Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 101
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
С гащеризончетата не ви ли е неудобно при смяната на памперс? Мен много ме затормозява това.

Иначе скоро бях мернала и в Била промоция на Гербер, но нз дали още има.

Аз съм си взела такива с копчета или цип отпред и предимно за двете крачета.
Разкопчавам само на краката и корема и сменям.На мен пък затворените долу са ми по-удобни и винаги може да си опъва краката поне при нас.
Мен ме дразни като го вземем в ръце и започват да му се набират крачолите и краката му между чорапите и колената остават голи.Чорапогащник така и не му слагам, защото нямаше чак такива студове.

# 361
  • София
Обличаме го с ризка и дънков гащеризон, панталончета и блузки, анцузи, откакто започна да носи размер 68 (преди около 2 месеца). Но през нощта си спи с памучно гащеризонче - пижамка. Под другото облекло слагам боди и не му е гол кръста. Като беше много студено навън, беше по боди и чорапогащник и отгоре космонавтче и на количката одеалце слагах.

Алармата на нашия татко е като приспивна песен - никой не се буди от нея.  Joy Знам как звучи, защото ми се е случвало да кърмя и тя да се включи сутрин около 7, след което с бебчо се гушваме и заспиваме  Joy

# 362
Дреби от вчера е с много странен обрив, само от дясно по лицето, по бузата, брадичката и челцето. Червени ситни петънца са, които ту се скриват, ту се появяват. Вчера на ваксината ги видя лекарката и каза, че може да са от дреха. Но той няма нова дреха, едно яке им ново, което съм му обличала и предните дни. Сега след баня го намазах със зехтин. Не съм му давала ново нещо за ядене, с един и същи препарат пера.
Чудех се, възможно ли е да е алергия към белтъка на млякото? Но не е ли голям? Четох че често я бъркат с атопичен дерматит, но той няма. newsm78

# 363
Аз моята кукла още я обличам с гащеризончета, най са ми удобни, но малко останаха, които да й стават, с ританки и блузки или рокли  Simple Smile но исках да ви питам вие като обувате панталони, отдолу само чорапки ли слагате? Че това ми е проблем на мен, не знам какво да сложа на крачетата, ако е с отворен панталон отдолу, буйките веднага ги изритва  newsm78
А нощем ги обличате с други дрехи, така ли? Аз след баня вечер й слагам чисти дрехи и после с тях направо в спалното чувалче  newsm78
Онли, според мен е късно за АБКМ.. Може да е контактен дерматит, да е лежал на нещо, от което да се е обринал...

# 364
  • София
Ами аз съм му определила някои дрешки за пижами - гащеризони, ританки, блузки - и от тях избирам нещо и слагам вечер след баня. Сутринта/ към 10-11 ч., че Кирил си доспива след сутрешното хранене, събличам т.нар. пижама и му слагам дрешките, които съм подбрала за през деня. Обикновено кара с един комплект целия ден, чак вечер до баня. Има случаи обаче, макар и редки, в които го преобличам и през деня - наплюл се е, памперс изпуснал, изпотил се е прекалено от търкаляне.

Аз пък все гледам да му съчетавам дрешките, не ходи прекалено шарено облечен. Даже мъжът ми и свекърва ми все ми подмятат, че е дете и трябва да е по-весело облечен, ама аз самата понеже предпочитам монохромните дрехи, и за него подбирам такива. Стилен ще е от малък  Laughing Някой път обаче си позволявам волности, най-вече за нощните одежди - оная вечер спа с оранжеви (според мъжа ми розови) ританки със зелени динозаври и сива блуза с червен охлюв.. Ми друго си е с често зеления гащеризон със светлозелената жаба  Blush

# 365
Моето момченце има хидроцеле. Двустранно при това. Водих го на уролог още втория месец. По-назад съм писала за това. Хидроцелето е точно вид херния - течност от корвмната кухина му се събира между скротума и тестисите, защото като са му паднали тестисите и там не се е затворило. И аз много се бях шашнала, но уроложката каза, че често момченцата имат и е вродено - не се притеснявай, не сте го предизвикали вие. До годинката трябва да се затвори, но в някои случаи не става и се чака до 2,5 годинки и чак тогава се предприема операция. Била рутинна и нямало проблеми, но все пак дано не се стига до там. За момента нищо не се прави, само на всеки 6 месеца трябва да го водя да гледат как се затваря.

Момичета, благодаря ви за отговорите за майчинството.
И на нас ни казаха, че е хидроцеле. Симптомите обаче нямат нищо общо с тези на твоето момче. Трябва да чакаме година и нещо, но ние с ММ вероятно ще отидем някъде за второ мнение.
За дрешките аз отдавна не го обличам само по бебешки. Каквото и да му сложа обаче, отдолу винаги има боди (за бельо си го считам). След баня му обличам нови дрешки и така до другата баня.....но някой път ми се налага по четири пъти да му сменям дрехите - я се олигавил, а нацапал "гащите". Чорапогащник аз не знам какво е това. Винаги съм мразела и може би заради това не съм се сетила да му купя. Имам чувството, че ще завира.

# 366
  • София
Аз като правя пюрета винаги добавям по малко кърма. И педиатърът така каза.
Жорко от самото начало си го обличам през деня с боди, дънки/долнище и блузка. Целите гащеризончета са ми за през нощта.

# 367
добро утро, влизам да се похваля каква супер рецепта изобретих за гофрети тази сутрин Wink
В сместа за гофрети настъргвам 2 ябълки, и тогава слагам в гофретника. Ей, по-вкусни не съм яла
не знам как се слага снимка тук във форума, иначе бих снимала и качила, тъй , да се похваля какви ги върша
 chef chef chef

# 368
  • Северо=Западналия край
добро утро, влизам да се похваля каква супер рецепта изобретих за гофрети тази сутрин Wink
В сместа за гофрети настъргвам 2 ябълки, и тогава слагам в гофретника. Ей, по-вкусни не съм яла
не знам как се слага снимка тук във форума, иначе бих снимала и качила, тъй , да се похваля какви ги върша
 chef chef chef
Aaaa зaщо си толко лошa......искaме и ние гофрети Wink Кaто нямa снимкa поне ни нaпиши цялaтa рецептa Wink
П.С. Aз мaй трябвaше дa съм нa диетa, aмa то кaк дa подминеш едни похвaлени гофретки Sad

# 369
Добре, де, момичета, като пишете, че обувате панталони на бебчетата, какво им слагате на крачетата? Само чорапи ли, чорапи и буйки ли...не ги ли изритват...?  newsm78

# 370
...

Алармата на нашия татко е като приспивна песен - никой не се буди от нея.  Joy Знам как звучи, защото ми се е случвало да кърмя и тя да се включи сутрин около 7, след което с бебчо се гушваме и заспиваме  Joy
Хахахахаааа ще ме умориш Simple SmileSimple SmileSimple Smile аларма за събуждане с приспивна песен Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 371
 chef chef chef

И аз да се похваля, ставам сутринта и мама, която е у дома да ми помага с болните деца, направила мекичкии Simple Smile
Кеф голям, защото много обичам, а не правя, за да не дебелеем Simple Smile

Бебка от вчера няма темп., свали си я сама снощи и дано вече не вдига  Praynig

# 372
...

Алармата на нашия татко е като приспивна песен - никой не се буди от нея.  Joy Знам как звучи, защото ми се е случвало да кърмя и тя да се включи сутрин около 7, след което с бебчо се гушваме и заспиваме  Joy
Хахахахаааа ще ме умориш Simple SmileSimple SmileSimple Smile аларма за събуждане с приспивна песен Simple SmileSimple SmileSimple Smile
А, добър въпрос! Моята мома дори и вътре в гащеризона ги смъква.
Интересно ми е и на мен как ги задържате.

# 373
Мамчета, аз да ви питам вие пускате ли песнички на бебетата и детски канали по ТВ-то? Аз телевизор обичам да гледам и той също се зазяпва. Що се касае до песничките, моя приятелка пуска песни на малката през цялото време, в което е будна, т.е. нон стоп. Пробвах и аз няколко пъти, но в един момент ми омръзва. Предрочитам да му пея.

# 374
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Добре, де, момичета, като пишете, че обувате панталони на бебчетата, какво им слагате на крачетата? Само чорапи ли, чорапи и буйки ли...не ги ли изритват...?  newsm78
Да,аз слагам само чорапки,които като ги изпъна му стигат почти до коляното,а панталнчетата всичките имат и те ластик около глезена и така се застъпват едното върху другото.Е,има и случаи,в които чорапчето се изнизва,но аз пак му го слагам,но това е рядкост.
Забравих да кажа,че и аз винаги слагам боди под всички дрешки.
Песнички съм му пускала от ютюб от телефона и той много се заслушва,също и като му пея,но това е само когато е в добро настроение.Ако е гладен,или му се спи,нищо не признава.
Хубав ден,момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт