Двурога матка

• 13 470
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Да,да,прави сте,много зависи от септума ... много жени с двуроги матки и септуми раждат здрави и доносени дечица,но за съжаление,като при всяко нещо има и изключение.

# 16
за ужас на моя доктор,тъй като не можа да ми вземе 450лв за операция за премахване на септума аз забременях и родих здраво и доносено детенце.

# 17
  • София
за ужас на моя доктор,тъй като не можа да ми вземе 450лв за операция за премахване на септума аз забременях и родих здраво и доносено детенце.
За съжаление и лекарите вече толкова са го обърнали на печалбарство на гърба на хората и с цената на техните сълзи,страх и болка,че чак тръпки ме побиват.
Аз след преживяния ужас от късния аборт съм склонна всичко да направя.

# 18
аз също с цената на всичко събрах тези пари ,но пак казвам  Господ ми помогна да ги дам не на доктора за безполезнанта и ненужна операция а за витамини за бременни и всякакви глезотийки за току о научила за бременността си жена.

# 19
Bubble,
Разбирам те напълно, на твое място и аз бих направила операцията, защото ако септумът е бил причина за първия неуспех, ще се чувствам длъжна да направя всичко, което зависи от мен, за да не се повтори.

Бъди спокойна, изчакай си цикъла, неправи си операцията, тя е рутинна и съм сигурна, че скоро след това ще се похвалиш с най-хубавата новина!
Инфекциите също не са за подценяване, затова е хубаво по-место да се пускат изследвания за кръв и урина. Успех, момичета! Няма да се предавате, горе главите, ще дочакате мечтаните рожби, сигурна съм!
За съжаление и лекарите вече толкова са го обърнали на печалбарство на гърба на хората и с цената на техните сълзи,страх и болка,че чак тръпки ме побиват.
Аз след преживяния ужас от късния аборт съм склонна всичко да направя.

# 20
  • София
Kasmetliyka , точно така и аз се чувствам.Благодаря ти за хубавото пожелание!
 Инфекция отникъде не излиза засега.За операцията и мен ме увериха че е рутинна процедура.

# 21
Здравейте, и аз съм с двойна или двурога матка (все още не е напълно ясно) , изразен септум и поликистозни яйчници, говорим за лапароскопия преди да направим опити за бебе. Имам друг проблем - чест менструален цикъл ( през последните 40 дни- на всеки 10 ми идва) трябва да започна да пия Дуфастон на 16тия ден от цикъла, но просто нямам интервал от толкова дни. Моля за мнения по въпроса с всички тези "странности". Има ли възможност за бебе без интервенция и какви са вариантите. Посещавам МБАЛ"Надежда", лекува ме Сабина Персенска.

# 22
  • София
Аз ти препоръчвам да направиш процедурата по премахване на септума,хем ще има възможност да ти огледат и отвътре матката и евентуално да се разбере от какво е това често кървене.

# 23
Аз ти препоръчвам да направиш процедурата по премахване на септума,хем ще има възможност да ти огледат и отвътре матката и евентуално да се разбере от какво е това често кървене.
    Докторката казва че е все още рано, на 20 съм и някак сякаш не и се иска да прави операцията в този момент, измъчвам се от този цикъл, а искам скоро да започнем опити за бебе. Чета за здраво родени бебчета и без интервенции но рискът от аборт е прекалено голям.. Май не си струва да опитвам . Относно цикъла , по думите на Персенска, яйчниците ми функционирали малко по - различно от на другите... ама как ...не знам

# 24
Бабъл, и моята матка е двурога, но в съвсем лека форма.В Турция ми каза за нея, дори и на снимка ми я показаха,в България никой.
 Нали е в триъгълна форма и горната стена сякаш беше провиснала навътре и  двата края изглеждаха като два рога.

# 25
  • София
Бабъл, и моята матка е двурога, но в съвсем лека форма.В Турция ми каза за нея, дори и на снимка ми я показаха,в България никой.
 Нали е в триъгълна форма и горната стена сякаш беше провиснала навътре и  двата края изглеждаха като два рога.
И на мен никой преди д-р Сигридов не ми беше казвал,че ми е двурога матката,пък за септум да не говорим.Процедурата мина,наистина беше много лека и безболезнена,с пълна упойка.
 На теб предлагали ли са ти някаква интервенция?

Аз се радвам че се подложих на хистероскопията,защото освен че махнаха септума,са оправили и някои сраствания в кухината вследствие аборта (синехии).

Общи условия

Активация на акаунт