Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 411
  • 857
  •   1
Отговори
# 555
Не би трябвало да не й разрешават да осинови. Просто е по-трудно, доколкото зная, особено за малко дете.

# 556
  • София
Не би трябвало да не й разрешават да осинови. Просто е по-трудно, доколкото зная, особено за малко дете.
Защо да ѝ разрешат?
Баба над 55 да осинови дете и да го остави сирак на пуберски години?
Че, какво е виновно детето да го накажат И с това? newsm78

# 557
Защо да ѝ разрешат?
Баба над 55 да осинови дете и да го остави сирак на пуберски години?
Че, какво е виновно детето да го накажат И с това? newsm78
Не е задължително да осинови бебе. Може да е дете на 10-12 години, примерно.

# 558
Тя иска до 4 годишно. Не иска голямо.

# 559
В такъв случай, шансовете ѝ са нищожни. И така трябва да бъде. Ако на 55 осинови 4-годишно вероятността тя да си отиде от този свят, когато детето е примерно на 15, не е никак малка.

# 560
Доколкото си спомням от темата за 62-годишната родилка от Русе, няма ограничение на възрастта на осиновителите. Няма ограничение и колко годишното дете може да се осинови. Но се предпочитат по-малки разлики между родители и деца, така че, по-млади родители имат по-голям шанс за малко дете. Това не значи, че по-възрастните не могат да вземат такова дете, просто е по-малко вероятно. Това е според нормативната база.
Според личното ми мнение също не е редно малко дете да бъде предоставяно на възрастна жена при наличие на други възможности.
"Съгласно българското законодателство:
    Кандидат-осиновителят трябва да притежава удостоверение, че е годен да осинови.
    В България могат да осиновят съпрузи или самó лице. В случай на мъж и жена, живеещи на съпружески начала, осиновява само единият от двамата.
    Минималната възраст на осиновяващия трябва да е 18 години. Българското законодателство не предвижда максимална възрастова граница за кандидат-осиновител.
    Минималната възрастова граница между осиновител и осиновен трябва да бъде 15 години.
    Еднополови семейства не могат да осиновят." - оттук

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 22:28 от Румцайс

# 561
  • София
Бебе могат да осиновят само жени до 40 год. Доколкото знам, не се допуска разликата между осиновител и осиновен да е повече от 40 год.

# 562
В такъв случай, шансовете ѝ са нищожни. И така трябва да бъде. Ако на 55 осинови 4-годишно вероятността тя да си отиде от този свят, когато детето е примерно на 15, не е никак малка.

Абсолютно съм съгласна.
Не знам защо няма възрастова граница за осиновяване?
Не е редно да се дават на много възрастни родители.

# 563
  • София
Доколкото си спомням от темата за 62-годишната родилка от Русе, няма ограничение на възрастта на осиновителите. Няма ограничение и колко годишното дете може да се осинови. Но се предпочитат по-малки разлики между родители и деца, така че, по-млади родители имат по-голям шанс за малко дете. Това не значи, че по-възрастните не могат да вземат такова дете, просто е по-малко вероятно. Това е според нормативната база.
Според личното ми мнение също не е редно малко дете да бъде предоставяно на възрастна жена при наличие на други възможности.

Напртотив, има ограничение, описала съм го в предния пост.
На 62-годишната не са й разрешавали да осинови заради напредналата й възраст и поради това се е напънала да ражда.

# 564
Къде го пише това?
Питала съм една съфорумка, която работи нещо свързано с осиновяване, тя ми каза, че няма.

# 565
Редактирах си горния пост, там сложих линк. Няма горна възрастова граница. На русенката просто са й казали, че няма големи шансове за осиновяване на бебе, а тя е искала именно това.
Иначе е добре осиновителите да са млади, но предположението ми е, че едва ли много от тях са под 40. На тази възраст повечето жени все още имат надежди, че могат да родят свое биологично дете.

# 566
  • София
На хартия може и да няма, но де факто има. Защо на 55-годишната не й разрешават да осинови ако няма възрастово ограничение?

# 567
  • София
На хартия може и да няма, но де факто има. Защо на 55-годишната не й разрешават да осинови ако няма възрастово ограничение?
Защото са се намерили хора с нормално мислене и грижа за съдбата на детето, което изкукуригалата баба е искала да осинови..

# 568
Тя иска до 4 годишно. Не иска голямо.
    Знам, че не е по темата, но братовчедка ти може да кандидатства за приемен родител и там няма ограничения. При интерес да се обърне към социалните. Има програми за професионални и за доброволни приемни семейства. Първите получават и някакво заплащане. Знам, че не е същото, но може да ѝ подейства добре, ако реши да пробва.

# 569
  • Пловдив
Защото са се намерили хора с нормално мислене и грижа за съдбата на детето, което изкукуригалата баба е искала да осинови..

Или защото са задръстени и тесногръди като някои във форума, кой знае...

Общи условия

Активация на акаунт