Не знам какъв е нашия проблем!

• 3 801
  • 5
  •   1
Отговори
  • Севлиево
Синът ми ще направи 8 месеца след няколко дена. Когато беше на месец и половина изследвахме  билирубина, защото беше жълт. Оказа се много висок около 200 Също така и трансаминазите са високи. В началото бяха 150/90 След започване на преваряване на кърмата, цвета се оправи, но резултатите останаха по-високи от нормалното. На 4 месеца и половина спрях кърмата, оказа се че наистина причината е в нея. Още на другия ден, след спирането, изчезнаха гурелчетата на оченцето, които многократно бършех на ден, и нищо не помагаше за изчезването им. Билирубина вече е в норма, но чернодробните ензими остават високи. При   последните няколко пъти ASat е около 90,а Alat е около 40. Гледаха ни на ехограф, няма вродени  нарушения, няма запушени жлъчни канали, черния дроб е с нормални размери. Моля някой ако е имал такива проблеми, да пише, или да ми каже къде да прочета, ако има такава тема вече

# 1
Извинявай, но това с гурелчетата какво общо има с кърменето и високия билирубин?

Секцио ли роди? Бяхте ли на онези специализирани лампи в Аг? /Не че има значение за чернодробните изследвания/

Вярвам, че с времето и чернодробните изследвания ще влязат в норма.

# 2
Здравей, нашата история е 99 % същата. С разлика, че жълтеницата не беше от кърмата и така и не разбраха от какво беше. На 2 г. и 3 м. сме почти трансаминазите са все високи. В нета се побърках да чета какви ли не страхотии. Във Варна ни изкараха автоимунен хепатит, което си е доста страшничко като диагноза. Искаха биопсия. Не се съгласих. Цяла година си изгубихме да пием лекарства без ефект. Сменихме гастроентеролога, тя отхвърли горната диагнозя и спря всички лекарства. Имаше опасения за проблем с мускули или стави. Вит.Д беше нисък и освен чернодробните и Креатин киназа и Алкална фосфатаза бяха високи. Правихме в София разни генетични изследвания. Всичко беше ок. Без да се плашиш вижте и сърцето. При какъв специалист сте ходили досега и къде? Пиши ми искам да знам при вас как ще се развият нещата, зашото за мен не е решен проблема, независимо, че не са толкова високи трансаминазите. Пускали ли сте изследвания за хепатити и ебщайн бар вирус и цитомегаловирус. Пиши ми обезателно искам да държим връзка. Стискам палци при вас да се изяснят бързо нещата и да се порадваш на майчинството, не като мен вечно четяща и ревяща. Целувки!

# 3
  • Севлиево
За гурелчетата не знам какво е общото, но не може да бъде чак такова съвпадение, със спирането на кърмата и на другия ден нямаше. Със секцио е роден, да, не сме били на лечение с тези лампи, то и на дали в нашето АГ има такива. А иначе доктора каза че ако наистина в кърмата има някакви антитела, те  могат да дадат фалшиви високи резултати. Аз и до сега не мога да повярвам че има проблем в кърмата, баткото го кърмих до година и два месеца. До сега сме ходили два пъти в Плевен, при различни лекари, като при втория имаше ехограф. Сега следва да ходим и до София, но още не съм се обаждала да записвам час. Сега не пием никакви лекарства, личната каза че няма как да приема нещо, без да се знае какво му е. И така си ходехме през три седмици да ни изследват. И все са си така. При задължителната ехография на 6 месеца, доктора ме успокои, и неговите деца така били, щял да се оправи. Органите и според него са добре. Но никой не се сеща да пусне едни изследвания и за мен, може да съм му предала нещо. Преди години ми казаха че имам Хашимото, но нищо не пия за него, месец и половина преди да забременея ми махнаха голяма ендометриозна киста и единия яйчник, а в 3 - ти месец ми слагаха антибиотик, че се бях разболяла. Не знам, да не би тези следоперативни антибиотици, както и тези в началото на бременността да са повлияли. В 9 месец и кръвно вдигнал до 140/90
Иначе детето се развива добре, наддава, играе си, яде всичко. От скоро спряхме АМ, заместих го с кисело мляко и бисквитки. Има един обрив по гушката от както започна да се лигави,  никакви кремове не помагат. Всъщност има един и днес ще взема, въпреки че не е за бебета, но той се мъчи, постоянно се чеше, не може да спи спокойно. Става дума за Тридерм, четох че все пак са го изписвали и на други бебета...

# 4
Здравей, тук рядко влизам ако искаш ме намери във фейсбук ако имаш Деница Димитрова от Разград. Ние ходихме при Доц.Пантелеева понеже идва и във Варна, а София ми е далечко. А за анемии разни пускахте ли кръв хемоглобина и тромбоцитите как са. А кръвните ви групи? Сега спирам, че нямам време да пиша. По-късно ще пиша пак. Спокойно! И ние още не сме открили проблема, тъй че ще се радвам да споделяш къде ходите и какво изследвате. До скоро! Не се страхувай от болниците. Не е приятно с дете, но минава, важното е да не ви претупват, а да си вършат съвестно работата  bouquet

# 5
Момичета, аз също не съм от София, но опита ми е показал, че макар да ни е далеко там здравеопазването, лекарите и техниката са по-добри.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт