Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 34 153
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Всички казват на Валери Вальо,включително и аз,макар и да не ми харесва много това съкращение,предпочитам да му се казва цялото име или Валето,Валерко,Вале.Иначе съм му измислила прякор : Плюнчо Смучков хахохах Joy Наричам го и слънчо,шишко,съкровище,на мама момчето. Heart Eyes

# 106
Всички казват на Валери Вальо,включително и аз,макар и да не ми харесва много това съкращение,предпочитам да му се казва цялото име или Валето,Валерко,Вале.Иначе съм му измислила прякор : Плюнчо Смучков хахохах Joy Наричам го и слънчо,шишко,съкровище,на мама момчето. Heart Eyes

Много хубаво име, но на галено нищо не върви Simple Smile На братовчедка ми синът й се казва така и всички му викат Вал, беше ми странно в началото, ама после свикнах

# 107
  • Пловдив
Ние сме на Вики, Викче, Виктоарче, Викинце, Писи /свеки й вика така  Rolling Eyes/, Миличка, Пухче, Принцесо, много често и на цяло име й казвам /харесват ми целите имена за обръщение/ - Виктория, Красавице, Въшче, Кюфте също Simple Smile)))))

# 108
  • Драгоман
Ааа, аз забравих най-смешните обръщения, срамота!!!  Grinning На Катето като бебе й казвахме Пъши, защото много пъшкаше, сега Емето като пъшка й казвам Пъшкони. И накрая са Пъши и Пъшкони  Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile

# 109
PoliT, мисля че до три дни е окей, но ако станат повече вече ще трябва нещо за прокарване. Днес и моето диване пропусна акане, а си ака редовно всеки ден. Случва се доста рядко да пропусне а си личеше какъв му е подут корема но пък не беше твърд. Утре усещам че ще има прелял памперс.

# 110
PoliT, мисля че до три дни е окей, но ако станат повече вече ще трябва нещо за прокарване. Днес и моето диване пропусна акане, а си ака редовно всеки ден. Случва се доста рядко да пропусне а си личеше какъв му е подут корема но пък не беше твърд. Утре усещам че ще има прелял памперс.

Благодаря ти, но ние днес по вечеря се отредихме. Явно започва да си усвоява повечко кърма и ще ака през няколко дни. И тя преди не пропускаше ден.

# 111
Вчера например му беше по-твърдо акато, но за сметка на това днес беше нормално и 2! пъти ака.
Наричаме го Макси, Макс, Шиши, Мишони, Папунчо, аз му казвам, че ми е любовта Heart Eyes, моето момченце Heart Eyes

# 112
 Hug   Hug   Hug
благодаря ви, че споделихте. Всички много ме накефиха, толкова са мили и изпълнени с любов!

Добре дошла на Стефания, тя е само с 3 дена по-малка от нас  Hug

# 113
  • София
За галените имена - казваме му Митко, Митенце, Малък Бръмбар, Бубчо, Бръмбазъче.
На каката й викахме Ели, Малка Бубу, Буба и също Бръмбазъче. Сега й казваме Ели или Буба.

Скрит текст:
На мен ли така ми се струва или свекърите обикновено гледат да казват на децата по съвсем различен начин, спрямо родителите и това обикновено са най-нехаресваните галени имена на детето. Като например на бебчо му казват Митанче (с натъртено "н") а на Ели й казват Елка (смяяяятай). Не ми пречи и никога няма да го направя на въпрос, това са дребни неща все пак, но сега като прочетох и някои от вашите коментари и се замислих защо просто не чуят родителите на детето как му казват или не ги попитат направо.

# 114
  • Драгоман
 При нас лелята(зълвата) казва на Катето Кати, а на мен ми бърка във ... Еми не ми харесва, Сега на Емето Еми Ееее аман!!! И все забележки да не съм им казвала с целите имена! Е, защо? Нали така се казват!!! Детето трябва да си свикне с името, за да си го харесва занапред!

# 115
За галените имена - казваме му Митко, Митенце, Малък Бръмбар, Бубчо, Бръмбазъче.
На каката й викахме Ели, Малка Бубу, Буба и също Бръмбазъче. Сега й казваме Ели или Буба.

Скрит текст:
На мен ли така ми се струва или свекърите обикновено гледат да казват на децата по съвсем различен начин, спрямо родителите и това обикновено са най-нехаресваните галени имена на детето. Като например на бебчо му казват Митанче (с натъртено "н") а на Ели й казват Елка (смяяяятай). Не ми пречи и никога няма да го направя на въпрос, това са дребни неща все пак, но сега като прочетох и някои от вашите коментари и се замислих защо просто не чуят родителите на детето как му казват или не ги попитат направо.

Скрит текст:
Господи, колко си права. Вярваш ли ми, че днес това си мислех...ама точно днес. Казах си свекървата и зълвата НЕ чуват ли как му викат майка му и баща му, че му измислят собствен вариант и то при положение, че аз като родих изрично казах, че няма да му викам така, както те всъщност си харесаха. Намирисва ми на нарочно и май май ще го кажа директно

# 116
  • София
Да. Аз на Ели й казвам често Елена и не защото й се карам. Е, на малкия ще ми е мноого странно да му казвам Димитър или Димитре. Никога до момента не съм се обръщала към него така. Дано един ден да си научи цялото име  Laughing

# 117
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ние му викаме Криско, Криси, бухта, мечо, плешо  Mr. Green и разни други забавни, каквито ни дойдат на ум, но също и на цяло име, за да свиква и да си го знае.
Наскоро една позната ми вика да не му казваме "Криско", за да не го свързвали с рапърчето ...ей голяма работа  Shocked

Аз от няколко дни правя проучване на пюрета на състав и цени из различните магазин, за да се подготвя за следващия месец (то да не си откачен счетоводител като мен).
Харесаха ми като състав освен на Хип и babylove на Дм, та сигурно и от тях ще взема.
Досега попаднах на Гербер само в Кауфлан, та да сподели, който кара на тях от кои големи магазини ги купува?

И също...в Кауфланд Варна има промоция на зеления Памперс - един кашон 29,99лв (3-та са 108бр)

# 118
За това със свекървите - прави сте, прави! Мойта с голямото ми дете му казваше с името на баща ми, защото смяташе, че на него в кръстен (нищо, че е кръстен и на баща ми, и на нея самата - тя това и до ден днешен не ще и да се издума. А те  идвамата са с еднакви имена - само че баща м ие в мъжкия вариант, нейното име е в женския вариант) Сега на Искрен му вика - Ваньо - щото на бившия й мъж, който е Иван, нали. Само на второто ми дете му вика на галено, защото то е кръстено на майка ми - а нейното име няма мъжки вариант.

Е, добре де а как могат моите родители да се съобразяват? В началото докато се чудят ние как ще му викаме, винаги са наричали децата с целите им имена. И после като ни чуят нас как им казваме -и те така започват. Ми, не е толкова трудно да си поне малко съобразителен, а не да дразниш родителите, нали?

# 119
Мен всички ме питат как да й казват на Наталия, понеже е дългичко име, а някак няма подходящо умалително, което да звучи добре и затова Натали го съкратихме само с една буква  Grinning Баща й се опитва да въведе Нат...звучи много странно Tired
На мен много ми харесва това име, от малка си го харесвам и постоянно мърморех на майка ми защо не ме е кръстила така и сега успях безпроблемно да си кръстя детето, написах 6 имена на един лист и таткото точно това хареса най - много , да не повярваш Heart Eyes
Мъжът ми е Димитър (ако имах момче щях така да го кръстя - всички му викат Митко и Митак) и наистина звучи доста грубо за дете да му казваш цялото име, но ще си го научи в училище , не се притеснявай  Laughing
А на един друг приятел Димитър му викаха Дидо

Общи условия

Активация на акаунт