Базедова болест - тема 5

• 76 171
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Нали е неустановен механизма, та явно всякак се получава...то нали от базеда все слабички, ама някои от нас пухкавички, това ми е най-големия стрес, подложена съм ежесекундно Joy, ако получа рецидив от това ще да е

# 661
Слънцето каза, че не е вредно за нас  и мога да си ходя по слънце, колкото си искам, което мен ме Joy удовлетворява.

Има представа той  Laughing Да види как е с ускорен пулс след излагане на слънце. Аз лично откачам и ще пукясам като седя 30 минути под чадъра, а камо ли ако ме грее слънце. После не мога да си успокоя сърдечния ритъм, да не говорим как ме души гушата и ме тресат нервите.

# 662
Моето ендо ми казва да избягвам слънцето, на морето само под чадър и тн. То отделно аз съм си много зле на слънце и по жегите, а като гледам прогнозата за другата седмица, от сега ми става лошо.... ooooh!  Sick
https://www.sinoptik.bg/sofia-bulgaria-100727011/10-days

Почват се мъките.

# 663
За сега като щъкам навън, кръвното само дето ми е много ниско, ама то винаги ми си е било така през лятото. Това е засега, другата седмица ще видим как ще са нещата.

# 664
Завиждам на всички, които са добре по жегите... Simple Smile
Имам приятелка която ходи юли и август на море в Турция, че и било много добре тогава, аз я гледам така  Shocked  Crazy

# 665
Ех,тия жеги тая седмица  ще бъде така. При мен в стаята е 31 градуса ужас. Да ви питам само случвало ли се е на вас от жегите да ви се вие свят. Ендото вика,че бетаблокера се е задействал и по-начин не позволява на кръвното да скача. И пулса ми скача от по-топлото не много но си е,гадно. Някой с подобно нещо като мен? 

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 19:41 от Angelov255

# 666
  • UK
+*-Здравейте момичета!
И аз при вас...симптомите ми започнаха в средата на Януари, дъщеря ми по това време беше на 6 месеца. Започна да ми се вие свят, треперене, сърцебиене...Естествено не обърнах внимание на симптомите, които постепенно се влошиха-започнах много да се изморявам, да ми смъдят очите, не можех да търпя по-високи температури. Тук да направя едно уточнение-живея в Шотландия. Накрая, някъде преди 3 седмици отидох при Джи пи-то. Той ми взе кръв и седмица по-късно ми каза,че имам хиперфункция на щитовидната жлеза. Изписа ми бета блокери и желязо(било малко ниско) и ми взе повторна проба кръв за потвърждение. Такаааа....Отивам вчера и той ми казва, че има потвърждение и трябва да попия малко хапчвта, които ендокринолог ми бил изписал по телефона. Не ми каза диагнозата даже, аз трябваше да попитам дали имам Базедова болест и той потвърди , но каза, че не е страшно и съм щяла да попия малко хапченца и да се оправя Shocked Майка ми ме съветва (тя е фармацефт), да не пия нищо, тъй като след две седмици съм В Бг с детето за двa мeсеца на почивка и ще ми се направят пълни изследвания, за да решим какво да правим. Тукашният доктор ми каза да започвам хапчетата незабавно. Иска ми се да получа съвет какво да правя, бета блокерите помогнаха за треперенето и сърцебиенето, но сега не мога да спя пълноценно и едното ми око се е разширило...Резултатите от кръвните ми са: T.S.H.(0.35-5.00)<0.01; T4(9.0-21.0)-36,1 i T3(0,9-2,5)-8.00;anti-thyroid peroxidase 712,6(0-6).
 В скобите съм дала референтните стойности, тъй като лекарят ми каза, че са различни за различните държави. Стана много дълго и объркано, за което се извинявам. Можете ли да ми кажете дали са ми много лоши резулттите и дали мога да почакам с лечението 2 седмици. Благодаря от сърце.

# 667
Здравей Крабит,
Резултатите от изследванията ти са убедителни ,сама виждаш че са в пъти  извън  граница и лечението ти е наложително.Можеш да си направиш изследвания в България да поискаш второ мнение ,но никой ендокринолог няма да те остави без лечение при тези стойности.Базедовата болет е сериозно заболяване и не търпи възражения.Друг е въпроса за адекватно лечение и дозировка. Лечението освен хапченца включва и постоянен контрол на дозировката и изследванията особено в началото .В този смисъл ли трябва специалист ендокринолог на който можеш да разчиташ и да ти е ”под ръка ”така да се каже. А иначе не е толкова страшно ,аз съм от януари с тази диагноза.Предполагам,че скоро ще пишат и други момичета и момчета от който ще получиш ценни съвети. Желая ти здраве и усмивки !
Успех!

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 16:41 от dRipLa

# 668
Крабит, аз не се наемам да направя коментар да чакаш или не  Peace
Мереленда ако види питането ти и се включи....

# 669
Накратко от телефона - ЗА лекарствата. Няма какво да се чака.
Тук консулт пак може да се направи и да се пуснат и други изследвания.
Може да е Базед, може да е постпартален тиреоидит. Еднакво се лекува хиперфункцията и при двете, с разлика, че при постпарталния тиреоидит може да се оправиш бързо.
Усложнения при нелекуване са по-опасни. Също и за очите. Взимай мерки навреме.

# 670
  • UK
Благодаря ви за отговорите момичета Hug.Взех хапчетата и ги започвам от утре, проблемът е, че са ми изписали Carbimazole, който се оказа, че го няма в Бг. Имам за един месец, мислите ли, че ще е проблем да се смени в Бг след преглед от ендокринолог?! И още един въпрос: тъй като се прибирам в Бг за лятото, може ли някой да ми даде съвет какво да правя в жегите...тук беше 25 градуса за два дена и ми беше много тежко, а на 40 не знам. А иначе четох за постпарталния тиреоидит, но доколкото разбрах при него от хиперфункция минава в хипо за 2-3 месеца, а аз имам едни и същи оплаквания от половин година някъде, а и поради наличието на антитела, лекарят каза автоимунно...Бъдете здрави!

# 671
  • Бургас
Здравейте.Мен ще ме режат.Още ми падна ТСХто.Знаете ли дали боли след операцията?Аз съм алергична към обезболяващи.След втората коремна операция ми биха Трамал и за малко да се стигне до анафилактичен шок.Съветът на лекарите после беше да стискам зъби.А на другите пациентки само да изохкат и тичаха да им бият обезболяващи.След третата операция ми биха Лидол два или три пъти,обринах се и ме посъветваха да стискам зъби.Ох,много,ама много ме е страх от болката.Майка ми не пропусна да ми заяви,че съм лигла.
Нея я оперираха преди две години,тя отказа всякакви обезболяващи,също е алергична.И твърди,че не боли.Ама аз не издържам на болка.

# 672
  • UK
Момичета, чета темата и виждам, че взимате бета блокери 2,5-10мг. Моите са 80 мг. и започнах да ги взимам от раз...направо се притесних  Sad И още искам да попитам за добър ендокринолог в Плевен и може би хомеопат?! Благодаря предварително Simple Smile

# 673
  • Бургас
Крабит,на мен двама хомеопати са ми отказвали да ме лекуват.Уж всичко се лекува с хомеопатия.Първият всъщност се зае,но много бързо се отказа.

# 674
  • UK
Mariqivanova799 съжалявам да го чуя. Аз чета, че много помагала хомеопатията и затова питам...

Общи условия

Активация на акаунт