Прахосмукачка робот - 9 тема

• 102 061
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
Включвам се и аз в темата, за да попитам собствениците на LG HOM BOT  дали имат проблем с качването на по-дебели килими, защото тези дни си взех за тест две Румби - 6-та и 7-ма серия и определено не ми изчистиха килимите - просто ги приеха за стени и точка. Да уточня , че става въпрос за "шаги" килими с дължина на нишките 2,3 см.
Няма проблем качва се и си чисти. Не знам дали е перфектно изчистено защото тези килими не им личи мръсотията но първите пъти като я пусках изкара ужасно много прах от тях даже са зачудих дали не чисти по-добре от конвенционалната ми прахосмукачка. Все ми се ще след като е работил робота да мина с нормална прахосмукачка да видя какво ще събере ама пусти мързел ....
Аз имам такъв килим в едната стая http://www.e-kilimi.com/%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BC-fresh-sha … -ComArticle2360bg . Да наистина качва си се на килима, но четчиците й така се замотават, и така започва да се мъчи..... Мен ме достраша да не се развалят нещо четчиците, така че когато чистя в тази стая просто навивам килимчето и я пускам да си чисти по паркета.
Не знам какво точно имаш предвид че се мъчел робота.... Как точно го разбираш че се мъчи. Пуска турбо режим и бучи по-силно ама то това с тоя турбо режим си е екстра точно когато е върху килим за да не заседне.

# 211
Здравейте Simple Smile

Благодаря на всички мами и татковци, които споделят своите мнения в темата - без вас нямаше да се престраша да си взема и аз такова роботче Simple Smile  bouquet bouquet

От вчера (по-малко от 12 часа) имам VR64607LV и искам да направя едно бързо ревю. Това ревю се базира на само едно почистване на панелен апартамент, като робота го пуснах в спалня, преходния хол и коридора. Оставих вратите отворени и той почисти и трите помещения за 41 минути. Преди това не бях минавала с прахосмукачка от няколко дни (имаме си котка).

Купихме роботчето от Технополис - http://www.technopolis.bg/bg/Robots/Robot-LG-VR64607LV/p/810299 официалната му цена беше 999лв, но ни дадоха 5% отстъпка защото нямаха неотваряно роботче. Когато момичето го почисти с кърпа видяхме съвсем леки следи от надраскване. Роботчето е най-базовия модел, но въпреки това има две камери и възможност за почистване cell by cell и дистанционно. Нещата, които му липсват са: четка за домашни любимци, моп, резервни четки.

Преди да купя LG-то се колебаех между него и Roomba 880. Румбата ме привличаше с това, че няма четка на която да се замотават косми. LGто ми беше симпатично заради хубавата навигация и липсата на lighthouses.

Ето плюсовете и минусите, които открих на уреда след едно пълно изчистване на трите помещения:

ПЛЮСОВЕ:
- Чисти достатъчно добре, не бих минавала след него с прахосмукачка!!!!!!!!!!!
- Чисти бързо - за 41 минути успя да изчисти хол, спалня и коридор.
- Не е много шумен - аз лично очаквах да бъде МНОГО по-шумен, бях приятно изненадана
- Оставих вратите между Хола/Спалнята и Хола/Коридора полу отворени. Очаквах, че робота ще ги затвори, и ще си пресече пътя или няма да успее да се върне на станцията (все пак е достатъчно силен да мести столове). Това не се случи. Много добре си почисти без дори леко да помръдне нито една от вратите.
- Преминава от стая в стая и се връща на станцията си без моя помощ
- Нямат неразбирателства с котката
- Няма четка за домашни любимци, но не е оставил котешки пух никъде Simple Smile
- Добре се справя с ъглите

МИНУСИ:
- Мести столове - една от причините да го предпочета пред Roomba 880 е това, че си мислех, че LGто няма да успее да премести стол. Нашите столове са от масивно дърво, но LGто ги премести (по-скоро помръдва на няколко см.).
- Повдига килима след себе си - имаме килим за детска игра от Икеа http://www.ikea.bg/childrens-ikea/children-3-7/Childrens-Bedding … rugs/12242/13373/  Явно е много лек, и LGто му засмука ъгъла, продължи напред и ъгъла се повдигна след него. Не знам дали го обяснявам достатъчно добре, но махнах килимчето. Други килими нямаме. Така, че не мога да кажа дали се справя достатъчно добре на килими все още. Въртят ми се няколко идеи за това как мога да оправя този проблем, но все още не съм експериментирала.
- Заседна под бебешкото креватче. Имаме от тези сгъваемите бебешки креватчета. След като заседна отдолу се самоизключи. За мен това е много важно, че се самоизключи, защото иначе щеше да си изхаби батерията или да се повреди. Все още не съм поглеждала под бебешкото креватче да проверя на какво се заклещи, но и за този проблем мисля че имам разрешение.
- Има четки, на които се замотават по-дългите косми. От друга страна мисля, че няма да ми се налага да ги почистваме прекалено често. Твърде е рано да кажа.
- Няма wi-fi връзка и не мога да разбера дали правилно съм му ъпдейтнала софтуера.
- Няма магнитна лента като Neato, с която да му кажеш да не ходи някъде.
- Не може да се настрои да чисти три пъти в седмицата. Може да се настрои или всеки ден или за еднократно почистване.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Колебаех се между LGто(999 лв.) и Roomba 880 (1400 лв.). Избрах LG, защото мислех, че няма да мести столове и няма lighthouses. За мен това, че мести столове се оказа скрит недостатък, но съм сигурна че и на Румбата бих й намерила скрити недостатъци. След като вече го имам, не ми пречи това, че помръдва столовете. Може би Botvac d85 не ги мести, но не ми се рискуваше липсата на сервиз в БГ.

Бих ли дала 400 лв. отгоре, за да разбера дали Roomba 880 ще се справи по-добре? Не и на този етап. Свърши си работата чудесно - ако винаги така прахосмуче аз повече прахосмукачка няма да пипна. Бих дала повече пари за wi-fi свързаност на робота. Малките недостатъци на LGто не ме дразнят, заради ниската му цена. Но ако бях дала 2000лв. за Roomba 980 през април месец, щях да искам всичко да е перфектно и да няма нито една уловка.

# 212
Чудя се, а и най-вече защото цената ми се струва много евтина, дали върши някаква работа, та да я купя на майка ми.

И оценката на ревютата в амазон е много добра (честно казано не съм чела ревю по ревю).

Ако някой има поглед и мнение, или притежава такъв робот, дали би могъл да каже 2-3 думи?
Благодаря предварително.

Като се заклещи на слизане от едно мокетче, и няма мърдане. Най-накрая човекът я бутна да продължи. Звукът отделно беше нещо средно между бръмчене на моторна резачка и зъболекарска бормашина.

Не се чуди, ако е евтина, ще си изплати парите.
Аз имам ЛГ, и то засяда.
Звукът от видеата лъже. Гледах такива с ЛГ преди да го купя. На живо са осезаемо по-тихи.

# 213
Нали в Лидл имаше един месец да върнеш продукта пробаваш като не ти харесва го връщаш.

# 214
От вчера (по-малко от 12 часа) имам VR64607LV и искам да направя едно бързо ревю.
.......................................
- Няма wi-fi връзка и не мога да разбера дали правилно съм му ъпдейтнала софтуера.
Защо сте направили ъпдейт на софтуера на съвсем нов робот?
Имам същия модел от 2 месеца, работи прекрасно, купен е от чужбина.
Необходимо ли е да му ъпдейтвам софтуера и защо?

# 215
  • Русе
Сериозно ли мести столове чак ЛГ-то? Румбата не мести, никога не ми е местила столове, чак ме изненада с това мнение. Яко е някой лек, може би, макар че имам 2 прости чамови от най-евтините и тях не ги е местило, нито пък детските ни столове за хранене (преди), а пък масивните ни столове абсурд.

# 216
А 64703 не е ли по-стар модел?Мислех че 64701 и 64702 са новите модели.
От дебнене и чакане все още съм без робот.Оказа се,че в австриския сайт LG-та няма и се очаква да са налични след 29.02.Китайската нова година ли ги хвана? newsm78
Сега дебна в Амазон,защото така или иначе съм решила,че искам 64701 или 64 702,който пък не го досставят директно до БГ.
Да видим колко още ще устискам! Whistling
64701 и 64703 са на практика един и същ модел в различен цвят при първия четката за домашните любимци е стандартната а обикновената е като резервна а при втория е точно обратно. Бистрихме го това в края на миналата тема. Така че и за ъпдейти за 703 може да се ползват тези за 701 ако има за тях.
Благодаря! А въпросните ъпдейти регулярно ли трябва да се правят или само, ако има проблем. Както вече казах, не знам дали ще мога  да ползвам LG България за ъпдейта, защото ми казаха,че само ако съм я купила в България, ще мога да я регистрирам. Но ще пробвам в австрийския LG.

# 217
Аз имам робота от скоро и не съм правила никакви ъпдейти.

# 218
От вчера (по-малко от 12 часа) имам VR64607LV и искам да направя едно бързо ревю.
.......................................
Защо сте направили ъпдейт на софтуера на съвсем нов робот?
Имам същия модел от 2 месеца, работи прекрасно, купен е от чужбина.
Необходимо ли е да му ъпдейтвам софтуера и защо?

Здравейте,
Правих ъпдейт на софтуера, защото регистрирах роботчето на страницата на  ЛГ. И като го регистрирах ми се появиха три файла - един с инструкции, един с този ъпдейт и един с инструкции за инсталиране на ъпдейта (на развален английски написан Wink ). Не забелязвам никаква разлика при работата преди и след ъпдейта, може и да не съм го инсталирала правилно.

Сериозно ли мести столове чак ЛГ-то? Румбата не мести, никога не ми е местила столове, чак ме изненада с това мнение. Яко е някой лек, може би, макар че имам 2 прости чамови от най-евтините и тях не ги е местило, нито пък детските ни столове за хранене (преди), а пък масивните ни столове абсурд.

Да при мене ЛГто мести столовете (от истинско дърво). Вие каква Румба имате? Мился, че се получава заради паркета. Може би трябва да залепя някакви лепенки на краката на стола, за да не се хлъзга?
Направих клипче, за да може да се види как точно ги мести столовете:

Малък ъпдейт да направя - след второто почистване на хол, спалня, коридор:
Отне 44мин за трите стаи Simple Smile Много съм доволна!
Този път роботчето не се заклещи под бебешкото креватче и не ми се наложи да го вадя.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 17:36 от Sing2me

# 219
Намерих ъпдейт за ЛГ VR 64703 от австрийския сайт. Ъпдейта е от ноември моя е купуван след това може и да е ъпдейтнат не знам. Споделям ви линкове  има и pdf с обяснение на англ какво се прави за който иска да пробва. Линковете са валидни до 25.02
http://dox.bg/files/dw?a=2175a3cc1b
http://dox.bg/files/dw?a=3962f2414f

# 220
  • Русе
Ooo, сериозно мести, странно наистина. Със 780 съм, с паркет, с масивни столове. Не знам, сякаш не очаквах.

# 221
  • Русе
И моята Румбична не мести. Събаря елхата, но тя си е паянтова. Мести кофата за боклук, обувки някое забравено шише, няправо си ги разхожда из стаята, но чак столове... Може би защото се заклещва тази в краката и затова го отмества докато се измъкне.

# 222
  • София
Аз съм с Румба 621 и под масата в трапезарията имам килим.Имам столове от каучуково дърво,т.е. масивни столове, но никога не е успявала Румбата да ги премести - имам я от три месеца.Отделно имам в едната стая върху паркет стол с колелца до бюрото и независимо,че обикаля звездата отдолу от всички страни,никога не го е премествала, където го оставя там го намирам.Обаче последният път не съм видяла на детето чорапите и тя се опитала да ги засмуче и чувам от другата стая,че нещо мърмори, отивам и я гледам глътнала ги по краищата и се задавила  Joy.

# 223
  • Русе
Е, за задвянето - на всички може да се случи, трябва да я храним все пак хихихи, но наистина ми стана интересно това местене на столове (обувки, джапанки - да, твърде леки са все пак.)

# 224
  • на Мелмак
Влезнала е под стола и за да се измъкне го е преместила.
Другият вариант е да остане под стола.
Аз проблем на виждам.
Не се е засилила към него, да се блъсне и да го премести.
При самото преместване няма блъскане, нараняване на дървото.
Кое всъщност тук е неприемливото?
Моето също леко премества стола,
Защото като влезне под него , чисти ,върти се ,но са по-тесни и им е трудно излизането.
Аз се радвам , че влиза отдолу и чисти и после си излиза, а не остава там.
Това, че ми е преместила с няк.  См. Стола за мен е приемливо, при положение, че всичко ми е чисто, докато аз върша нещо друго.
 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт