НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити

• 180 523
  • 810
  •   1
Отговори
# 465
Днес минахме и ние през процедурата за записване. Паралелките, за които се борят децата са 3 по 26 места. Преди нас имаше още 3ма човека, но стана много бързо и безболезнено Simple Smile Така, че вече си имаме номер - 306.

# 466
Паралелките са по 26 места без близнаци...всеки приет близнак добавя към бройката още едно дете.

# 467
значи и тази година ще станат 400 кандидатите вероятно

# 468
Паралелките са по 26 места без близнаци...всеки приет близнак добавя към бройката още едно дете.

Да, в стандартния вариант са 26, иначе ако има близнаци ще се увеличат, но не за сметка на основната бройка.

# 469
значи и тази година ще станат 400 кандидатите вероятно

Има още 11 дни, та си мисля, че ще са повече от 400. Близо 500

# 470
Всяка година са над 400 кандидатите и не се очаква тази година да е по-различно. Дори бих казала над 450. Различното ще бъде обявяването на резултатите само по номер без имена дори и в самото училище.

# 471
Без имена дори и в училището.Това е ново за мен.А резултатите дали ще излязат преди 26 май:)

# 472
Не знам кога ще излязат, но се надявам преди 12 май да излязат...а дано ама надали

# 473
Пламито, твоето детенце не учи ли вече в НУКК? Или и друго подготвяш?

# 474
Да, сега и догодина се пробва по-малкото.

# 475
Да, сега и догодина се пробва по-малкото.

Мога ли да попитам, ако сега го приемат, а е на 6 години, ще го запишете ли на училище?

// Чисто любопитство? Сходна ми е ситуацията.

# 476
Сто процента ще го запиша. Зависи от детето. Смятам моето за готово. Друг в въпросът, че шансовете тази година не работят за него...не като знания, а като всичко останало.

# 477
Обръщам се към родителите, чиито деца учат вече в НУКК. Бихте ли ми казали доколко би било проблем ако детето не пее добре. Възможно ли е да бъде изключено? Каква част от изучаваните предмети са "творчески" и по - специално свързани с музика? Доколкото разбирам се набляга на музика и изобразително изкуство? Има ли предмети, свързани с театрално изкуство?

# 478
Друг в въпросът, че шансовете тази година не работят за него...не като знания, а като всичко останало.

Какво е всичко останало? Какво е по-различно тази година, от когато е кандидатствало по-голямото дете?

# 479
Концентрация, разсейване, неврологично и емоционално състояние, фина моторика, бързина, съзряване във всеки аспект и още и още...цяла година за тази възраст е от огромно значение. Разбира се, всичко изброено има отношение и към тезата на 6 години да е първокласник, но тук родителят трябва да прецени според детето си, което познава най-добре от всички.

Общи условия

Активация на акаунт