Кой родилен дом в София е за предпочитане?

• 261 771
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 540
  • В облаците
Една позната роди там. Знам, че платиха за вип стая, избор на екип, но не знам колко. Много беше харесала лекарката, която я следеше по време на бременността и после я израждаше, но май не беше доволна от самото раждане. Явно изборът на лекар не е бил най-добрият (въпреки ентусиазмът й в началото). Много е трудно да реши човек къде и при кого...
Моят съвет е да се спреш на специализирана за раждания болница. Ако се наложи да плащаш май излиза, че и в държавните болници взимат същите пари като в частните клиники (само, че малко по-така Laughing)
Пожелавам ти късмет, успех и леко раждане.

# 541
Ми че парите са си пари естествено че ще ги вземат-като не работят в частна клиника да не са гърбави Mr. Green
Вече всичко се поизравни ми се струва!!За каквото си платиш това и ще получиш!!Аз лично чух че вече и ВИП-а в Т.Киркова е станал толкова масов че разлика с останалите стаи почти нямало-като хигиена говоря,на мен телевизор не ми трябва!!!ВИП ще избера за да може да не се гледам с мъжа ми като затворничка през стъклото на стълбището ами да се видим нормално,да се почувства и той близък с това което се случва в живота ни!!А и защото/не съм расистка но все пак/децата са отделно от тези на 'мургавитя братя и сестри'
А като слушам за непрестанните инфекции и ми се накокуржва всичко #Cussing outМоля се да не родя здраво дете а там да ми го разболеят от нещо  Praynig Praynig

# 542
Мирката,и аз за това искам ВИП - да може таткото и други членове да идват.А не да изкукам зад стъклата.А в "Тина Киркова" бебетата ги дават само на ВИП-а.Или бъркам?Аз искам бебето да си е при мен- да си го храня ,когато иска ,а не на 3 часа.И да си го гушкам.А не горкото да се къса от рев,някъде си.

# 543
Мисля че ВИП-а може да си избират дали и кога да е при тях бебочко!!А в обикновена стая ти го носят на 3 часа или е при теб непрекъснато! Peace
Понеже мисля да съм секцио и за това се надявам да се погрижат за бебка когато аз не мога а не да ми я хвърлят а да не мога да стана и тя да плаче и да се мъчи с некадърна да се грижи за нея майка!! Tired

# 544
кога ти е термина?Ходи ли вече в "Тина КИркова" да те плануват.Аз съм с термин 20.08.Мисля след 25.07 да си вземе цялата документация и да отида до там.

# 545
15 септември съм аз!!
Моя лекар си е там и при него ще си раждам живот и здраве,той си ми следи бременността на абонамент съм!!На 4ти ще ходя за болничния но няма да го има за да преценим нещата!!!Като се върне/че е отпуска/ще видим на къде върви бебето и кога да направим секциото!!Предполагам че между 30.08 и 05.09 ще се случат нещата!!!

# 546
Аз съм преди Мирката!ще подавам инфо

# 547
Аз родих преди две години, в 2-ра градска.
В последният момент реших, че ще раждам там.
Отидох в 4ч. сутринта, главният вход беше затворен,и падна едно яко търсене за задния вход.
Мъж ми пъшка повече от мен докато го намери.
Намерихме врата и влезнахме в малка стаичка.
Пуснаха ни да влезнем и двамата, и се започнаха едни разпити, дълги и широки.
По едно време сестрата започна да разпитва мъж ми, ей така приказка да става,
а аз имам чувството, че ще родя всеки момент.
След разпитите ме водят към пред родилно, за преглед, клизма и тоалетна.
Не очаквах да видя такава мърсотия, вече толкова съжалявах от избора си, че казах на сестрата, че искам да си ходя, и ще раждам на друго място.
Но ми казват, че имам 4см разкритие и ме убеждават че ще съм доволна.
Казвам си "къде си тръгнала, ще изтърпиш"
От там ме слагат на легло където измерват контракциите, за мое съжаление, уреда се развали, поглеждат ме и викат "хайде, ти си"
Еее, родих се и аз тогава, доприпка един екип /непознат за мен дотогава/ и се почна едно глезене, едни мили думи и т.н.
За няма 15мин. след напъвай, спри, дишай, не дишай, пак напъвай и ето проплака моята кукла, една розова розова. От там сестра търчи носи ми телефона
"обади се на мъжът ти" вика. Оставиха ме да си поговорим и поплачем от щастие 5мин.
След това ме изкараха в коридора с торба пясък в/у корема, но там беше адски студено /юли месец/ но явно студа е бил от състоянието ми, още не знам.
След около половин час ме заведоха в много хубава и чиста стая с две легла.
През половин час я миеха.
От там на татък всичко беше много добре, всички се държаха адски добре с мен.
Кой каквото питах ми отговаряше точно и ясно, въпреки, че не съм дала и стотинка до тук.
Единственото което ме учуди е, че не само не дават никой да влезе за свиждане, но и аз не мога да изляза дори за 5мин. Но като се замисля, заразите само така могат да се държат на страна.
Сега пак съм бременна, този път от рано започнах да разследвам другите болници, но да ви кажа, пак там ще раждам, защото екипите са страхотни, стаите се ядват, и чистотата /освен в пред родилното/ е на ниво.
Доста дълго стана, но нека който не знае, да има малка престава.
А аз само да питам, има ли начин да си вземеш ВИП стая при положение, че не си взела екип, и каква е цената.

# 548
Амфибия74 можеш да си вземеш вип струва 54 лв. на ден.

# 549
  • В облаците
Аз родих преди две години, в 2-ра градска.
В последният момент реших, че ще раждам там.
Отидох в 4ч. сутринта, главният вход беше затворен,и падна едно яко търсене за задния вход.
Мъж ми пъшка повече от мен докато го намери.
Намерихме врата и влезнахме в малка стаичка.
Пуснаха ни да влезнем и двамата, и се започнаха едни разпити, дълги и широки.
По едно време сестрата започна да разпитва мъж ми, ей така приказка да става,
а аз имам чувството, че ще родя всеки момент.
След разпитите ме водят към пред родилно, за преглед, клизма и тоалетна.
Не очаквах да видя такава мърсотия, вече толкова съжалявах от избора си, че казах на сестрата, че искам да си ходя, и ще раждам на друго място.
Но ми казват, че имам 4см разкритие и ме убеждават че ще съм доволна.
Казвам си "къде си тръгнала, ще изтърпиш"
От там ме слагат на легло където измерват контракциите, за мое съжаление, уреда се развали, поглеждат ме и викат "хайде, ти си"
Еее, родих се и аз тогава, доприпка един екип /непознат за мен дотогава/ и се почна едно глезене, едни мили думи и т.н.
За няма 15мин. след напъвай, спри, дишай, не дишай, пак напъвай и ето проплака моята кукла, една розова розова. От там сестра търчи носи ми телефона
"обади се на мъжът ти" вика. Оставиха ме да си поговорим и поплачем от щастие 5мин.
След това ме изкараха в коридора с торба пясък в/у корема, но там беше адски студено /юли месец/ но явно студа е бил от състоянието ми, още не знам.
След около половин час ме заведоха в много хубава и чиста стая с две легла.
През половин час я миеха.
От там на татък всичко беше много добре, всички се държаха адски добре с мен.
Кой каквото питах ми отговаряше точно и ясно, въпреки, че не съм дала и стотинка до тук.
Единственото което ме учуди е, че не само не дават никой да влезе за свиждане, но и аз не мога да изляза дори за 5мин. Но като се замисля, заразите само така могат да се държат на страна.
Сега пак съм бременна, този път от рано започнах да разследвам другите болници, но да ви кажа, пак там ще раждам, защото екипите са страхотни, стаите се ядват, и чистотата /освен в пред родилното/ е на ниво.
Доста дълго стана, но нека който не знае, да има малка престава.
А аз само да питам, има ли начин да си вземеш ВИП стая при положение, че не си взела екип, и каква е цената.
Честно казано, миличка имала си късмет, че раждането ти е минало леко и добре. Според мен е добре, разглеждайки болниците да попиташ къде има заснемане с видеокамери в операционните, какво предлагат в пакетите ВИП. И отиди на място, за да разгледаш болниците. Вероятно вътре няма да те пуснат по отделенията, но поне дворовете, коридорите в самите болници, кафенетата с мамчета - определено дават представа за атмосферата. Не разчитай на случайността. Успех и леко раждане и този път Hug

# 550
Амфибия74 можеш да си вземеш вип струва 54 лв. на ден.

Благодаря за инфото мила. Мислех, че е доста по-скъпо.

Честно казано, миличка имала си късмет, че раждането ти е минало леко и добре. Според мен е добре, разглеждайки болниците да попиташ къде има заснемане с видеокамери в операционните, какво предлагат в пакетите ВИП. И отиди на място, за да разгледаш болниците. Вероятно вътре няма да те пуснат по отделенията, но поне дворовете, коридорите в самите болници, кафенетата с мамчета - определено дават представа за атмосферата. Не разчитай на случайността. Успех и леко раждане и този път Hug

Да, бързо и лесно родих, но може би това е благодарение на добрите доктори.
Разглеждала съм някои болници, но от добрата атмосфера не мога да се ориентирам,
дали лекарите са също толкова добри, както обстановката.
Мисля, че попаднах на доста твой постове в който казваш, че и ти си раждала в 2-ра градска, но не си очарована /дано не те бъркам с друго мамче/.
А ти, би ли ми препоръчала някоя друга болница?
Аз, нещо не мога да се ориентирам. То ми е и доста рано да мисля за това, но все пак да имам време да разгледам.

# 551
Някой знае ли какви са новите цени в Т.Киркова!Разбрах че от 1.07 има увеличение но знам само за избор на лекар че е от 500 на 700 станало!!А другите им цени някой има ли идея как са??Много благодаря!!  bouquet

# 552
  • В облаците

дали лекарите са също толкова добри, както обстановката.
Мисля, че попаднах на доста твой постове в който казваш, че и ти си раждала в 2-ра градска, но не си очарована /дано не те бъркам с друго мамче/.
А ти, би ли ми препоръчала някоя друга болница?
Аз, нещо не мога да се ориентирам. То ми е и доста рано да мисля за това, но все пак да имам време да разгледам.
Вероятно са моите постове. Избягвам да препоръчвам болница и лекари (само на едно място във форма май го направих), защото всеки греши, но за мен по - важно е дали има доблестта да си признае грешката и да я поправи. Щом обаче ме питаш ще се изкуша да кажа, че лично за мен д-р Богословова и д-р Китанова са хората, при които бих родила. Те работят в Шейново. До скоро Богословова завеждаше Родилно, а Китанова Гинекологията. Обаче какво се случва в момента в Шейново не знам, защото смениха ръководството преди няколко месеца, а от това много зависи качеството на цялата болница. Така че не мога за момента на 100% да ти препоръчам Шейново. Лекарите, които споменах - даже на 200% Simple Smile А и доколкото знам Шейново не работи по здравна каса за ражданията, т.е. имат пакети, в които влизат изследвания, избор на екип и т.н., но може да е по-евтино от други места. Но гаранция няма, че цените непрекъснато скачат. За тях разбрах впоследствие, че записват операциите, както и отделянето и съхранението на стволовите клетки пак само там се прави. Просто те са си специализирани в раждания и гинекология.

# 553
А и доколкото знам Шейново не работи по здравна каса за ражданията, т.е. имат пакети, в които влизат изследвания, избор на екип и т.н., но може да е по-евтино от други места. Но гаранция няма, че цените непрекъснато скачат. 

Работи по Здравна каса, поне засега Wink. Все пак си е държавна болница. Избора на екип, епидуралната упойка, ВИП стая се заплащат, но са по желание. Иначе всяка жена може да роди без да плати и стотинка Peace.

Единствения, но огромен недостатък на Шейново според мен е, че бебетата са отделени от майките и се кърмят на 3 часа. За професионализма на лекарите няма какво да се коментира, всички са много добри.

# 554
Раждала съм преди 4г. в Света София,със секцио и съм мн доволна.Не бях с избор на лекар, попаднах на екип,който беше на смяна.Докато бях в реанимацията за бебето се грижиха мн добре,но това за мене беше второ раждане ,щом ме изведоха отидох и си взех детето при мен.Попитаха ме като съм секцио ще мога ли да се оправя с него.Но дори и при нормално родените деца ,тези които искат могат да си ги гледат в стаята при тях.

Общи условия

Активация на акаунт