НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити

• 180 512
  • 810
  •   1
Отговори
# 495
Точно наличието на ядки, които наистина реално са плодове и се отбелязват като такива (а не като ядки), ме накара да се замисля за растенията, които сме свикнали да определяме като зеленчуци, а не са такива.
Пламито, благодаря ти, че продължаваш да споделяш информация и мнения. Изключително си полезна.

# 496
Христос Воскресе!
Тия дни се рових из разни стари теми за НУКК и попаднах на следния цитат:

"ние бяхме готови за огледални образи, криви огледала и делене поне на 10, звуков анализ правихме на всички картинки от 3-те тетрадки. Тази задача я има в учебника, така че всеки който е готвил детето си трябва да я е минал.
А по въпроса с учителите - нашата госпожа нито работи в момента в училището, нито съставя задачите, но знае кой задачи са се давали през годините и набляга на тях. Например със смятане и звукове е задължително, деленето - на 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 е задължително да се знае, лабиринти и много добра финна моторика. Това е за задължително за добрата подготовка. Трябва детето да може да се ориентира в непознати задачи, но метода за решаване е същият."

Другото ясно, но делене за деца на 6-7 г. необходимо ли е? И какви са тези задачи за криви огледала?

# 497
Воистина воскресе!
Предполагам, че става въпрос за задачите от типа за разделяне на дадена картинка на 7 части с 3 прави линии.
Друг вид делене не вярвам да има.
За кривите огледала - не знам. Сещам се само за прерисуване на фигура в изкривена мрежа.
Аз реших да не търсим помощ от учител и дано не съжалявам за това си решение.

# 498
Здравейте на всички в групата!
През 2018-та ще сме първокласници.
Много бих искала да ги кандидатсват в Италянския лицей, но ученето все още е на втори план при мойте момчета😊
Ако някой има добър учител, моля да ми даде контакт за частни уроци. Благодаря ви!

# 499
Някой да се е записал вчера примерно.До кой ли номер са стигнали? newsm78

# 500
и аз това се чудех тия дни.
Както и на коя дата ще изнесат резултатите.

# 501
В сряда вече бяха над 350. А за резултатите питах , но казаха , че на изпита ще ни информират за датата.

# 502
В сряда вече бяха над 350. А за резултатите питах , но казаха , че на изпита ще ни информират за датата.

Здравейте,днес записах детето ми за изпита. Броенето вече надхвърля 400!  Joy
Предполагам ще има още поне 30 записани дечица до обявения краен срок.

Grinning

# 503
Днес надхвърлиха 420.

# 504
Ехаа, според мен ще станат повече от 450 до петък. Някъде четох, че е имало 470 кандидати в някоя от годините. Да видим ще имаме ли рекорд тая година.

# 505
Беше си своеобразен рекорд: 478 кандидата - миналата година, 2016-та. Но и защото самият набор беше рекорден (2009)

# 506
И 2010 набор беше силен, така че се очаква пак рекордна бройка. Стискаме палци за децата и се надяваме Simple Smile

# 507
Здравей, Стела80, като се записвахме аз питах дали може да се задрасква и ми отговориха, че може. С една линия се задрасквало и се правело вярното( вярното според детето).

Аз се обадих да питам и на мен ми казаха, че се задрасква с хикс, ако детето е сбъркало, без детето да уведомява квестор.

За писане на други неща - отметки или примерно брой на звуци, не се приемало, но и не било кой знае какво, нямало да повлияе евентуално.

При записването на мен казаха - резултатите след 24 май.

# 508
Значи сугурно пак ще са на 26 май.

# 509
Здравейте, вчера записах моето дете и е към 420 номер, на бележката ни пише група ХХ (не помня точното число, а не е пред мен). Всички групи ли влизати започват едновременно? Пише и че списъци ще бъдат обявени на 24, това просто списъци с кандидатите ли са?

Иначе моето дете е още на 5 и половина, не сме го готвили специално, и го записахме, за да види как протича изпита, нещо като репетиция за догодина. Няма реални шансове. Предполагам, че има и други такива дечица, който завишават бройката, но не са конкуренция на готвените и по-големи деца.

Общи условия

Активация на акаунт