ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 63 тема

• 60 249
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Хм, аз поръчвам и купувам свинско рагу от Лесидрен. Страшно съм доволна - това са си направо половин котлети и пържоли Laughing
Свинското е вредно за кучетата.
Защо да е вредно? И аз храня кучето със свинско месо.

# 661
Хм, аз поръчвам и купувам свинско рагу от Лесидрен. Страшно съм доволна - това са си направо половин котлети и пържоли Laughing
Овнешкото и свинското месо водят до стомашно разстройство, защото са твърде тежки за черния дроб на кучетата. Peace

# 662
Наистина ли? Това ме хвърля в размисъл с какво да я храня. Пилешкото ми излиза прекалено скъпо, а не ми се иска да храня само с гранули. Според мен готвената храна е по-полезна от гранулите, в които никой не може да бъде сигурен какво точно са сложили.

# 663
Видях, че моя позната във фейсбук дава на кучетата си сурова риба, ами пробвах го - не я погледна даже.

Последна редакция: пн, 14 мар 2016, 13:00 от Ая

# 664
Вече втори месец ми се налага да съм извън града и моето кученце е далеч от мен. Постоянно се чувам със сестра ми и тя казва,че кучето не иска да се храни, когато се прибера, се храни редовно, а когато замина, всичко започва от начало. Нямам възможност да я взимам с мен и не знам какво да правя. Някой попадал ли е в подобна ситуация какво мога да направя?

Моето куче не се храни, когато не е с някой от семейството. Преди няколко години ни се наложи да го оставим за няколко дни на кучешки хотел. 5 дни нищо не беше хапнал. Хората ни предупредиха постепенно да го захраним. Животинките си страдат за стопаните. Дано намерите решение и започне да хапва поне малко.

# 665
  • Euskal Herria
А нашият каприз е такъв инат - в състояние е с дни да не пипне гранула или пауч/консерва. Виж, готвено не отказва. Сурово месо - само го търкаля. Не сме му давали, просто случайно падна едно парче от плота.
Налита на кокали, ама засега не го е огряло. Да си дъвче коженият кокал и толкова  Grinning.

# 666
Овнешкото и свинското месо водят до стомашно разстройство, защото са твърде тежки за черния дроб на кучетата. Peace
Мъжкият ми беше със страшно разстройство в продължение на три месеца. Какво ли не пробвахме - една камара лекарства, специална олекотена храна, от чиято цена ми се ревеше, сварен ориз...ама каквото се сетиш. Вкарах в менюто сварено свинско рагу без никаква мазнина и подправки и всичко се оправи. Може и да е индивидуално, но аз съм безумно доволна.

За справка - пробвах и телешко рагу, което освен че се вари 6 часа и ми изпоти джамците, за нищо не ставаше. Кучовците изобщо не го харесаха.

# 667
На първа страница на темата има информация за храненето на кучето, може да я разгледате.

# 668
Тони-мама, разбирам, но при мен това беше вариантът, който сработи. Макс вече няма газове, не му е подут корема и няма разстройство. Няма какво друго да е, освен свинското рагу...друго не съм сменяла в менюто им.

# 669
На първа страница на темата има информация за храненето на кучето, може да я разгледате.

Първа страница съм я разгледала, освен всичко останало там пише, че Роял канин са едва ли не най-добрата гранулирана храна, което от постове в темата става ясно, че не е така. А и какво лошо има в това да дискутираме даден въпрос, въпреки че на първа страница има отговор на него?
Първо прочети първа страница и ако там няма отговор тогава задавай въпрос, така ли трябва да бъде?

# 670
Здравейте,
 Отдавна не сме писали тук, макар да влизаме и да ви четем. Шошко не е виновен, поемам аз отговорност, имах усмати задължения. От друга страна виждам какво се случва тук и пожелавам оправпне на всички четириноги със здравословни проблеми  Hug  На нас ни се наложи да вадим млечни зъби (цели 6 на брой), че на почти годинка още не бяха паднали и чистихме зъбен камък. За щастие процедурата беше кратка и всичко мина парфектно. Сега храним с меки консерви (гранулите ще почакат) и за секунди всичко се излапва. Радвам се, че докторите си разбираха от работата и освен професионализъм показаха истинска грижа за Шоши. Плащаме си данъците, че сме назад и ние страх от полиция  Confused

Шоскотавич ви целува всички вече с освежен дъх  Laughing Party

# 671
И аз знам, че свинското не е полезно. Не се карайте, Тони мама иска да ви помогне.

Иначе макар да знам, всичко давам на Руфъс и готвено, и свинско и т.н. Просто и аз нямам възможност все пилешко да му готвя, а гранулите понякога не ги яде.

Относно кученцето, което не яде, когато е без стопанката си. Нека пробват да му дадат някоя пържолка, дали няма да я хапне?

# 672
Точно така, свинското е вредно за кучетата, а зърнените култури (фуражът), с които са пълни гранулите, не са. Предвид, че кучето е хищник, би следвало да няма толкова нежен черен дроб, защото в естествени условия много пурини биха постъпвали в организма му с нормалната му, естествена храна - месото. Значи, ако глутница хиенови кучета си хванат брадавичеста свиня примерно, ще се натръшкат всичките с увреден черен дроб, то е ясно. Или ако на вълци им изпадне свинско, даа.
Но, всеки си знае. А това, че на ветеринарите им промиват мозъка още като влязат да учат, което е с ясна цел - да се продават повече и по-скъпи гранули, е повече от ясно. Бих минала моето куче на БАРФ, но не ще сурово гадината.

# 673
  • София
 newsm78 newsm78 Да ви кажа честно и аз не се съобразявам много, много с първа страница Wink Лиса си яде всякакво месо Wink За пръв път и аз съм съгласна с Ензим Wink Не си представям хищник, който подбира месото, което яде Laughing Laughing

# 674
  • София
То хищник, ама това дето ни спи по диваните хич на хищник не прилича.
Моето в диво състояние ще си умре от глад. Толкова са изнежени и селектирани, че много хищническо не е останало в тях според мен...

Общи условия

Активация на акаунт