Дете без мъж или мъж, който не иска друго дете?

• 43 248
  • 857
  •   1
Отговори
Бихте ли се отказали от идеята за дете, ако мъжът до вас не иска друго?
Да поясня, става дума за жена, която няма собствено, има връзка с мъж, който има дете от предишен брак, но по негови си причини не желае друго.

Аз никога не бих направила такъв компромис, за никой мъж!
По-добре без мъж, отколкото без дете.

Какви са вашите приоритети? Thinking

# 1
Пред мъж или дете, избирам дете. Мъж все ще се намери.

# 2
  • София
Не бих направила такъв компромис.

# 3
Не бих се отказала от дете. Не, категорично не.

# 4
Не се е родил мъжът, заради когото да пожелая да остана бездетна. Не съм от жените, които биха настоявали, молили или изнудвали мъжът за това. Просто пътищата ни ще се разделят.

# 5
По-добре да съм самотна майка, отколото с мъж, но без деца. По едно време излизах с човек, който, ако изобщо решал да има деца, щяло да е след 15-20 години, защото "то как се гледа семейство с една лекарска заплата, по-добре да си стоя при мама до 40 години, докато си стъпя на краката...". Това е нещо, с което аз не мога да направя компромис.

# 6
  • Телиш/Плевен
Категорично бих се отказала от мъжа. Щом не споделя вижданията ми за живота, значи не е за мен.

# 7
  • София
Определено бих разкарала мъжът. Той си има вече дете, ако не е готов да дари с такова щастие и друга жена - да си тръгва.
Ако авторката е бременна и мъжът я притиска за аборт - НЕ е никак правилно, по принцип това е решение на жената.
п.П. Моят мъж също има дете от първи брак, но никога не стоял въпрос, че не иска дете от мен (имаме си и свое, което прекрасно се рабира с неговото).

# 8
  • Пловдив
Този въпрос си е направо риторичен! Мъжа днес е един, утре може да е друг, в крайна сметка живеем в свят където малко двойки остават заедно завинаги.
А детето е най най най-прекрасното и вълшебно усещане за една жена!
И това е единствената вечна връзка и безусловна любов!

# 9
  • София
Бихте ли се отказали от идеята за дете, ако мъжът до вас не иска друго?
Скрит текст:
Да поясня, става дума за жена, която няма собствено, има връзка с мъж, който има дете от предишен брак, но по негови си причини не желае друго.

Аз никога не бих направила такъв компромис, за никой мъж!
По-добре без мъж, отколкото без дете.

Какви са вашите приоритети? Thinking

Ако много искам дете (в живота ми досега не е имало такъв момент) - не, не бих направила такъв компромис. Ако нямам голямо желание за дете - не знам, може би бих останала с него.

# 10
  • Пловдив
Впрочем, това "по негови си причини" не иска дете звучи ужасно егоистично. Този мъж просто не обича жената до себе си!

# 11
  • Най-красивата страна
Не бих направила такъв компромис.

# 12
Мъже много. Като не иска, прав му път. Не бих останала без дете, заради един завършен егоист.

# 13
  • София
Хайде сега, също толкова хипотетично, разменете половете. Мъж иска, жена не иска или не може. Между другото, понякога не иска означава не може по здравословни причини...и цялата дискусия се обезсмисля.

Двама души или се обичат, или не. Ако е първото, никой трети не  може да им се бърка и да взима решения вместо тях.

# 14
Не намирам мъжа за егоист. Много по-зле ще е да направи дете, въпреки че не го желае. Достатъчно честен е с жената и не я заблуждава. Ако ѝ направи дете и ѝ каже да се оправя и да не го занимава би било ужасно безотговорно и той го знае. В крайна сметка, всеки може да има своите причини да не желае повече от едно дете, че дори и изобщо да не желае деца. Само предполагам, че е над 40-годишен. Насила никой не ги държи заедно и жената има пълното право да си търси щастието.

Общи условия

Активация на акаунт