че и по 5 може да правя,и аз по толкова,ама си има сополи. Не ми дава нищо да пръскам в носа! Но преди съм слагала виброцил и няма ефект при него. Сега се мъчех един път да му пръсна Еуфорбиум,и  все едно го коля и се захласна.
И ние сме в този проблемен 2г период,и май 3годишния настъпва преждевременно,та комбинацията е.... познато ви е гледам  Mr. Green

# 163
Значи няма никакво спасение - тамън се очовечат малко и влизат в пубертет  Joy спешно ще ръчкам ММ да намери контакти с някой, дето прави домашно вино Simple Smile

Гери, виж в 100 гр сладки, те май правят фигурки у едно време в сладкарница Пчела на Ангел Кънчев съм виждала...торта мама беше правила една на Ваня Джорджевич с едни топчета по средата, много е ефектна, а кремът май беше крема сирене. А винаги можеш направиш нещо като път и да наредиш колички отгоре или да нарониш биксвити и да забодеш един багер Simple Smile
Аз торта няма да правя, още преди две седмици ми се говори каква щяла да прави и с какво щяла да я украсява. Май се оптва да.ми.покаже, че може да направи по-хубава от тази дето аз ще я.поръчам - да си се занимава.
Усещам как се опитва всячески да се скараме преди РД Naughty само да мине празника и да си заминат нашите и ще й се стовари един ураган от горе.

# 164
  • София
Копче един съвет от мен - поръчай си една торта  Grinning, че с тая твойта "прекрасна" свекърва не се знае никога. Да не остане детето накрая без торта. А пък ако станат 2 - кво толкова, няма да й казваш  и ще си хапнете повече торта и така.

Охх и ние май сме в тази фаза на  terrible twos. Постоянно са тръшкания  ooooh! за какво ли не.
Аз поне имам домашно вино и май ще трябва по често да го дегустирам  Joy

Общи условия

Активация на акаунт