Синдром - стара мома

• 63 856
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 915
То навсякъде си има едни кръчми, дето ходят точно тоя типаж.

Хубава и нюансирана статия, която отразява гледната ми точка, вместо опростенческото сламено чучело на гледната ми точка, с което се борят в темата:

http://www.nytimes.com/2016/01/10/opinion/sunday/st-teresa-and-t … -ladies.html?_r=0

# 916
Бременността те изкарва от норми и ако нещо вече е поразклатено, може да го доразклати. То и затова е хубаво първата бременност да е една идейка по-рано, щото младото си е младо- лесно влизаш пак в норма.
Значи е трябвало да родим на 16-18 години.  Mr. Green

E те ромките на по 12 раждат. Е те това е разковничето значи.

# 917
+++Не, на 16-18 още не си в оптимална позиция, и там не си в нормите точно.

По-добре е след 20, тялото да натрупа малко запаси, иначе 16-18 е още близо до годините на растеж, когато девойката е още "рехава", всичко е отивало за растеж, може дори да има липси на някои елементи. И като забременее, да почне да усеща неистов глад, за да си набави всичко и да качи много.

Трябва си младост плюс общо здраве. Не е само да се окотим на малко години.

Но къмто 35 вече дори и с доста добър живот пак по-лесно ще излизаш от нормите, особено ако е първа бременност. Да кажем, че строги правила няма, но има един оптимален прозорец. Жената трябва да се познава и да се възползва от този прозорец.

# 918
  • Куциндрел
Колко след 20? Mr. Green

# 919
  На колкото е била Мамасита. За второто и третото пак идеалните възрасти са на колкото е била тя.  Разликата между децата също - перфектната е колкото е между нейните.

# 920
  • Пловдив
Мамаситке,
Скрит текст:
наистина ли имаш вече три деца?  Embarassed
Питам, защото съм пропуснала клюката, ако има такава.

# 921
Вече писах- според отделния случай. Да не кажеш, че после поставям твърди граници. За някои може да се наложи да е по-скоричко, ако има индикации за СПКЯ примерно. Други могат безнаказано да чакат и след 30, но няма как да го знаят.

Въпросът е, че прозорецът съществува. Да, има хора с житейски обстоятелства, които може да им попречат да използват това време по предназначение. Обаче има избор: да промени обстоятелствата или да си затвори очите за нещо, което не е твърд закон, но да кажем е rule of thumb.

Ирис, при друго стечение на живота може би щеше да ми е по-комфортно да родя на 25, 27 и 30 и да съм приключила, но просто така се получи. Сега за породените- не го препоръчвам на всеки, трябва много добре да се познавате и да внимавате за хранителни липси, по принцип е хубаво да има 18 месеца между бременностите, с 6 мес. не е приятно, макар да не е невъзможно.

Така че дори да няма "грешно" време, то понякога може да се окаже, че нещата се случват неоптимално и си плащаш, както в моя случай- с породени деца и известен дискомфорт.

# 922
  • Куциндрел
Ирис, при друго стечение на живота може би щеше да ми е по-комфортно да родя на 25, 27 и 30 и да съм приключила, но просто така се получи. Сега за породените- не го препоръчвам на всеки, трябва много добре да се познавате и да внимавате за хранителни липси, по принцип е хубаво да има 18 месеца между бременностите, с 6 мес. не е приятно, макар да не е невъзможно.
А ти на колко ги роди?

# 923
26, 32, 33.

# 924
 На колкото е била Мамасита. За второто и третото пак идеалните възрасти са на колкото е била тя.  Разликата между децата също - перфектната е колкото е между нейните.

Моем се метнем в Марица, че не сме нея, нямаме нейния съпруг и нейните деца. А дали някой иска да и прилича е друга тема. .  Flutter

Темата стана силно досадна, защото се превърна в прелистване  на живота на Мамасита, която на мен не ми е интересна.  Hug Чао от мен.

# 925
  • Куциндрел
Че добре е. Можеш до към 37-мата година да имаш още едно. Ама не знам дали ще ти издържат нервите. newsm78

# 926
Хубава и нюансирана статия, която отразява гледната ми точка, вместо опростенческото сламено чучело на гледната ми точка, с което се борят в темата:

http://www.nytimes.com/2016/01/10/opinion/sunday/st-teresa-and-t … -ladies.html?_r=0

Гледната точка, която представя статията, е доста различна от гледната точка, която представяш в темата. Авторката не оценява какъв невероятен късмет й се е паднал с берлинчанина, който знае колко е важно да се сключи брак и осъзнато търси съпруга marriage material  Mr. Green и дава като лош пример сестра си, която се е раздала в името на мъж, деца и здраво семейство, а въпреки това накрая пада аварийно при нея. И, всъщност, определено е адвокат за "старомоминския" живот, без добавени условия, което ти не си, ако не е съпроводено с дегустации на вино и няколко доктората.  Laughing

Предполагам, че ти е харесала идеята за модела, понеже обичаш моделите -  there are still very few models for women of how to live outside of coupledom. Работата е там, че не е нужен модел. Във времето на св. Тереза не е имало как да се избяга от моделирането - или си това, или онова, ако не паснеш в ограничения брой модели, свършваш я отлъчен от обществото, я метнат на кладата. Днес разполагаме със свободата реално да избираме и откриваме какви да сме. Без да трябва непременно да търсим модел.

# 927
А, не, след 35 не раждам.
Вещица, в темата не се разисква моята позиция, а някаква карикатура на моята позиция. Викат му straw man fallacy. И затова моята позиция Е като тази в статията. Пуснах статията, за да го изясня и подчертая. Сега вече ясно ли е каква е позицията ми, след като го заявих в прав текст?

А моделите са хубаво нещо, дори най-свободните хора като се вгледаш, всъщност са избрали някои от съществуващите модели. Не е нужно да се открива топлата вода.

# 928
  • Куциндрел
Е сега си на 33, де. Имаш време до 35. Mr. Green

Поне моите времеви криви, прави и параболи са други. Ще помисля още 2-3 години. За сега клоня към не, ама знам ли.... Rolling Eyes

# 929
По-точно правилото ми беше "до трето или до 35, което се случи първо". Така че условието е изпълнено.

Сега се сетих за един парадокс, понеже Таис спомена гейовете и как порядъчните женени не ги обичали.

Парадоксално, точно тия интересни и нестандартни се борят за ... скучния модел на брака. Обаче когато си сложиш филтър на Фейса в подкрепа на "модела брак" за гейове, си куул и прогресивен. Ако подкрепяш брака за хетеросексуални, тогава си консерва. Чудя се защо хомосексуалните копират модела на хетерото, не можаха ли да измислят нещо свое, различно и оригинално, което също така да е и работещо...

Много е важно в крайна сметка нещата да са работещи, не просто да изглеждат добре отстрани.

Общи условия

Активация на акаунт