Прахосмукачка робот - 9 тема

• 102 061
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря за новата тема!Пожелавам си до края и да съм се сдобила с робот.
Днес случайно минах покрай Техмарт.Имат един-единствен модел този,който е посочен и в сайта им.Другите ги нямат и не знаят кога ще ги имат.Става въпрос за LG.Румби изобщо не видях.
Колкото и да не ми е драго ще се поръчва от чужбинско.
Здравейте,

Да не бъркате магазина?!?
Аз също от много време искам да си купя робот, отидох в Техмарт, защото знам, че там са най-добрите цени. Там прахосмукачките са изложени на специални стелажи, имат всички серии iRobot, също така и резервни части, а това, което не е налично се поръчва без проблем.
Има и LG също. На сайта може да ги разгледате - гледам ги от преди нова година!

# 241
  • София
Не,не бъркам!
Посетих магазина им в МегаМол.Румбите не ме интересуваха,а ЛГ имаше изложен един модел.
Тези,които мен ме интересуваха ги нямаха и казаха,че покрай черния петък са се изчерпали.
В сайта им също ги няма моделите,които мен ме интересуват.И аз следя от преди Нова Година.И сега ги няма.

# 242
http://www.technopolis.bg/bg/Robots/Robot-PHILIPS-FC8810/p/813652 този робот според вас подходящ ли е за почистване на малък апартамент около 65кв? Не съм използвала до сега, дори не съм виждала робот как работи. Но по  характеристики, цена и марка изглежда прилично. Бих се радвала да споделите вашите мнения. Благодаря!
http://www.technopolis.bg/bg/Robots/Robot-IROBOT-ROOMBA-620/p/815823 или този? Кой според вас е по - добрия избор?

# 243
Здравейте,
моето Neato connected най-накрая дойде. Справя се чудесно много сме доволни, но за съжаление все още няма да може да се ползва апликацята заради която е самия този модел. Все още нямало сървари за България и Турция или поне нещо такова ми отговориха от съпорта. Някой ако си го поръчва да има в напредвид, че може да почака няколко месеца докато стане възможно да се ползва апликацията през телефона. Иначе роботчето е чудесно.

Да ти кажа, че тая апликация можеш да я свалиш, някой я беше постнал. Не да я търсиш с play store,  а директно сваляне, така работи...

# 244
Здравейте,
следя ви от много дълго. Имам ЛГ и Брава.. едната купена на черния петък 2014, а другата на черния петък 2015. От вчера имам проблем с батерията на ЛГ-то. .....
Тъкмо да напиша, че се колебая между LG и Neato, но предпочитам LG, защото е с Lithium polymer батерия и ти написа, че имаш проблем. Дано да е нещо друго, а не батерията, защото това би ме отказало. Вече си имам робот с проблемна батерия - Агама. Neato Botvac Connected също е с литиева батерия, за разлика от другите модели Neato, но пък и цената е доста различна от тези на LG. За добро или не има време докато трябва взема решение. Ще се натрупат доста отзиви и за тези марки.
За момента ще реанимираме AGAMA-та  Simple Smile
Бях се зарадвала, че тук http://www.aliexpress.com/item/Brand-14-4v-ni-mh-rechargeable-aa … 999999.287.wqZTTi има батерия, но се оказа, че е с 1см по-голяма.

Проблема с моята батерия се оказа, че не тя е виновна. Просто много трудно вардя детето да не ходи да я закача на зарядното. Никога не го пускам в стаята при нея, но явно той я е побутнал и не се е била заредила. Странното беше, че това се случи 2-3 дни подред и реших, че има проблем, а той съвсем леко я мести от зарядното и привидно тя изглежда, че е на него, но всъщност не се е била дозаредила. Оттогава не съм имала повече проблеми. Използвам я ежедневно - по 2 пъти на ден дори - вече година и 3-4 месеца... Надявам се да няма никакви проблеми и все така да си чисти прекрасно!

# 245
  • в града на атомното слънце :)
Поръчах батерия онзи ден от ebay, четки преди година може би - пак от там.От Амазон не съм поръчвала нищо за сега, но може да провериш и там какви са цените. В Али бяха скъпи си спомням преди, но сега може и да е различно. Така, че от където и да вземеш все едно и също - само цените различни и времето за доставка.
Мерси. Поръчах от ибея изгодно комплект. Ще видим как са като пристигнат.

# 246
Здравейте,
моето Neato connected най-накрая дойде. Справя се чудесно много сме доволни, но за съжаление все още няма да може да се ползва апликацята заради която е самия този модел. Все още нямало сървари за България и Турция или поне нещо такова ми отговориха от съпорта. Някой ако си го поръчва да има в напредвид, че може да почака няколко месеца докато стане възможно да се ползва апликацията през телефона. Иначе роботчето е чудесно.
Аз мога да го инсталирам на моя телефон (тъй като съм с UK Google акаунт) и ти предоставям копие, което можеш да си инсталираш на телефона: http://www.filedropper.com/neatocomneatoroboticsandroid
За да инсталираш това приложение първо трябва да разрешиш (временно) инсталиране на приложения от външни източници. Нормално в Андроид телефон се позволява инсталиране на приложения само от Google Play Store (единствения официален канал). Но тъй като ти го пращам "на ръка", тази опция трябва да е разрешена. Това става като отвориш Settings избереш Security, скролираш надолу и разрешаваш опцията "Unknown Sources".

След като тази опция е активна, отиваш в браузъра на телефона и изписваш горния адрес - програмата се издърпва и се появява в Downloads (би трябвало да имаш известие, че програмката е изтеглена). След това натискаш върху нея, избираш Install и вече имаш инсталирана програмата за Neato Connected.

Връщаш се в настройките на телефона - Settings -> Security и махаш настройката "Unknown Sources".

Пиша подробни инструкции в случай, че има и някой друг нужда от това приложения, а не е много ясно колко време ще отнеме на Neato да добавят България. Аз съм имал подобни "проблеми" със Sony тенис сензор, но тъй като плей стора ми е с настройки за UK нямах проблем да си го инсталирам.

С апликацията се справих бързо, свалих я още преди да дойде роботчето. Проблема се оказа друг, самото робчета не иска да се свърже със сървар на Нийто. След стриктно изпълнение на всички инструкции за свързване с домашния Wi-Fi и накрая изписва Error connecting with server или нещо подобно. Около един час си писах чрез чата на живо със съпорта на Нийто докато накрая ми казаха, че проблема най-вероятно защото нямали легалното право все още да продават в България и Турция и нямали сървар пуснат....

# 247
  • Sofia
Странно ми се струва това със сървъра. Не, че не може да се прави проверка на geo-location, но се съмнявам. На теория би могъл да се преодолее и този проблем с VPN, но всичко се усложнява прекалено много. Но е хубаво, че сподели за този проблем, тъй като на мен ми е интересно да си взема робот с управление през смартфона. Вариантите бяха Neato Connected и някой от новите 2015/2016 модели на LG с допълнителна 3-та видеокамера.

# 248
Здравейте на всички! Има ли робот, който да е в 2 в 1 - първо да изчисти, а след това да измие?

Като че ли по-напред излиза LG напоследък, така ли е? Разни клипчета гледах, май по-добре се справя от Румба?

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 11:32 от sensitive***

# 249
Доста е коментирано вече това.
Дайте да се сложи на първия пост вече, че роботи 2 в 1 НЯМА поне за сега Peace
За роботите всеки сам си преценява според възможностите и това какво му е необходимо.
За мен лично ЛГ е най-доброто за момента в съотношение цена=качество Peace

# 250
Bertichka не бъди така категорична.
2 в 1 са Scooba-всмукват и мият, но като притежател на такава не го препоръчвам.
Тегаво обслужване.

# 251
Bertichka не бъди така категорична.
2 в 1 са Scooba-всмукват и мият, но като притежател на такава не го препоръчвам.
Тегаво обслужване.
За какво количество сух боклук обаче става въпрос  Wink До тук нали все това коментирахме, че няма такъв, който хем да ти обере всичката мръсотия, хем да измие след това.

# 252
Събира всичко в "мръсния контейнер", така че за сух боклук не мога да кажа.
Не работи зле, но това че почти целия трябва да се разглоби и изчисти на всеки ~30 кв. м. /а при мен това трябва да го правя 4-5 пъти/ ме побъркваше и съответно отказа от него.

# 253
И аз затова до сега не се навивам за какъвто и да е миещ робот. Че аз с мопа си мия цялия апартамент за макс 20 минути.
А относно скубата - то и в описанието ѝ си пише, че не е прахосмукачка робот и препоръчват пускане на румба преди скуба Peace
У нас ЛГ-то се справя с количеството косми от кучето и мръсотия, но съм сигурна, че само една Скуба примерно няма да успее.

# 254
  • Хасково
Здравейте,  и аз имам румба 585 мисля беше модела. От скоро започна да спира когато и където си иска. Аз я купих от iRobotbg.com. Звъннах за съвета и те ми предложиха нова батерията и нов Arivac контейнер с по-мощен мотор. Моля дайте съвет, някой поръчвал ли е от този сайт и доволни ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт