Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 095
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
- вътре в сместа за гофретите настъргах 2 ябълки. Много ни харесаха на всички chef
Преди и аз избягвах тестените закуски, но сега нали батковците са у дома, и все трябва да намисля нещо за закуска. Малкото от 2 седмици е у дома, и каквото ми е слабичко, се радвам, защото ги харесва  ихапва с апетит.
- аз слагам едни патъчки, подобни на терлички, върху чорапките или чорпогащника, ританките - което съм обула. Винаги едното патъче изпада, аз го слагам пак, и така. Някой път, не ги обувам, като е топло. Аз как стоя само с чорапи?
- вчера намери и пуснах една ТВ за бебета - всички момчета у нас я гледаха с интерес. Тя е на англ. та използвах да научат и малко англ. по-големите.

Wink)

# 376
Ние имаме една бебешка ТВ, но е немски. Аз разбирам всичко разбира се, но трябва да си е на роден език май. Аз английския едно време от гледане на Cartoon Network го научих, но беше след като започнах да уча англ. във втори клас. Песнички му пея аз всеки ден, но постоянно гледам да разширявам репертоара, за да не му омръзват. Нали език се учи със слушане на реално присъстващи хора, а от ТВ не.  newsm78

Аз слагам чорапки които са до глезена с панталончета, но те не се надигат. Чорапогащи не съм слагала досега и все се каня да взема, че за пролетта ще ми трябват като тръгнем на чести разходчици. Аз съм мн щастлива, че открих, че моят беланик може да заспива без да го приспивам. Всичко започна преди два дни когато ревеше постоянно докато се опитвах да го приспа в шезлонга. Вчера го сложих за малко в кошарата му просто за да свърша малко работа и докато се върна беше заспал. Днес вече втори път го оставям в кошарата и до 5 мин. заспива.  Party

# 377
  • Драгоман
И моите са с копчета ама пак трябва да се извадят крачетата, а като сме с панталонки само ги смъквам леко надолу и бързо сменям памперса, без да си играя с копчетата.
И аз предпочитам дрехите с 2 части. Ако носи боди ням да е голо кръстчето. Гащеризоните тип ританки и мн бързо омаляват. Тия целите ме влудяват!

# 378
Явно всеки както си е свикнал така си облича бебочето. Ние караме с цели гащеризончета и са ни много удобни. Обувам чорапчета под тях и така не може да ги събува. Но всичко зависи от предпочитанията на мамите. Важното е да е удобно и на дечицата и на нас.

# 379
За вкъщи го обличам с гащиризончета да му е по-удобно, а за излизане с дънки, фланелки. Отдолу винаги слагам боди.
Боби заспива на метъл песнички на AC DC. Малък метъл Simple Smile. На баща му така му звъни телефона и като го чуе веднага заспива. И си ги изтеглих и така се приспиваме Simple Smile. Пробвах с детски песнички, класическа музика, започва да мрънка.

# 380
Здравейте, може и за сте коментирали, ама да питам - почна да отпада косичката на бебка - след сън особено по 15-20 косъмчета намирам, отделно с ръцете или косата ще скубе, или ще са в устата колкото пръста събере.
Ще се радвам и вие да споделите.

# 381
На Рая в момента не и пада косичката, но имаше такъв момент. Сега расте нова и главичката и е пухкава като плюшена играчка е Simple Smile

Ръцете са в устата постоянно. Даже понякога толкова дълбоко си завира пръстите, че чак се дави, аха да повърне. Обяснявам аз, че така не се прави, но кой да слуша Simple Smile

# 382
Здравейте, може и за сте коментирали, ама да питам - почна да отпада косичката на бебка - след сън особено по 15-20 косъмчета намирам, отделно с ръцете или косата ще скубе, или ще са в устата колкото пръста събере.
Ще се радвам и вие да споделите.

И ние минахме през такъв етап с падането на косичката. Сега й расте нова косичка и е много сладка, защото отгоре стърчи и е като някое ежле Heart Eyes
В устата слагаме не само пръсти, а и цели юмручета и разбира се всичко друго, което попадне в ръцете. Мушкаме докато ни се погади, но не се отказваме Joy

# 383
Ние и по 2 юмручета сме напъхвали в устата.  hahaha

Иначе като е с ританки, върху тях слагам чорапки за да ги фиксирам. Като е с панталонки слагам чорап и отгоре пантофки, но вкарвам панталончето вътре в пантофите, че да не падат. И пак зависи от модела пантофи, някои много бързо се изхлузват.
Боди и аз винаги слагам.

Косата ни по едно време супер много падаше, той имаше много коса, а доста пооплешивя. Сега пак пада, но забелязвам, че и нова расте.

Бейби ТВ му бях пуснала 1 път и много се радваше, даже "пя". Joy
Все се каня да му пускам пак, ама забравям. Сега ще му пусна.

# 384
  • София
Внимавайте с песнипките от ютюб. На моята кака й пусках преди и забелязах, че искаше да ги гледа за все по-дълъг период, а не е толкова хубаво постоянно да гледа. Сега са големи уговорки като иска да гледа - по колко време и в коя част на деня.
Малкият също се заглежда, но той поне не ми прави драми като ги спирам Wink

# 385
Привет Simple Smile
Честито първо зъбче  bouquet

За дрехите - най-удобно ми е с боди и цял гащеризон. Често обаче слагам чорапогащник и рокличка. Чорапи и пантофи не биха могли да се задържат, много рита.

Телевизия не пускам, но в компютъра често се заглежда, опитва се да хване лампичките  Joy
Преди пусках музика много често, но сега таткото ме измести с лайв изпълнения  Laughing Малката се кефи много и вика от възторг. На музиката на запис просто се усмихва. Пускам каквото на мен ми се слуша, но мисля, че е подходящо и за деца.

# 386
ТВ е пристрастяващо за които вече малко подразбират.
Аз от няколко дена пускам бейби ТВ и помагам с превеждането от англ. забелязвам, че думичките се повтарят и моят третокласник като че ли, почва да загрява тук-там.
КАто бяхме в щатите, на едни наши познати детенцето, беше на 3-4 г. някъде, изучи да говори англ. от картун-а. Децата много лесно възприемат когато им е ибнтересно. Проблемът е, че аз им пусна на английски, след малко като се разсеям, те пуснали на бг глупавия картун. Много ми е противен, много - защото филмчетата са от прости по-прости, и на 90% от тях трябва да има точка за над 12 г. Пълни са с насилие и кръв.

# 387
  • София
ТВ е пристрастяващо за които вече малко подразбират.
Аз от няколко дена пускам бейби ТВ и помагам с превеждането от англ. забелязвам, че думичките се повтарят и моят третокласник като че ли, почва да загрява тук-там.
КАто бяхме в щатите, на едни наши познати детенцето, беше на 3-4 г. някъде, изучи да говори англ. от картун-а. Децата много лесно възприемат когато им е ибнтересно. Проблемът е, че аз им пусна на английски, след малко като се разсеям, те пуснали на бг глупавия картун. Много ми е противен, много - защото филмчетата са от прости по-прости, и на 90% от тях трябва да има точка за над 12 г. Пълни са с насилие и кръв.

Абсолютно си права.
Друго, което забелязвам е, че дори и хубавите песнички на български не са направени с добра анимация. Тези, които аз пускам в ютюб са на английски (на Little baby bum)  и са много интересни и образователни. Самоче от тях малката учи формите, цифрите, цветовете, животните, буквите на английски, а аз исках английския да го започнем след като вече добре ги знае на български. Предпочитах да разграничим езиците, за да прави разлика и английския да е мааалко по-късничко, към 2,5-3 годинки да речем. Самоче аз не съм видяла песен за учене на българската азбука например. А тази поредица са с прекрасна анимация и на децата им е много интересно. Явно няма как - сами ще трябва да измисляме интересни игри на български, за да учат тези неща и на родния език.

# 388
Ние се връщаме днес от консултация и ваксини. Слава богу минаха и третите. В 6-ти месец и хепатит Б, кръвни изследвания и ехография. Ужас - не ми се мисли пак да му взимат кръв. Направо ме хваща уртикария, когато го боцкат и той реве милия. Качил е 740 гр. - както винаги си качва 600-700 гр. и няма спад засега в качените килограми. Вече примлясква като ме гледа да ям. Май като навърши 5 месеца и ще му давам пюренца, че напоследък яде страшно много. През нощта гърдата ми щеше да се пръсне от кърма и той го изцока всичкото.

# 389
Аз си свалих приложение на телефона Детски приказки и песнички мисля, че се казваше, че  моят репертоар включва зайченцето бяло и още 1-2 песнички. Много й харесва, вечер преди къпане имаме ртуал да и пеем песнички с тати Simple Smile)) А като види бейби ТВ  буквално се зомбира,  така че го използвам само като яде пюрене,  много  помага.  

Аз я обличам с блузка и  панталонче/клин/дънки през деня и цяла пижамка вечер. Бельото е боди. Преобличаме се по няколко пъти  на ден --  изцапани гащета, лиги, а вчера аз я олях с вода, че не бях затворила шишето хаха  ужас!!!

Общи условия

Активация на акаунт