Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 35 065
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Самоче от тях малката учи формите, цифрите, цветовете, животните, буквите на английски, а аз исках английския да го започнем след като вече добре ги знае на български. Предпочитах да разграничим езиците, за да прави разлика и английския да е мааалко по-късничко
Не се притеснявай, няма нищо лошо да научи нещо на английски и сега. По-важно е да става по естествен начин, гледайки нещо, отколкото специално да учи. Децата са много добри в попиването.
Няма да обърка двата езика и няма да си забави развитието на речта на български. Не е нужно да търсиш специален момент. Възползвай се, ако ѝ е интересно.

# 391
  • Драгоман
Кате, има песничка за буквите, има и за числата.Ще ти пусна линк като мога  :-*

# 392
Хей, май за пръв път всички сме били много заети. Не знам за вас, но аз все още не мога да смогна с готвене, чистене, гладене. Винаги си лягам с куп недовършени неща.
Преди време някой беше писал, че бебето му прокашля. Какво стана? Нашият господин от три дни като се разхленчи и се закашля като стар пушач. Първоначално си помислихме, че това си го е научил сам и си го пробва постоянно, после пък се зачудихме да не го давят слюнки?!?!! newsm78 Сменям по няколко лигавника на ден, барабар и с дрешките. Май ще купувам мушамян като дрешка (за отпред и отзад) - поне да не го преобличам по сто пъти.

# 393
Хей, май за пръв път всички сме били много заети. Не знам за вас, но аз все още не мога да смогна с готвене, чистене, гладене. Винаги си лягам с куп недовършени неща.
Преди време някой беше писал, че бебето му прокашля. Какво стана? Нашият господин от три дни като се разхленчи и се закашля като стар пушач. Първоначално си помислихме, че това си го е научил сам и си го пробва постоянно, после пък се зачудихме да не го давят слюнки?!?!! newsm78 Сменям по няколко лигавника на ден, барабар и с дрешките. Май ще купувам мушамян като дрешка (за отпред и отзад) - поне да не го преобличам по сто пъти.

Аз бях писала, че си прокашляме и до сега сме така. Има дни, в които повечко, в други по-малко, но се е случвало и покрай консултация и са я слушали и нищо няма. Явно от лигички, а може и нещо от нослетата секретчета да се спускат. Въпреки всичко винаги се сзаслушвам и се тревожна тайничко, но дано всичко да е съвсем безобидно.

Относно готвенето и чистенето и на мен не винаги ми стига време за всичко, но гледам събота и неделя, когато таткото е вкъщи да посвърша нещичко. Снощи примерно направих тутманик за закуска, месо с ориз, супа и изпекох тиква. Така ще имам ядене за няколко дни поне това да не мисля. Иначе гледам детето да е оправено, нахранено и изведено на разходка, пък другото може да чака. И не е за подценяване и това, че ММ никога не проявява капризи и не търси кусури, за което съм му много благодарна. Даже ми казва "не прави нищо, когато можеш гледай да си починеш"!

# 394
Здравейте,
Тази събота и неделя наистина голямо затишие Simple Smile. Това означава, че поне никой не скучае Simple Smile
Рая също се прокашля понякога и си мисля, че е от лиги. Не се притеснявам. Сега след боледуването си е истинска кашлица, чува си се как има храчки.

Моят мъж също не е капризен и ме съветва да си почивам вместо да чистя примерно. Дори, да се похваля, се съгласи и купихме прахосмукачка робот. Щото мен ме дразни като не е почистено и много исках. Сега ми е в голяма помощ.
Приоритетно си се занимавам с бебка, хранене, преобуване, игра, приспиване, разходки.

# 395
Аз, както съм писала, готвя веднъж седмично четири манджи и после ми е спокойно. Днес, например, ми беше ден за готвене и скоро приключвам. А с чистенето се занимава мъжът ми, аз ако мога, помагам  Party
Да ви се похваля, вчера бях с малката до мола за бебешки роклички и съм много доволна  Flutter А в Waikiki има намаление до 70%  Party

# 396
  • София
Здравейте момичета. Наистина отдавна не е имало такова затишие. Ние вчера ходихме пак на ски и този път беше доста по-добре. Само дето май ще е за последно този сезон.
И ММ не е капризен и много помага вкъщи. Доста често вечер той готви нещо за вечеря. А тази седмица ни беше много добре, защото бяхме на гости на свекърите и гледаха децата и аз направо си почивах интензивно и ги оставих те да сменят памперси и да си играят с тях. Също успяхме с него да свършим доста неща, за които все не оставаше време.
За прахосмукачка робот си мечтая от много време Simple Smile Особено като малката постоянно прави трохи навсякъде. А като започнат и двамата да правят трохи и не знам какво ще стане. Но за момента това е на заден план, понеже се надявам скоро да мислим за обзавеждане на собствено жилище и с приоритет ще бъдат другите електроуреди.

Малкия вече яде по цяло бурканче пюре Simple Smile много добре го приема и му харедва. Дотук сме въвели тиква и картофи. От утре мисля да му дам и 2-3 лъжички морковче и после да дохраня с въведените зеленчуци. А след седмица, ако всичко е наред, започвам да въвеждам и тиквички.

# 397
  • Северо=Западналия край
Ами колкото и да съм заета, хвърлям по едно око на компютъра  Mr. Green Вчера бях като на поточна линия, едно беля и режа, друго варя и т.н. Резултата е този

Доволна съм, въпреки че ми отне 6 часа, поне съм наготвила на малчо  за месец  Embarassed
Иначе днес се разходихме на слънце, сега ще поизчистя и ще погна баткото да сяда да пише домашните.  Grinning

# 398
Има ли някой, освен нас, който все още не захранва?

# 399

Аз не захранвам още, само се кърмим.

# 400
И аз още не захранвам Peace

# 401
И аз също още не съм захранила Simple Smile.

# 402
И аз не захранвам. Кърмим се само.

# 403
И аз не бързам със захранването,  към 5 и половина, 6 месец, смятам да започнем.

# 404
И аз не захранвам, но й давам от няколко дена да смуче по малко банан или ябълка, малко като ЗВБ. Иначе тя вече е на пет месеца и скоро ще започна с картофено пюре.

Общи условия

Активация на акаунт