Зимата навън бушува, СЕПТЕМВРИЙЧЕ вече не кротува! тема №4

• 34 131
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
И ние придължаваме да ядем на 3 часа денем и нощем, понякога и на по-кратък интервал.

# 541
Ekumcheva, а как постъпи, спря ли да настояваш или продължи опитите? На нея й се догажда от тоя картоф явно  Cry
Не, не съм настоявала. Предложих друго, морков ядеше по-добре.
Той като цяло и до ден днешен е злояд, но с картофа тогава направо катастрофирах Simple Smile А аз реших да започна с него, защото не се сещам да познавам човек, който да не обича картофи и си мислех, че няма начин да не го хареса...нооо Simple Smile

# 542
Момичета, някоя от вас беше споделила, че си е купила помпа Медела и е много по-доволна спрямо тази на Авент. Как е сега с новата? Страшнооо ме болят ръцете от Авент-а, а ако не се цедя няма въобще да имам кърма. Не знам докога ще имам, но ако има съществена разлика ще взема да инвестирам в една Медела. Разглобени са ми ръцете и всяко едно кокачле умира от болка.  Sad

# 543
И аз бях останала без ръце с една ръчна помпа и си купих електрическа, ето тази http://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheska-pompa-za-k-rma-mommy-care

Макар и евтина ми свърши чудна работа, даже после я продадох като ми спря кърмата.

# 544
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ние също се храним вечер.Точно като sss_sss  сме.А, често след 1 търси и на 2 часа.Вече започнах преди лягане да го дохранвам с АМ, защото на 13-и излизахме с ММ и го оставих на моите родители.Дадоха му АМ и са го приспали.Е, спа до 2,30ч, после го накърмих, но просто преливах и той добре се натъпка и не търси до 6,3ч.
Така че явно кърмата ми намаля и ще се дохранваме.Така или иначе мисля на пролет да го отбивам.Аз съм съгласна с мнението, че късмата след 6-я месец не е толкова богата на всички нужни за него съставки, а и вече захранвам.
С картоф започнах и горе долу му допадна.После продължих с морков, но него определено не му допада и леко го запече.Тиква яде с кеф.
Иначе за първи път го оставих за повече от час в събота и ми беше доста съвестно.Липсваше ми дребния и майка ми звънна да се отчете, че е нахранен и заспал, та докато се приберем бях спокойна.
Тези, които дават зеленчуков микс всички зеленчуци ли сте въвели?

# 545
  • Пловдив
Да. Индивидуален е отказът от нощно ядене. Ние продължаваме да сме от ставащите вечер Simple Smile
От консултацията днес се потвърдиха "подозренията" ми, че Вики е 9 кг. Дълга е 66 см. Няма сега ваксини. Другият месец ще ходим да даваме кръв и урина и ще ни изпрати на нефролог. Но чувам, че е от пръстчето - дано не я боли много.

# 546
  • Пловдив
Не. Не съм въвела всички зеленчуци. Миксът, който яде тя, беше от морков, картоф, грах, карфиол.

# 547
  • Пловдив
Момичета, някоя от вас беше споделила, че си е купила помпа Медела и е много по-доволна спрямо тази на Авент. Как е сега с новата? Страшнооо ме болят ръцете от Авент-а, а ако не се цедя няма въобще да имам кърма. Не знам докога ще имам, но ако има съществена разлика ще взема да инвестирам в една Медела. Разглобени са ми ръцете и всяко едно кокачле умира от болка.  Sad

Аз съм с ел помпа на Медела. Вършеше ми чудесна работа, когато гърдите ми "разполагаха" с доста кърма. Сега явно намаля и вакуумът не може да ми хване зърното  newsm78 Трябва ръчно да поизцедя малко и тогава захваща но пак вече не всеки път. Т.е. за меки гърди работа не върши - поне за мен. Не виждам смисъл тепърва да си купуваш помпа освен ако не си решена да кърмиш до година и нагоре ... А то не зависи на 100% от теб наличието на кърма - и да си я купиш, и да изцеждаш, пак може да ти спре.

# 548
 Благодаря, момичета, ще помисля още дали утре пак да пробвам с картофф или с друго, че ме е страх да не я отвратя.
И аз бях с помпа на Авент, останах без нерви и ръце. Купих си Медела суинг от олх, в Хиполенд има нови фунии за нея и са различни размери, суууупер съм доволна от тази помпа!!! Но след кърмаческата стачкана бебка спрях да се цедя от доста време вече.

# 549
  • Пловдив
Благодаря, момичета, ще помисля още дали утре пак да пробвам с картофф или с друго, че ме е страх да не я отвратя.
И аз бях с помпа на Авент, останах без нерви и ръце. Купих си Медела суинг от олх, в Хиполенд има нови фунии за нея и са различни размери, суууупер съм доволна от тази помпа!!! Но след кърмаческата стачкана бебка спрях да се цедя от доста време вече.

Така ли? Не знаех, че има различни фунии. А как да преценя аз за каква съм?!?!

# 550
  • София
Здравейте момичета.

Явно само ние си хапваме зеленчуци с голям ентусиазъм. Е, аз чист картоф не съм давала, но то и картоф с тиквичка ми се стори достатъчно гадно (днес за първи път давах), а той едва изчакваще да поднеса следващата лъжичка. Simple Smile Може пък да се дължи на това, че не съм давала все още плодове. И каката много добре си хапваше и поне с това нямах проблеми с нея.

Откакто започнах да захранвам, предлагам редовно и водичка - глътва случайно по няколко глътки и това е. Малко се притеснявам да не се обезводни. Но се успокоявам с това, че не съм намалила кърменията през деня и дори слд пюрето му давам. Може и затова да не иска.

И на мен кърмата ми е намаляла и вечер дохранвам с 90 или 120 мл. Той обаче от няколко дни зяпочна да се буди нощем по няколко пъти, а за около месец беше престанал и се будеше само в 5-6. И аз давам бибата, но има ефект само за половин-един час. После давам да суче и уж прави малко по-дълга пауза. А как хубаво се беше научил да спи, явно свърши периодът на спането нощем. С Ели поне беше 3 месеца този период и после започна да се буди пак начесто. Sad

И ние имаме направления за кръвни изследвания, коремни органи и уролог. За ортопед не ми дадоха и казаха, че се полагало като стане на 1 годинка. Странно, сигурна съм, че преди не беше така. Мисля да го заведа на частно, за да съм спокойна.

За взимането на кръв от пръста - не ги боли. Иглите са такива, че не им причиняват болка, но правят така, че да тече много. Обаче мрънкат и реват заради това, че им стискат ръката и пръстите, а бебетата не обичат това.

Момичетата с по-едри бебета - използвате ли си още кошчетата за кола? Той е вече много свит в това кошче (а е 0-13 кг кошчето). Страх ме е да не му се изкриви нещо. Сложих го пробно в на каката столчето (то е 9-25кг) и се чувстваше много добре в него мъникът. А и е 8,5 кг и скоро ще влезе в категорията и се чудя дали да не му вземем нормално столче вече.

# 551
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала. Аз също започнах да захранвам с оризова кашичка първа седмица, а следващата ще е на тиква и смятам да продължа само със зеленчуци. Наложи се да започна със захранването защото мн начесто беше започнал да огладнява. През час и половина и започва да мрънка и плаче от глад а преди гледах на три часа да му давам и до такова мрънкане не се стигаше. Винаги аз съм му напомняла че е време за хранене. Направих едни пюрета от домашна тиква но станаха доста редички. Все пак се надявам да му допаднат. Прекалих с водата.
На мен също ми е мн тъжно като го оставям без мен за да отида някъде. След един час започвам да си мисля че нещо липсва, че не съм цяла без това мъниче. Това чувство завинаги ли ще остане? Толкова е обвързващо да си зависим от децата си. Дано по нататък като порастне да не ми е толкова гузно че не сме заедно постоянно.

# 552
Racel, аз като я купих, беше със стар модел фуния, на която нищо не пишеше; звъннах по телефона в Хиполенд и ми казаха на колко мл отговаря стария модел фуния и кой е следващия размер фуния, че ми трябваше по-голяма, май 27 мм. И на новата фуния си ги пише на самата нея милиметрите, по тях ще се ориентираш дали ти трябва по-малка или по-голяма и кой размер точно.

# 553
  • Пловдив
Racel, аз като я купих, беше със стар модел фуния, на която нищо не пишеше; звъннах по телефона в Хиполенд и ми казаха на колко мл отговаря стария модел фуния и кой е следващия размер фуния, че ми трябваше по-голяма, май 27 мм. И на новата фуния си ги пише на самата нея милиметрите, по тях ще се ориентираш дали ти трябва по-малка или по-голяма и кой размер точно.

На моята пише, сега гледам, 24 мм. Въпросът ми беше как да преценя по-голяма ли ми трябва или по-малка сега с тези поомекнали гърди ...?!

# 554
Ами, според мен по-малка  newsm78  ако трудно засмуква зърното и има голям луфт, по-скоро по-малка  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт