постоянно кървене от 5 до 11 седмица

• 4 576
  • 17
  •   1
Отговори
здравейте...,бременна съм в 11 седмица на 23 години съм и това ми е първа бременност. От 5та седмица до сега постоянно имам леко кървене, което варира между тъмно червено и кафяво. преди два дни получих доста силно течение повече от обикновено и въпреки че моят наблюдаващ лекар ми каза че няма място за притеснение, защото това е в следствие на усиления растеж на матката и просто трябва да си почивам аз се уплаших и отидох в болницата при друг лекар. След прегледа ми казаха че слава богу плода е добре и се развива нормално , но плацентата ми била застанала много близо до родилния канал и при движение се наранява стената ,която всъщност била много тънка и за това имам това постоянно кървене.Със времето може проблема да се оправи или да остане до края на бременността и да се нали да родя със секцио Казаха ми да стоя само легнала вкъщи и да ставам единствено до тоалетна и по този начин ще предотвратя следващо кървене, но въпреки че от два дни лежа и не ставам пак имам капки кръв по бельото  Cry моля който се е сблъсквал с подобен проблем или просто може да ми даде някакъв съвет да пише...., ще бъда много благодарна на всички

# 1
  • Варна
Аз бях с кървене до 12 седмица през първата си бременност. Според лекарката ми се дължало на частично  отлепване на плодния сак. През времето докато траеше кървенето пиех Дуфастон.

# 2
  • София
Направете консултация и с друг специалист.
В 8ма г.с. получих кървене и ме вкараха за две седмици в б-ца. В края на първата седмица бях решила, че вече "мърдам" и качих един лаптоп от фоайето на болницата до стаята... отново получих кървене и ме оставиха за още 1 седмица.
До края на бременността нямах никакви проблеми и родих нормално.

През втората бременност бях с ниска плацента (по спомени на 14мм от канала). Не съм имала кървене. Имах болки обаче през цялата бременност. Родих нормално.

През 1вата бременност не се спирах за миг. През 2рата ми беше трудно и почти не ставах от леглото.

Някакви медикаменти изписаха ли ви? В б-цата бях на инжекции след това пиех лекарства.

# 3
И аз се учудих, че не споменава медикаменти; аз също трябваше да лежа месец и половина, заради кървене (до към 12 седмица),  бяха ми предписали но шпа и дуфастон (мисля, че и още нещо имаше, но не помня)

# 4
първо благодаря за бързите отговори...от началото на бременността приемам само витамини, фолиева киселина ,магнезий и еферокс- той е защото имам и проблем със щитовидната жлеза. След по сериозното прокървяване просто ми удвоиха дозата магнезии вместо  таблетка от 150 мг сега взимам 2х 150. Големия проблем всъщност е че не съм в България а в Германия...тук докторите далеч май не са такива специалисти каквито ги изкарват и за това търся съвет от вас... Другото ми питане е дали много ще навредя на бебето ако се прибера в България , защото тук май не мога да се доверя на никого за съжаление .... Sad Cry

# 5
  • София
С какво ще му навредите ако се приберете? Имате притеснения за пътуването?
Аз лично не бих препоръчала пътуване в това състояние.

# 6
да  аз поради тази причина се страхувам иначе  до сега вече да  си бях дошла...четох статия че при тази ниска плацента положението е доста сериозно и ми трябва много добър лекар. Лошото е че и в момента осещам пробождащи остри болки ниско в корема, която стига чак надолу  до матката но не мога да разпозная дали това са контракции (не са на точно определен интервал от време )

# 7
  • София
Единият от гинеколозите ми каза "ами ще те боли". Не ме болеше нищо едва в 6тия месец. Един месец имах спокойствие.
В начална бременност доста ме болеше корема ниско долу. Имах чувството, че ходя с тиква между краката.
Гинеколожката, при която ходех на частно ми забрани всичко - пътуване, секс, натоварване и т.н.

За ниската плацента не можете да направите нищо. С напредване на бременността има шанс да се качи и даже да родите нормално.
Направете консултация с друг лекар за кървенето. Според мен трябва да ви изпишат някакви медикаменти за задържане. Консултирайте се и за пътуването, но не вярвам да ви разрешат.
Почивайте повече, т.е. пазете леглото.

# 8
Лежи си  Hug Ще спре и кървенето с времето.

# 9
Mного ви благодаря...и аз реших да не рискувам излишно за сега ще остана тук и ще си почивам много. Следващата ми консултация при доктора е на 01.02 дано до тогава  всичко е наред ... newsm17 newsm17 smile3525 pregnant

# 10
Аз имах кървене в 8 г.с. при първата бременност. Полежах една седмица и взимах утрогестан (прогестерон). След това не съм имала проблеми.

Сега съм бременна за втори път в 10 г.с. и от два дни имам силни болки ниско долу в корема (първият път нямах никакви подобни оплаквания) и малко по-тъмно течение (бледо кафяво). Лекарят ми беше казал при подобен дискомфорт да действам отново с утрогестан (вагинално) и но-шпа.

Това обаче не означава, че и ти трябва да действаш така. Най-добре е лекар да прецени дали да взимаш медикаменти.

А и явно лежането през тези седмици се оказва ключова терапия за всички ни с проблеми Simple Smile

# 11
Здравей! Аз от шестата седмица съм с някакво кървене или по-скоро е кафяво течение, сега съм в девета сед и вече за трети път става така и ме държи по три дена някъде. Първия път като стана така ме сложиха в болница за три дена на системи и инжекции и лекарства за задържане. И от тогава трета седмица само лежа , не са казали от какво е, няма отлепяне. Надявах се скоро да мине. В четвъртък съм на преглед, ще видим какво ще каже док. Забравих да кажа и аз съм с първа брем.

# 12
Сега пак ли прицапа?
Не чакай до четвъртък ако е било спряло и сега пак е почнало. Опитай се да се видиш утре с лекар.

Хубаво правиш, че лежиш.  Hug

# 13
Сега пак ли прицапа?
Не чакай до четвъртък ако е било спряло и сега пак е почнало. Опитай се да се видиш утре с лекар.

Хубаво правиш, че лежиш.  Hug
Съвсем малко на няколко пъти и то като ми се приходи по голяма, от това лежане получих запек  и вече нз какво да правя  Sad

# 14
Здравейте на всички.
Искам да разкажа на кратко какво ме мъчи вече един месец много ще съм благодарна за някой съвет.
Бременна съм в 6 седмица.всичко започна с леко кафеникаво зацапване до силно кървене понеже моят лекар беше извън града отидох в болницата понеже това кървене взе да ме притеснява.искам да подчерта я че преди да отида в болницата не знаех че съм бременна.и така отивам там и докторката ми заявява в лицето" нищо не виждам все още е рано но по моя преценка правиш спонтанен аборт" и ме изпрати да си ходя в къщи дори болнични не ми даде.след 4 дни отивам при моя гинеколог и той се шашна човека.тест за бременност положителен, кървене и две кисти.направо ужас ,но плодно сакче не видя-каза "още е рано".изписа ми утрогестан вагинално 2×2 дневно и много лежане.взеха ми кръв за да видят дали  ЧХГ се покачва.от 2 дена кръвотечението спря и сега почнах да се притеснявам това на добро ли е .има ли го още бебето или съм се изчистила newsm78 и затова кръвта спря.имам във вторник преглед обаче съм притеснена дали ще види нещо.моля ви изкаже те мнение да се успокоя малко.втора бременност ми е след преживян мисед аборт преди 1г.и 5 г.неуспешни опити.
Моля ви пишете ми Cry

Общи условия

Активация на акаунт