Кой родилен дом в София е за предпочитане?

• 260 434
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 1 005

Извод: В МД е мръсно, докторите са нервни, груби и нахални, а и от непрестанното муфтене мисля, че ходат гладни и жадни #Cussing out #2gunfire, ОБАЧЕ са най-добрите специалисти, така че ако изтърпите всичко останало, можете да сте спокойни, че ще попаднете на къдърни лекари...

Peace Peace Peace Да си призная, същото се отнася и до Тина Киркова, и до Шейново. От втората имам индиректни впечатления (сестра ми ражда там преди 2 месеца). При мен стана много по-приятно - дългогодишният ми АГ изроди малкия и наистина се чувствах много по-сигурна и не съм обръщала толкова голямо внимание на мръсотията. Но то си е до човек - сестра ми плати луди пари в Шейново и пак беше недоволна, така че ... много е индивидуално всичко.

Леко раждане на всички бременеещи!!! Simple Smile  Peace

# 1 006
май само там може но е 300лв.В Окръжна 550лв е екипа и ти влиза в цената

аз знам и за Майчин дом и за 2 градска ... то няма връзка между двете  newsm78
да и във 2-ра гр.е 300лева но беше(и все още е )в ремонт когато раждах а МД не ми беше опция въобще

# 1 007
Аз родих в "Токуда" и я препоръчвам с две ръце. Не ми се тръгваше от там... Чисто, персонала умсихнат и съпричастен и винаги на разположение. Гушкат бебенцата като свои. Раждането мина леко - екипът чудесен. Платих 700лв на касата. На детето направиха всички неохбодими изследвания, дори няколко допълнителни - доколкото си спомням за ставите, за което иначе трябваше да ходя допълнително с бебето и да се редя по опашки. После имаш два безплатни прегледа от неонатолог. Д-р Масларска беше докторката на Робен - препоръчвам я! Доктор Колева беше моят генеколог - препоръчвам я!
Лекаря в Шейново ми искаше 900лв. Разбирасе неофициално. Но той беше "добрия" специалист. А докато бях в Шейново - първите 7 месеца - ме преглеждаше на всяка консултация различен лекар, а на раждането изобщо незнаех кой ще бъде също. Всеки лекар ми даваше различна информация.

# 1 008
  • Къде ли не
Извод: В МД е мръсно, докторите са нервни, груби и нахални, а и от непрестанното муфтене мисля, че ходат гладни и жадни #Cussing out #2gunfire, ОБАЧЕ са най-добрите специалисти, така че ако изтърпите всичко останало, можете да сте спокойни, че ще попаднете на къдърни лекари...
Тоя довод пък ми е втръснало да го чета! Защо си мислите, че след като вие сте попаднали на някой добър доктор, всички са такива? В тая смрад и мизерия кракът ми никога повече няма да стъпи! До като лежах там преди две години не срещнах един кадърен доктор! Добре че се самоизписах та да ме излекуват! А за Тина Киркова не мога да се съглася, че е толкова мизерно, но не е и като в Токуда, например. Там и тоалетната чиния ти е затоплена!  Shocked

# 1 009
Аз родих в "Токуда" и я препоръчвам с две ръце. Не ми се тръгваше от там... Чисто, персонала умсихнат и съпричастен и винаги на разположение. Гушкат бебенцата като свои. Раждането мина леко - екипът чудесен. Платих 700лв на касата. На детето направиха всички неохбодими изследвания, дори няколко допълнителни - доколкото си спомням за ставите, за което иначе трябваше да ходя допълнително с бебето и да се редя по опашки. После имаш два безплатни прегледа от неонатолог. Д-р Масларска беше докторката на Робен - препоръчвам я! Доктор Колева беше моят генеколог - препоръчвам я!
Лекаря в Шейново ми искаше 900лв. Разбирасе неофициално. Но той беше "добрия" специалист. А докато бях в Шейново - първите 7 месеца - ме преглеждаше на всяка консултация различен лекар, а на раждането изобщо незнаех кой ще бъде също. Всеки лекар ми даваше различна информация.

В Токуда сега цената е около 2000 лв. Моя колежка всеки момент чака да ражда там. Simple Smile Преди два-три месеца цената за раждане в Шейново е била 900 лв., на каса, с фактура, без пари под масата. Май нещата са се променили... Simple Smile

П.П. Не защитавам Шейново, не ме разбирай погрешно! Просто ъпдейтвам инфото. Simple Smile

# 1 010
Аз родих в Токуда и НЕ СЪМ доволна. Първо, лекарят, с когото се бях уговорила направи всичко възможно да ме уплаши така, щото да се навия на секцио. Казваше, че ми е тесен таза, че като ме гледа ще се мъча 20 часа и пак ще се наложи секцио по спешност, че ми е голямо бебето, че не са му добри тоновете. Нищо от това не се оказа вярно. Това при бременност като по учебник и защото (както се оказа по-късно) щеше да пътува около термина ми, нещо, което нямаше доблестта да ми каже в очите. В крайна сметка, като тръгнах да раждам, него го нямаше и ме изроди някаква случайна лекарка. Настояха да ми сложат окситоцин при положение, че имах абсолютно нормална родова дейност. Аргумент - "няма да се мъчиш 20 часа като циганките, какви са тия глупости дето ги четете по форумите." Когато казах, че след като ще ползват окситоцин, искам и епидурална упойка ми казаха, че няма за кога да идва анестезиолог, ще родя за час - час и половина. Това на 4 сантиметра разкритие и след като вече сравнително спокойно си бях понесла вкъщи 20 часа контракции преди да отида (още съжалявам, че не отидох по-късно). След окситоцина последваха 4 часа неистови мъки. Просто не са имали на разположение анестезиолог и не им се е занимавало да го викат. Непрекъснато ме пришпорваха, викаха, караха ме да напъвам без да имам напъни, скачаха ми по корема, пукнаха мехура, разбира се редовната епизиотомия; всичко това само за да свършат те по-бързо и лекарката да си ходи. Когато бебето се роди тръгнаха тутакси да издърпват плацентата за пъпната връв, добре че влезе една друга лекарка и им каза, че така ще я разкъсат и да ми дадат малко време да си отдъхна. Разбира се, шиенето на епизиотомията и многобройните вътрешни разкъсвания също беше без упойка. Всичко това съпроводено с непрекъснати викове и укори как мъча бебето и как рядко някой пищи колкото мене - това при положение, че в Токуда повечето са със секцио или упойка - ами сигурна съм, че пищят по-малко... С кърменето също ме навикваха, защото държах бебето на гърдата повече от определените от тях 10 мин на всяка гърда (а то плачеше от глад и в крайна сметка му даваха добавка от която после едва го отучих) - казваха ми, че ще се превърна в биберон-залъгалка, че ще го разглезя, че трябва режим. Това при положение, че в брошурите, които ни раздадоха пишеше точно обратното... Много горчиво чувство ми остана, със сигурност следващия път, живот и здраве, ще раждам другаде.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 19:36 от Sv.

# 1 011
Sv., преживяла си нещо ужасно! Със сигурност като ти кажат "не слушай глупостите от форума", те объркват още. В този момент ти е трябвала подкрепа, а те са те накарали да страдаш още повече! Нямам думи! И все пак да не забравяме, че лекарите в Токуда са дошли от останалите нашенски болници и няма как да се променят, за съжаление.
Пожелавам ти бързо бъзстановяване и скоро това да остане лош спомен за теб!   bouquet

# 1 012
Аз съм раждала в МД, който освен слава на някогашния елит на лекари в момента е само една болница даже по зле и от останалите...Второто си го родих в Окръжна, която си е моята болница.
Моя позната наскоро роди в Токуда даде 2500 за раждането и то за какво. Анестезиолог там няма (леле какво е ако нещо спешно се наложи) лекари има и току що завършили които дежурат сами и от нейните разкази добре, че  природата си знае работата.

# 1 013
  • София
охх,аман от градски легенди на чули от тук от там.
Как няма анестезиолози бе хора,там се правят ежедневни операции,не само в АГ отделението.
А за лекарите не знам ,кога са завършили,но там е моята лекарка и благодарение на нея имам детето си след достатъчно проблеми.
Навсякъде има и добри и лоши лекари,така че няма нужда от обобщения.
И в МД съм лежала 4 пъти по различни поводи и съм попадала и на кадърни и на супер некадърни лекари.

# 1 014
Здравейте мили мами,
Много се радвам за форума. На мен ще ми предстои, но догодина и още не знам къде да се насоча за ЖК??? нещо за Александровска болница да сте чули???
Тук чета само за шейново, Тина киркова,  Майчин дом, Окрж. бол. и Токуда???
малко повече инфо и за др. ако има някой де... Blush
Благодаря  Hug   

# 1 015
Досега не съм чувала да има родилно в Александровска.За женска консултация-също.Какво точно имаш предвид под Александровска болница?

# 1 016
хммм, може и аз нещо де не съм разбрала  newsm78
добре, приемам че съм сгрешила, но какво ще кажете и за др. болици???  Praynig

# 1 017
  • София
Весела, в Токуда раждането е само платено, цената доколкото чувам вече достига над 2 000 лв., в Здравния справочник има тема за тази болница, там момичетата имат най-точна и прясна информация.
В Майчин дом условията на 12-ти етаж са добри.
В Окр. б-ца в края на този месец започва грандиозен ремонт на Родилното и ще стане супер отеделението. Това беше моят избор за раждането, но не вярвам да приключат до моя термин.

Всички болници имат дни на отворените врати, записването става предварително /виж телефоните в сайтовете на самите болници/ и можеш да огледаш за какво става въпрос.

За ЖК - аз съм се насочила към кварталната поликлиника, защото ми е близо и удобно.
В Шейново консултацията е само платена, има си цена на пакета. В Токуда също е само платена ЖК. В МД е безплатна ЖК, но не знам как става записването, трябва да провериш на място. В ОБ няма консултации.

# 1 018
Весела, в Токуда ЖК не е само платена, има 1-2 доктора, които приемат по ЗК, но са доста натоварени, пък и не знам колко са добри...

Иначе за анестезиолога в Токуда, това че нямат достатъчно капацитет, за да покрият във всеки един момент нуждите на родилното, не значи, че по принцип в болницата няма анестезиолози. Допускам, че има моменти, в които има да речем един и той тотално не може да огрее навсякъде. Така или иначе, аз следващия път бих раждала в някоя болница, специализирана именно в акушер гинекологията, напр. Шейново.

# 1 019
Много ви благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт