!!! ПОМАГАЙТЕ!!! НЕспящо бебе...

• 6 624
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Аз също мисля,че дневният му сън е съвсем в норма- още е малък.Не мисля,че ако му махнеш едното спане ще постигнеш нещо,даже може да стане по- раздразнителен.Според мен като се събуди в полунощ,трябва да е тихо навсякъде,да няма включен тв да го разсейва и мама и тати също да спят,за да разбере,че в това време на деня всички спят.

# 16
Благодаря ви мами ще спрем изцяло ТВ  Heart Eyes

# 17
  • София
Извеждай го навън, той не се уморява реално. Да се понамръзне хубаво, да изгладнее, после ще легне и ще заспи в по-нормално време, а не в 16ч. следобяд.
Ако става в 8.30, можеш спокойно да го изведеш от 12 до към 13.30. После обядва и вече няма да може да си каже заглавието и ще легне да спи.
Сега, както е хладно, го грабваш и я на шейната, я около блока и ще каталяса.
Също много зависи с какво го храниш, да не се буди, защото е гладен, пък ти да си мислиш, че иска телевизия? На мен много ми прилича на будене от глад.

# 18
Бих ти препоръчала нищо сладко да не му даваш. От захарта децата се превъзбуждат много. Наистина спри телевизора, таблета и всичко такова. Вечер преди лягане си играйте на много слаба светлина - това действа успокояващо. И въпреки, че си описала какъв ви е дневния режим, аз мисля че той прекарва вероятно почти целия си ден в къщи. ......да може да лази, да го водиш, но психически не го изморяваш....социалните контакти, да гледа други хора и места ще го изморят психически. Имам много приятелки, които си стоят цяла зима в къщи и направо горките им деца не виждат друго с месеци (освен пазара в супермаркета) и имат същите проблеми като теб.

# 19
става към 8 и 30 9 когато е по топло времето ходим на разходка когато е стъдено си лази вкъщи той не може да ходи сам още държа го да ходи общо взето по цял ден е в движение не е седнал да стой на едно място

Извеждай го на вън, не му пречи, че не може да ходи. Да се порадва на снега, да падне 2-3 пъти в някоя по-малка преспичка, да потропате или да ритате сняг. Това ще му подейства много добре.

# 20
Детето има силна връзка с майката. Ако вие сте нервна - то също. Спокойствие, топла храна и това е.  Вечер баня задължително и продължително.. И като го гушнете изкъпано му галете веждите от основата в посока края. Там има точки за заспиване. Ако сте спокойна а детето е сито и изкъпано от всякакви негативни енергии то ще заспи за 3,5 мин.

# 21
  • София
На около годинка и моя дребосък още спеше по два пъти през деня, но сутрин от 10 до към 11:30 и после от 14 до към 15:30... Постепенно му премахнах сутрешния сън и започна да заспива към 12:30 и така до 15:30-16ч. Телевизия вечер след 19:00 часа не, нито телефони или таблети. Сладко прояде някъде около 2 години (и то под сладко имам предвид през деня да изяде едно блокче шоколад или някоя по - сладка бисквита). И той роптаеше, решеве, но като видеше, че твърдо няма да отстъпим се отказваше. Не трябва да се оставяте да ви манипулира с рев, ще реве, ще реве и ще спре. Повярвай ми, това ще ти помогне и за в бъдеще. Моя вече е на 2г. и 3м. и така го е треснал бебешкия пубертет, че е нетърпим просто. И пак се опитва чрез рев да манипулира и като види, че не става и направо побеснява - просто видино се ядосва и започва да ни се кара.  Laughing Махни спането в 16ч., изкарвай го повече навън, особено в студа се изморяват много повече.  Peace

# 22
Мами помагайте сина ми е на 1год имаме проблем с съня не иска да спи през нощта плаче нервен е иска да играе да гледа ТВ педиатърката каза че било буйно дете пълно с енергия изписа ни ХАМОМИЛА ВУЛГАРИС 30СН никаква промяна след това изписа КИЕТЮД сироп и от него нищо някоя мама давала ли е Седивитакс има ли ефект. Благодаря предварително
Всичко съм давала, но почна да спи след втората година, а като че ли от хамомилата имаше някакъв ефект, вместо да става през час, ставаше през 2  Laughing Няма връзка с дневният сън, моето открай време си /разбирай откакто направи 1г/ спи един път на ден, около 13ч, и пак не спеше през нощта. При нас бяха зъбите, последният изникна около седмица преди 2-ия рожден ден, след това нещата се оправиха. Стискай зъби и се моли, че не си на работа на другият ден  Mr. GreenАко искаш все пак пробвай седивитакса, една майка ми го беше препоръчала, че много им помагал, но на нас не ни действаше.
А този период, дето ми се наспиваше от 21 до 23, като се сетя  #2gunfire и като при вас игра до никое време, но минава и това. Всичко дето ти го пишат съм опитвала и да не те отчайвам, но нищо не помага, но пък за около месец отмина и това, като дойде пролетта ще почнеш да го извеждаш по площадките и ще се уморява повече  bouquet

# 23
Здравейте мами, аз имам същия проблем не спящо бебе но през деня .Моят син е на година почти от около две седмици имаме този проблем .Той е много поспалив до скоро спеше по 5,6 часа дневно ,а сега по два и не е в това проблема ,ами спи например от 11:30 до 13:30 и около 16 ч вече умира за сън не се понася от инатлъци и кривотий ,но не мога да го приспя и това е. Днес вече супер ми падна пердето .Прибираме се от разходка , вече на стълбите във входа се унасяше набързо го пренесох да го приспа е няма и няма  #Cussing out #Cussing out #Cussing out в момента пищи в кошара с цяло гърло сякаш преди пет минути не е заспивал, разбирам че на тази възраст сигурно си променя режима, който до сега си беше в стриктен график, а този хаОс в момента ме смазва ... дори има сенки под очите .Ако кажа на педиатърката ще каже че си е ок 2 часа да спи ама аз виждам че не е ... Моляяя  за съвет и да кажа не е от зъбите ,а през нощта си спи нормално . #Crazy

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 14:07 от AnMary

# 24
Не само педиатърката ще ти каже, че е ОК.  Просто си имала дете мечта спящо по 5-6 часа през деня, а после и през нощта, и сега не искаш да приемеш, че децата на тази възраст не спят по толкова много  bouquet Опитай се да му изместиш сутрешният сън, защото на тази възраст махат сутрешният и им остава само следобедният сън, днес с 15 мин по-късно, утре с още толкова и така ще спи от 13 до 15, а може и повечко щом е бил от поспаливите, и ще издържи до вечерта. А и може да иска друг начин на приспиване, при нас от годинката до към 2, заспиваше сама, после изведнъж реши, че иска с мама или тате, и досега е така.

# 25
На мен не ми пречи да не спи.Той си е кротко дете ,но два часа след ставане  е вече крив ,търка очи, мрънка. Когато вече е на тази фаза не иска и да се храни ,за това се притеснявам .Това са много часове за него седем часа без сън .Опитвам се да изместя часовете но сутрин става в 5,6ч.  и ми е непосилно да го одържа до 1ч. явно ще ни е доста трудно пренастройването на режима. Tired Tired

# 26
  • планетата Земя
Щом става толкова рано,го сложи да спи още в 9 часа,но не го оставяй да спи много.Да си направи една преди обедна дрямка.Така ще може да се измори за следобедния сън и да спи повече.Нормално е преходните периоди да са трудни

# 27
  • над кукувичето гнездо
Анита,
Ако се унася в количка, може би е редно да не го местите, за да не се разсъни. Оставате навън, или дори вътре, но в количката.
Скрит текст:
Моят се буди, ако заспи в количката навън и вляза някъде. Така, дори и в по-студено време, дзиндзирикам, докато се наспи и после пазарувам. Някой път се буди и при спирането на количката, ами обикалям и това е. Преди си представях, че докато спи, ще си чета книга, сеенала в парка  Laughing , но към момента не работи тази система. Вкъщи заспива сучейки, или ако има някой друг, освен мен, да го приспи. Но е на десет месеца и още не ходи, та нямаме този тип стимул за неспане.
Общо взето, сега като се пооправи времето, опитайте да го приспивате по разходки. Доста деца навън спинкат по-добре. Peace

# 28
Ще опитаме всякакви варианти благодаря

# 29
  • Куциндрел
Прибираме се от разходка , вече на стълбите във входа се унасяше набързо го пренесох да го приспа е няма и няма  #Cussing out #Cussing out #Cussing out в момента пищи в кошара с цяло гърло сякаш преди пет минути не е заспивал, разбирам че на тази възраст сигурно си променя режима, който до сега си беше в стриктен график, а този хаОс в момента ме смазва ... дори има сенки под очите .Ако кажа на педиатърката ще каже че си е ок 2 часа да спи ама аз виждам че не е ... Моляяя  за съвет и да кажа не е от зъбите ,а през нощта си спи нормално . #Crazy
А детето в количката ли се унасяше като го взе и премести?
Нормално е като си му прекъснала унасянето да реве истерично.
Измествай по малко сутришната дрямка, по някое време ще откаже следобедния сън, а сутришната дрямка ще стане обедна. Минава този период.

Общи условия

Активация на акаунт