Кой родилен дом в София е за предпочитане?

• 261 816
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
mury, явно не знаеш, че в родилното на Втора градска е правен грандиозен ремонт преди година и условията в отделението са супер.  Peace Всичко е ново - легла, дограма, бани... всичко в залата за раждане също.

# 1 411
mury, явно не знаеш, че в родилното на Втора градска е правен грандиозен ремонт преди година и условията в отделението са супер.  Peace Всичко е ново - легла, дограма, бани... всичко в залата за раждане също.

Но си е същия затвор, както и преди години.  Tired
Все едно са в Средновековието - решетки на прозорците, заключени врати, ограда на два метра, никакво свиждане... малоумна работа!
 ooooh!

# 1 412
  • София
я кажете какво е това раждане в шейново с присъствие на бащата без избор на екип?

# 1 413
  • Бургас
я кажете какво е това раждане в шейново с присъствие на бащата без избор на екип?

Доколкото знам опцията "присъствие на бащата по време на раждане" няма нищо общо с избора на екип и се заплаща отделно. Ако не се лъжа, разбира се, преди няколко години беше така.

# 1 414
  • София
Наема се самостоятелна зала - ВИП зала ли я водят, нещо от сорта. Там може да присъства бащата, екипа е дежурният. Залата се плаща, когато бях на отворени врати там преди година, беше 150 лв. Имат няколко такива зали /стая с големина около 20м2 максимум/.

# 1 415
Освен в Тина Киркова има ли и друга вана за раждане в София?
В едно интервю четох, че имало няколко, но не се споменава къде....

# 1 416
Някой има ли представа какво е положението в Шейново напоследък? Решила съм да раждам там, но няма да мога да отида в сряда на отворените врати.

# 1 417
Здравейте, мили мами!

Ето, че се престраших да пусна първия си пост тук, с който бих искала да помоля за информация за избора ми на болница (държавна или частна), в която живот и здраве да родя моето бебче.

Междувременно чета интересните разкази на вече родилите мами  Peace , а и ще посетим някои дни на отворените врати...

Надявам се, че съм нацелила правилния подфорум...  Embarassed

Имам няколко конкретни изисквания (при положение, че нещата протичат нормално) и ще ми е от огромна полза ако споделите опит за това кои болници и лекари в София биха отговорили на всички от тях.

1. Да има възможност таткото да присъства на раждането, както и да бъде с мен, когато поиска след това.
2. Опитни, компетентни и спокойни специалисти, които да имат добро и позитивно отношение и да уважават желанията ми.
3. Да ми дадат бебче веднага след като се роди, за да мога да го сложа на гърда и да се пробваме да засуче.
4. Възможно най-скоро след необходимите процедури да ни настанят заедно в една стая, където ще може да сме винаги заедно, и това да е гарантирано (а не да се чака или изобщо да си останат заети стаите).
5. Да ми показват как да се оправям с кърменето и ако не е наложително да не се дава АМ и вода изобщо.
6. Да ми показват как да се оправям с процедурите около къпане и т.н. като тези процедури се извършват в мое присъствие.
7. Добра хигиена.

Предварително благодаря за помощта!   bouquet

# 1 418
За мен това е Окръжна болница-всички изисквания ще бъдат ок.Доктора-Жекова или Дачева,Манев също Grinning

# 1 419

Май няма държавна болница, която да отговаря на всичките ти изисквания.
Пробвай в Токуда.

За мен това е Окръжна болница-всички изисквания ще бъдат ок.

Гарантирани ВИП стаи?  Rolling Eyes
Лично аз не съм чувала никъде за такива.
Знам, че ако няма свободни, няма как да те настанят.

# 1 420
  • София

Доколкото знам опцията "присъствие на бащата по време на раждане" няма нищо общо с избора на екип и се заплаща отделно. Ако не се лъжа, разбира се, преди няколко години беше така.
ами поне преди бяха обвързани, т.е. наемеш ли вип стая за раждане трябва да наемеш и екип, който да те наблюдава в тази отделна стая , а присъствието на бащата не може без вип стая и т.н. се завърта кръга...за това се учудих, като е така написано...

# 1 421
  • Бургас
Епона, и аз бих посъветвала за "Токуда", но не знам как стоят нещата там с възможността бащата да ви посещава, когато поиска. Моя позната ражда там, беше много доволна, но пропусквателният режим май е много строг - никой не можеше да влиза в отделението, за да я види, което лично за мен смятам, че говори добре за болницата. Виждахме се пред асансьорите, и то "нелегално". Иначе мисля, че покрива всички останали твои изисквания.
Клиника "Вита" също предлага добри възможности да изявиш изискванията си и те да бъдат спазени. Най-добре е да попиташ на място. Успех!
Angel Dust, може би имат предвид доплащане на самата опцията "присъствие на бащата", а другите са по подразбиране. Не знам, не знаех, че са обвързани - доколкото разбрах преди няколко години, услугата може да бъде ползвана и независимо от другите, но наистина няма логика - така бащата ще стане свидетел не само на раждането на своето дете, но и на всички раждащи майки за времето, в което ще ражда неговата жена, което е, меко казано, смущаващо. Съжалявам, ако съм те подвела, изказах се неподготвена явно.

# 1 422
Епона, и аз бих посъветвала за "Токуда", но не знам как стоят нещата там с възможността бащата да ви посещава, когато поиска. Моя позната ражда там, беше много доволна, но пропусквателният режим май е много строг - никой не можеше да влиза в отделението, за да я види, което лично за мен смятам, че говори добре за болницата. Виждахме се пред асансьорите, и то "нелегално". Иначе мисля, че покрива всички останали твои изисквания.
Клиника "Вита" също предлага добри възможности да изявиш изискванията си и те да бъдат спазени. Най-добре е да попиташ на място. Успех!

Една позната мама от Отчетните роди преди около месец там и беше писала, че таткото е бил с нея през цялото време.
За това се сетих за Токуда и написах тук, иначе от личен опит не мога да кажа.

# 1 423
  • София
Били, аз родих в Шейново преди месец. Това ми е второ раждане там и не съжалявам. Бях с избор на екип, но го нямаше разпространеното отношение "другите не те поглеждат". Всички в родилно бяха много мили, включително санитарката, която ме разсейваше с приятни разговори и непрекъснато се грижеше за хигиената и комфорта ми. В отделението после също всички бяха мили, акушерките, които носят бебетата също. Питаха имаме ли проблеми с кърменето, искаме ли да ни покажат нещо.
Единствените ми забележки са към санитарките в отдлението, които миеха стаята през пръсти и недостатъчно добрата хигиена, поддържана в тоалетни и бани и храната, която беше потресаваща. Но компенсираха с добро отношение от всички - лекари, акушерки, санитари...

# 1 424
  • София
Да, в Токуда таткото може да е през цялото време с вас ако изберете Лукс стая срещу 125лв. на вечер (стига разбира се да има свободни, защото са само две). И акто цяло май наистина в тази болница биха удовлетворили желянията ти Peace

Общи условия

Активация на акаунт