Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 115
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Имам още няколко бройки бял памперс 4-ка, и съм купила 4-ка зелен и Молфикс. Сутринта беше целия мокър с бял памперс, май ще слагам от зеления тая вечер.
Дреби днес е мнооооого крив, реве без причина, не разбирам защо? Грах не знам дали ще му давам повече.

Ние не сме яли грах, но цял ден не е спирала да мърка. Никога не е била така кисела newsm78

# 166
  • София
Кико от около 2 месеца е с 4-ка, 3-ите отдавна са му малки и пропускат. Към 8.5 кг. е  Peace

Само пеещите играчки не ги пера, но той такива малки няма, т.е. не си играе с такива. Те са му само за приспиване. Свиркащите пера в пералнята почти през ден, нямам проблеми.

Оф, досега само на майтап с мъжа ми сме си говорили да му залепим ухото, ама като гледам не сме открили топлата вода, та ще го помисля още малко и може и аз да лепна на дясното уше..

Гледах във Фантастико цените на пюретата - с около 30-40 стотинки по-скъпи са, отколкото в повечето сайтове. Отново потвърждение колко скъп магазин е. Ще търся в други физически магазини, в ДМ например, има много, но не погледнах цени последния път.

# 167
Кико от около 2 месеца е с 4-ка, 3-ите отдавна са му малки и пропускат. Към 8.5 кг. е  Peace

Само пеещите играчки не ги пера, но той такива малки няма, т.е. не си играе с такива. Те са му само за приспиване. Свиркащите пера в пералнята почти през ден, нямам проблеми.

Оф, досега само на майтап с мъжа ми сме си говорили да му залепим ухото, ама като гледам не сме открили топлата вода, та ще го помисля още малко и може и аз да лепна на дясното уше..

Гледах във Фантастико цените на пюретата - с около 30-40 стотинки по-скъпи са, отколкото в повечето сайтове. Отново потвърждение колко скъп магазин е. Ще търся в други физически магазини, в ДМ например, има много, но не погледнах цени последния път.

Тедичка, според мен аптеки Ремидиум са най-евтиното място в София за почти всичко. Лошото е, че почти всички са в центъра, но при първа възможност пазарувам от там - АМ, лекарства, козметика и каквото се сетя. Провери там дали ще ти харесат цените Peace Всъщност май имаха и сайт.

# 168
От белия Памперс без мрежичка и ние не сме доволни. Само един пакет 2ка бяхме взели и край.
След това купихме Пуфис и докато ги ползвах, бях доволна, нооо като свършиха взехме пак зелен Памперс и за пореден път се убедих, че са много по-тънки, гъвкави, с по-еластични ушички и издържат повече през нощта.

Плюшките пера редовно. Имаме само една музикална с цип отзад и лесно се маха свирката. Иначе с парата на ютията бих ги минавала.

Преди взимахме пюрета от Метро. Те нямат всички марки, но които имат, бяхме открили, че са с най-добра цена.
Сега тепърва ми предстои да разучавам и ще чекна Ремедиум. Никога не съм пазарувала при тях, защото нямам удобна.

# 169
  • София
Докато ходех на работа, редовно пазарувах в Ремедиум, защото имах две много удобни аптеки в близост до кантората. Но не съм виждала пюрета.. То не съм и гледала тогава, де  Laughing Непременно ще погледна. Наистина, повечето им неща - козметика, хигиенни материали са по-евтини от други места.

Скрит текст:
То реално 0,30 лева повече не звучи кой знае какво, но като го пресметнеш за месец.. защо да ги дава човек, ако има възможност да се намери по-евтино. Фантастико като цяло ме дразнят много - хем скъпи, хем некачествена стока. Купувала съм пържоли от там, опекох ги, разрязах ги и ме лъхна миризма на развалено месо  Sick От тогава - храна от там - твърдо не! Но е хипермаркетът в най-голяма близост до вкъщи и когато сме без колата, е най-удобен. Въпреки това го посещаваме само ако в кварталния Рекорд няма каквото ми трябва - в конкретния случай мокри кърпички Памперс  Blush

# 170
  • Северо=Западналия край
PoliT, aз вемaм зеленa 4кa, ние не сме имaли проблем досегa с дупето.
И aз перa плюшковци в перaлнятa зaщото много ги лaпa.

# 171
Втора вечер заспива на ръце.
Какво му става, период ли е?

# 172
  • София
Здравейте, момичета. Цял ден не мога да влезна да прочета какво се случва тук.
За ушетата не бях писала аз, но си спомням като се коментираше този проблем, защото и Митко си подгъва едното и откакто се обсъждаше тогава, все му ги оправям и оглеждам да не са щръкнали. Не си спомням и може да греша, но май allana даде съвет тогава какво може да се направи.

Ние имахме 3-ка Пуфис два пакета купени на промоция още преди Коледа и точно бях поръчала на ММ да вземе и страшно започнаха да ми пропускат (бях споделила даже тогава с вас) - по 3 пъти на нощ сменях всичко. И тогава пробвах с 4-ка и не пропускаха. Митко тогава беше около 6800гр. Да, обаче имахме цели два пакета 3-ка и какво да правим, трябваше и тях да ги изхабя. Та нощно време и като излизахме слагах 4-ка, а през другото време ползвах от 3-ката и сменях по-честичко. Чак преди седмица свършиха, голямо мъчение беше (не че детето се е мъчило, а мен просто ме беше яд, че взехме толкова много тогава). Бяхме на долната граница за 4-ката, но явно си има значение.

Ние вчера и днес ходим на разходки в парка. Направо не се издържаше вече вкъщи. Миналата седмица бяхме като затворници с децата. А тези два дни е голяма радост и дивеене по детските площадки ... иии днес и двамата заспаха преди 22:00  Shocked Направо не мога да повярвам. Ще видим как ще е положението през нощта. Явно децата си искат навън. Няма как да са затворени вкъщи и да очаквам да си легнат рано.

А с ММ мислим да ходим да караме ски този уикенд и в понеделник, но като гледам как се покачват температурите, се чудя дали ще остане сняг Wink Другата седмица го дават 16 градуса. А много съм се настроила - с тези бременности и раждания от 2 години не съм карала (всъщност "караме" е много силно казано за нас, ние сме си аматьори).

# 173
  • София
Забравих да пиша за плюшените играчки. Обикновените ги пера на ръка, но не особено често. Аз в началото с Ели бях стриктна, всичко перях и миех пластмасовите, като ги изпусне, обаче по едно време започна да ги хвърля постоянно на земята (вкъщи) и след третото миене в рамките на 1 минута, започнах направо да й ги подавам неизмити. Навън играчките бяха закачени и не ги хвърляще толкова лесно.
Музикалните плюшки ги забърсвам с мокра кърпичка.

Някой беше писал,че бебчето е плакало много, като го оставите да го гледат. Имат такъв период. И ние сме така сега. Дано ако все пак отидем на ски, да не плаче много милото. Ели като беше на 5 месеца, имаше точно такъв период - само мама можеше да я успокои. Тогава трябваше да ходим на сватба на едни приятели близо до Разлог и се наложи да си вземем бабата и дядото с нас, за да гледат бебето, но в хотела, за да мога за минути да съм там ако реве много. Тогава много се бях притеснила как ще я оставям от време на време за няколко часа, обаче се оказа, че и това отминава. Периодът "мама" май периодично се появява и скоро пак го имаше и при нея, понеже като я оставихме една вечер да спи при свекърите и малко им е плакала, а на другия ден като отидохме да си я вземем и ни се сърдеше и не искаше да я гушкаме.

# 174
Мами, да ви питам за плюшките- перете ли ги като ги купите преди да ги дадете на бебчето(като се има предвид, че ги лапат)? Аз не, защото купувам свирещи плюшки и трябва да ги разпарям, но се замислих дали не греша... Или пък да ги изгладя за дезинфекция?

Аз тези, които не са свирещи редовно ги пера в пералнята, защото тя обича да ги мачка и дърпа, но ги слага и в устенца.

Моите спомени са, че се замразяват в камерата на фризера за определено време, вижте в нета подробности. Така се убиваха някакви бацили.

Като папкате пюренца омацвате ли се  Rolling Eyes Питам, тъй като не знам къде са ми дрешките за тази възраст, на която са сега. Преди няколко години като разчиствах дрехите си спомням перфектно, че реших да си оставя само читавите, без лекета, дупки и прочие. Затова се чудя дали пък не съм изхвърлила и тези, които са от възрастта на пюретата - ако са имали петна ...??? Бебешките дрехи от периода без пюрета, са налице, от останалите нямам никакви. Може пък да съм ги сложила някъде, обаче къде, къде??  Embarassed Embarassed Embarassed

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 00:35 от rumka833

# 175
  • Северо=Западналия край
Румкa, ние сме пълен ужaс с омaзвaнето, не толковa че се омaзвa около устaтa, a че и двете му ръце сa постоянно в устaтa дa "помaгaт".........и после мaхa ли мaхa с тях нaвсякъде....чудя се дaли някъде се продaвaт еднокрaтни лигaвчетa, че по едно нa хрaнене отивa и ми писнa от товa прaне.

# 176
В Ikea има мушамени лигавници, които покриват цялото тяло и лесно се почистват.
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Childrens-tableware/36538/37669/

За ушите аз казах просто, че дъщеря ми си подгъваше дясното ухо и в резултат то стана по-щръкнало от другото, което никак не е щръкнало. Различават се. Сега малката не си го подгъва, спи винаги на другата страна. И взех да се чудя дали не трябва някак да я завъртам и ако спи само на една страна няма да ѝ се деформира главата  Rolling Eyes Помня, че педиатърката ми беше казала нещо такова, че трябва да се обръщат да спят на различни посоки и ако бебето не се завърта само, да завъртам леглото.

# 177
  • Пловдив
Мами, вашите бебоци имат ли нещо против, като ги обличате? Откакто се е родила Виктория много плаче, като я обличам. И винаги се препотявам от рева й. То е мятане, мръщене, дране  ooooh! Поне след баня спря да крещи. Сега обаче крещи, докато спи и като писсне ... но със затворени очи. Не успява и вечер да спи ... това е от скоро. Не че е спяла някога през нощта особено, но сега е непоносимо. Само цица и количката могат да я укпокоят. Но през 2 часа няма как да й давам да яде ... и без това много бързо качва. Незнам какво да я правя. Дали ортопедичните гащи й създават лек дискомфорт, или защото си стоим само в къщи вече втора седмица, или зъби ... newsm78  #Crazy Дано не просължи дълго, че не знам колко ще мога да издържа.

# 178
Дааа, Аллана беше  Hug
Бебка яко реве на всяко обличане  Cry
Аз вчера ходих за лигавници до Джумбо, взех 10 броя за 10 лв, много са хубави, с мушамичка отзад и с велкро. Иначе имаше и найлонови, и т.н., но тях не ги разгледах.
Момичета, аз взех за малката и за мен герданчета от суров кехлибар, аз много не вярвам в тези неща, въпреки че съм запалена колекционерка на минерали от 17 години и в хола имам цяла секция-витрина само за минералите ми, но ги колекционирам заради красотата им, никога не съм се интересувала от лечебните им свойства. НО четох, че тези гердани помагали,та реших да пробвам, ако не друго, поне си имаме еднакви гердани с бебушанка  Heart Eyes

# 179
Плюшките и аз пера или с мокра кърпичка пеещите, че доста играчки съсипах Simple Smile ютията е добра идея, ще пробвам Wink Като се заговорихме, вие стерилизирате ли все още? Мисля да разкарам стерилизатора скоро.

Общи условия

Активация на акаунт