Атопичен Дерматит

• 15 402
  • 38
  •   1
Отговори
Здравейте,
 Дъщеря ми е на 6 месеца. Забелязах, че бузите и са сухи. Започнах да овлажнявам ежедневно, но без ефект. Консултирах се с педиатъра и, и ми наложи лечение с Елком. След 4-5 дневно лечение бузките се изгладиха, и реших да прекратя лечението. Всяко чудо за 3 дни! След 3 дни бузите и, станаха алено червени, консултирах се с "дерматолог", който ми каза:
- Няма страшно, какво си се притеснила? Зъби започнаха ли да избиват?
Всяко дете различно понасяло появата на зъби. Е на моето му излезли лишеи. Назначиха ми ново лечение. Еудермол, Дипрогента и правен крем, с който я мажа от раждането и, и няма ефект върху зачервяването между седалището. Започнах и след 5 дни всичко беше отшумяло. Спрях отново лечението, и на 3-я ден отново кожата и се лющеше. Уплашена потърсих, лечение във Варна. Попаднах на доктор,който ми обясни какво се случва с моето дете. Диагнозата е Атопичен дерматит. Наложи ни лечение с Биодерма Atoderm Intensive gel, Биодерма Atoderm PP Baume, Atopiclair и правен Елком. Днес е 2-я ден от лечението и има значително подобрение. Също така ми назначиха тестови изследвания,който държа да пусна. Притесненията са ми, че рода ни има астматик. И искам да попитам, дали да се насоча към Алтернативна медицина?
 Благодаря,много !

# 1
  • София
Атопичният дерматит е често срещан и много упорит. Трябва да продължаваш лечението много дълго след като кожата се изчисти. Само така се израства и после детето няма проблем. Иначе това започване и спиране на лечението е неправилно и все едно нищо не правиш.
Ние във Варна попаднахме на дерматолог, който го "хвана" в начална фаза, изпълнявахме всичко, което ни каже и сега няма и помен от дерматита, НО все още си го къпя с определена козметика. Има 2-3 марки, които сменям и толкова.

Успех! Peace

# 2
Благодаря Simple Smile

# 3
Силно ви препоръчвам да се свържете с класически хомеопат. За мен това е единственото лечение за АД, другото е подтискане на симптомите, временно отшумяване...

# 4
Да ми препоръчате класически хомеопат ?

# 5
  • София
За София:
Скрит текст:
д-р Костова, доста е строга и изглежда, че малко се кара първоначално, но иначе е много добър специалист, и двете си деца водя при нея. Чака се за час обаче.
Адрес: гр. София, ж.к. Гоце Делчев, бл. 14, вх. Б (офиси), ет. 1, оф. 4 Тел.: 02 958 79 97

# 6
За София вече са ви казали. Ако сте от друг град ще помагаме Hug

# 7
Варна, Бургас и Пловдив са ни по близо.

# 8
Аз съм доволна от д-р Кремена Хаджиева - за Варна говоря, и то точно за проблем с атопичен дерматит на малко бебе.

# 9
  • София
Ако правилно е поставена диагнозата, Елоком няма да помогне. Да не говорим, чеоставам с усещането, че доста дълго го мажете. Това е силен кортикостероид и се използва, когато дерматитът е много обострен и участъците вече са разранени др кръв. Най-важното е да се научиш как да поддържаш кожата, какво да не правиш и много да внимаваш със захранването и препаратите за пране. И с ваксините, особено тази против рубеола и морбили, не знам кога се слага, май около годинката.

# 10
От личната лекарка нямаме диагноза. От първия дерматолог също нямаме диагноза. Във Варна ми казаха, че има атопичен дерматит. Срещнах се с още един дерматолог и той, потвърди за атопичен дерматит. Първоначално мажех с Елком бузите, сега мажа седалището, защото има екзема. Само 10 дни ми е предписано. За захранването съм дала до сега картоф,тиква,тиквичка,морков,броколи,спанак,банан и ябълка.

# 11
  • София
Кортикостероид се маже, само ако кожата е силно раздразнена към разранена. Ако говорим за класическите, дерматитни червени петна, можеш да ги тушираш и с по-леки кремове.
Ако все пак много се налага да слагаш кортикостероид, мажеш много тъничък слой на ивици, като на зебра, за да ползваш по-малко препарат. Това 2-3 дни, колкото да затихне най-бурната реакция. После смесваш 1:1 със специализирания крем за още 2 дни и оттам насетне само специализирания крем.
При захранването трябва да избягваш алергените, защото те може да засилят дерматита.
Сигурно са ти го казали докторите, но за всеки случай: в период на изострен дерматит не е хубаво да къпеш често бебето, особено с топла вода, тя допълнително изсушава. Мажат се не мазни, а овлажняващи кремове под формата на емулсии и емолиенти (най-добре за атопична кожа). Махаш всички омекотители, прах за пране под формата на прах и изобщо минимизираш химията. Бели, памучни дрехи, избягваш претопляне и изстудяване. Миенето, дори на дупето, само със специализирани измивни препарати без сапун, за атопична кожа. Никакви мокри кърпи, грубо търкане на кожата и пр.
Извинявам се, ако съм досадна, но с тоя АД вече и аз съм вдигнала ръце покрай моя син, вече 4та година започна.

# 12
  • София
И моя син се прояви с проблемна суха кожа, на участъци по дупето и крачетата. Не е стигал до някакво тежко състояние, но определено не беше ОК. При него се обостря от студеното време, защото лятото и пролетта няма никакъв проблем. Купих му един комплект Биодерма Atoderm Intensive gel и Биодерма Atoderm PP Baume - на третото или четвърто мазане (т.е.4 ден) кожата беше осезаемо омекнала и вече месец от както го ползваме няма и следа от сухата кожа. Така че, го препоръчвам с две ръце от декоративната бебешка козметика. Пробвали сме и Мустела (миналата година), но при нея ефекта беше доста по - слаб.

# 13
  • гр.София кв.Драгалевци
Здравей,дъщеря ми,когато беше на около годината започна да се чеше ,ама много жестоко, чак до кръв.Кожата й беше една суха,ужас!След много ходене по лекари и ползване на какви ли не  козметика леля ми,която работи във ВМА ме прати с малката при една кожна там и жената само като я видя каза това е а топчен дерматит и ни изписаха козметиката на А дерма,но не детската серия-primalba,a тази за възрастни-exomega.Изписаха ни емолиента за тяло за след баня и душ тела от серията.И още след второто нанасяне кожата се успокоява. И до ден днешен си я  ползвам козметиката дори и за мен.Просто няма човек на който да съм я препоръча ала и да не е помогнала.Също така е са зимата  устните от хремата ли от студа  ли и аз нз от кво точно,но и течеше кръв от устните и й взех крем за устни и след 1 ден коренна промяна.Ако имате желание опитайте и споделете дали е подействало.

# 14
 От 3-4 дни не бяхме излизали. Лицето и се изчисти, червените петна и корите изчезнаха. Екземата на дупето е в процес на лечение. И имам още един въпрос. Дали е възможно от претопляне да се, активира това нещо?

Общи условия

Активация на акаунт