Синдром - стара мома

• 63 878
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 885
  • Куциндрел
Никой не може да каже една бременност какво ще ти увреди или излекува/намести.

"Въпросът е дали в 21 век на 35 имаш шанс по план да свършиш това, което не е направено на 25, но си го отложила съзнателно или несъзнателно."

Защо трябва непременно на 25 да се роди? Може и по-рано, може и по-късно. Ти на 25 ли роди, че го слагаш за някакъв еталон?
На 35 също може да се роди, доста жени има родили на 35.

На 25, ако бях родила, щях да съм се "набутала".  Mr. Green ЛибуФта на живота си срещнах на 27, после докато се преместя, устроя, наместя... станах на 30. Мисля, че избрах точния момент, за да родя. Sunglasses

# 886
Не бе, ама поне трябва да си започнала процеса, примерно да си намерила човек до себе си. Или ако не- поне да имаш представа какво търсиш и да си отхвърлила някой и друго гадже. Но ако на 25 си вкопала в някакви посоки, изключващи срещи с хубави мъже, то малко е наивно да се надяваш, че някой ден като плесне с ръце и кажеш- готова съм, то изведнъж ще се появи Мъжът като по поръчка.

И това го казвам като човек, за който срещата с мъжа ми беше абсолютен късмет и посоката на съдбата ми зависеше от това да избера дали да се прибера от София в Пловдив с влак или автобус. Избрах влака и останалото е история. Но и от моя страна имаше готовност и способности, щото дори да срещнеш Идеалния, ако не знаеш правилната употреба на мъжа, може да не се получи идеална ситуация.

# 887

И това го казвам като човек, за който срещата с мъжа ми беше абсолютен късмет и посоката на съдбата ми зависеше от това да избера дали да се прибера от София в Пловдив с влак или автобус. Избрах влака и останалото е история. Но и от моя страна имаше готовност и способности, щото дори да срещнеш Идеалния, ако не знаеш правилната употреба на мъжа, може да не се получи идеална ситуация.

Е то винаги е така. Моята дилема беше да отида или да не отида на един рожден ден в Златни пясъци.  Mr. Green За мъжа изобщо не бях готова.

# 888
"Готова" значи и да имаш качества. 27 не е 35. Освен това все пак си забелязала човека.

Себеуважаващата се потенциална стара мома веднага щеше да извади 10 причини защо не става и защо й е под нивото.

Освен това едно е да имаш "късмет" в периодите от живота, в които си заобиколена от млади мъже и да имаш късмет, когато вече бройката им намалява значително.

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 10:34 от The Siren of Titan

# 889
Аз бях на 30. Не знам какви качества от тогавашните съм загубила на 35. Между другото ММ е по-млад от мен, няма да казвам с колко да не шокирам ССФ в тази хубава неделна утрин.

# 890
  • София
Мисля, че старата мома вече не е актуално....От години не съм чувала някой да използва този израз....Сега, в този форум се заговори....Според мен, няма синдром стара мома! Но това е мое мнение. ..... newsm78.....май само в България се използва този израз..... newsm78

# 891
Мисля, че старата мома вече не е актуално....От години не съм чувала някой да използва този израз....Сега, в този форум се заговори....Според мен, няма синдром стара мома! Но това е мое мнение. ..... newsm78.....май само в България се използва този израз..... newsm78

По света е олд кат лейди.  Wink Ама не е задължително да е мома, а старица с много котки. Горе долу са синоними.

# 892
  • София
Не бе, ама поне трябва да си започнала процеса, примерно да си намерила човек до себе си. Или ако не- поне да имаш представа какво търсиш и да си отхвърлила някой и друго гадже. Но ако на 25 си вкопала в някакви посоки, изключващи срещи с хубави мъже, то малко е наивно да се надяваш, че някой ден като плесне с ръце и кажеш- готова съм, то изведнъж ще се появи Мъжът като по поръчка.

Намали броя на ''трябва'', Сирен. Животът не е ''трябва''. По твоята клиширана логика, аз трябваше навремето да се взема със сина на най-добрата приятелка на майка ми - ех, как им се искаше и на двете. Умно, възпитано, амбициозно детенце, от много добро семейство, което на 20 си лягаше с кокошките. Излизахме няколко пъти на нещо като среща - казвам нещо, щото той се опитваше да ми направи впечатение като ми изнасяше лекции (!!) какъв трябва да му е животът и каква трябва да му е фючър уайфката, докато аз се отегчавах до смърт. Пиеше чай и гледаше с ужас моята голяма водка. Със същия ужас душеше и цигарите ми, а веднъж като му предложих джойнт имам чуството, че щеше да се разхлипа. Мамин сладък златен. След няколко срещи отказах да се виждаме повече, въпреки че човекът напираше - май хем го плашех, хем го и привличах, де да знам.

Сега е преуспял, има фирма, коли и т.н., 2 деца и една безкрайно скучна женица, която е същото саксийно цвете като него. Двамата се взеха някъде във втори или трети курс мисля. Тръпки ме побиват като си помисля, че ако бях отстъпчива с майка ми, можеше аз да съм жена му - и вместо бурния си щур живот, да съм това безлично, възпитано, консервативно женче, което освен за чанти и деца, просто не е в състояние да върже приказка за друго. Не, мерси. Не си заменям дори седмица от моя живот с подобно съществуване.

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 12:10 от Tаис

# 893
Мега досадно ми е да видя 2-3 жени по улиците и като ги чуя да говорят за блузки и обуща. После не били кухи лейки. Браво Тайс.  Laughing

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 12:42 от adelinda

# 894
Моля ти се, не говоря за това "трябва". Ако искаш се вземи с рокер, дето знае всички наркотици и алкохоли, но въпросът е да вземеш решение и да си носиш последствията, а не да се носиш по течението и да го обявиш за "личен избор".

Между другото, гледам да не съдя за "скучен" и "нескучен" по вида, това също е вид клише. Може в тоя наглед скучен брак да има доста интересни страни. Обратно, доста от дейностите на купонджиите всъщност са доста банални. Пиенето на водка не е някаква културна революция- то също е банално. Не знам защо го изкарваш по-куул от чая. Зависи от човека, не от питието. Ако цигарите и водката те правеха куул и над нещата и не-скучен...

# 895
А бе не е нормално, вчера аз седя и пия кафе, а една компания пред пенсиониране, двама мъже и една жена вече бяха на вино и ракия. Много забавен живот, думи нямам. Ако алкохола ви прави живота весел... много тъжно.

# 896
  • София
Айде пак буквализъм. Изобщо не ставаше дума кое е по-куул, Сирен.

Но ако за теб някое подобно мъжле е върхът на хранителната верига, за мен лично е загуба на матр'ял и физическо пространство.

С мацката съм си говорила няколко пъти, не съм я съзерцавала отдалеч. Скучна и глупавичка е, да. И твърде консервативна - от типа, който наивно смята, че гейовете са най-голямото зло на този свят, че разводите се случват на развалени хора, а изневерите се дължат на жената - мъжът е висша форма на живот, 'се пак, и дори когато е виновен, трябва да бъде оправдан. Ей такива са й разсъжденията..и понеже неговата житейска философия е сходна, си пасват идеално.

Доколкото имам поглед, децата растат със същите убеждения. С други думи, едно заможно, стабилно семейство, за пример. Лично за мен обаче, отрицателен  Laughing

# 897

Но ако за теб някое подобно мъжле е върхът на хранителната верига, за мен лично е загуба на матр'ял и физическо пространство.

С мацката съм си говорила няколко пъти, не съм я съзерцавала отдалеч. Скучна и глупавичка е, да. И твърде консервативна - от типа, който наивно смята, че гейовете са най-голямото зло на този свят, че разводите се случват на развалени хора, а изневерите се дължат на жената - мъжът е висша форма на живот, 'се пак, и дори когато е виновен, трябва да бъде оправдан. Ей такива са й разсъжденията..и понеже неговата житейска философия е сходна, си пасват идеално.

Доколкото имам поглед, децата растат със същите убеждения. С други думи, едно заможно, стабилно семейство, за пример. Лично за мен обаче, отрицателен  Laughing

Aи тя Сирената е точно това, което описваш. Как смяташ да го разбере, че и да не го одобри. Еми ето вече знаеш как тази женичка, се чувства върха на веригата. Никой не казва, че е грозен и тъп, всеки се има за хубав и умен.  Peace

# 898
То това "скучно" семейство някой ден може от скука да пропуши трева като Таис. И изведнъж ще им текне една мисъл, едно чудо...ще станат мега интересни и жизнени...

Ако пушенето на трева е "жизненост", то да- познавам някои хора, дето са пълни с живот.

# 899
  • София

Доколкото имам поглед, децата растат със същите убеждения. С други думи, едно заможно, стабилно семейство, за пример. Лично за мен обаче, отрицателен  Laughing

Aи тя Сирената е точно това, което описваш. Как смяташ да го разбере, че и да не го одобри. Еми ето вече знаеш как тази женичка, се чувства върха на веригата. Никой не казва, че е грозен и тъп, всеки се има за хубав и умен.  Peace
Да, доколкото съм я чела, поддържа същия мироглед за света, вселената и всичко останало.

Мамасита, разсмя ме  Laughing Ще си отворя една бира в твоя чест, ей. Тва поради липса на трева, не за друго  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт