Опера

• 73 469
  • 478
  •   1
Отговори
# 225
Как мога да купя билети за Кино Арена за тези дати? Нямат опция за толкова напред в сайта.

# 226
Има, ако е до 1 месец, в сайта на Грабо дават линк към конкретната прожекция и така се отваря.

https://www.kinoarena.com/bg/movie/royal-ballet-pepelaska

Например, кликвате тук: https://grabo.bg/sofia/pepeliashka-0vwgg
После кликвате на  "Как да резервирам", отваря ви се меню надолу и кликвате на
"•До 24 часа след издаване на ваучер влезте тук", думата "тук" е активна и цъкате на нея.
Когато се купува билет от сайта на Кино Арена и преди да се плати има един празен ред "код за отстъпка", там като се сложи номера на ваучера от Грабо, той директно приспада 27 лв от билета (който струва 27 лв) и става 0 лв. А самият ваучер е 20 лв. Малко завъртяно, но става. Играл съм го няколко пъти.

# 227
Става, точно за "Лешникотрошачката" купувах по същия начин без проблем. Просто сайтът на киното не е много интуитивен.

# 228
  • The Evergreen State
И аз обичам оперното изкуство, посещавала съм постановки в града в който живея (в Щатите съм), не съм била на опера в България и нямам база за сравнение.
Впечатленията са ми че и тук залите са пълни.
Дрес кода е малко по-неформален, хората са облечени най-различно, има и такива строго официално облечени, има и такива по дънкови якета.
В лобито, подобно на останалите венюта където се провеждат мероприятия работят барове преди представлението и по време на антракта. Влизането в залата с напитки закупени от бара е позволено и много хора пият по чаша вино или шампанско във висока и плътна пласмасова чаша с капаче, докато се наслаждават на представлението.
Трупите с оперни певци са предимно млади хора, възрастта на публиката е разнообразна, има и много възрастни както и много млади хора.
Като цяло обстановката никак не е скована, разнообразието в облеклото и работещите барове допринасят за по-лежерното усещане. Това определено лишава от грандиозността с която обикновено се свързват тези събития на Стария континент, но пък има чара на съвремието.
Парфюмите се ползват много дискретно където живея поначало, операта не е изключение, може да се усети леко парфюм оттук оттам при разминаване с някой.
На входовете на залата раздават книжка с информация за постановката, биография на изпълнителите, сюжета на операта. Харесва ми това, че вървят субтитри на екрана над сцената докато върви представлението.
Публиката реагира щедро с ръкопляскания и овации, по време на представлението по-сдържано, но в края избухва шумно и на крака.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 16:01 от Athena

# 229
Едно птиченце ми подшушна, че Даниел Орен ще дирижира и откриването на следващия сезон в Националната опера тук, а операта ще е "Тоска". Задължително ще си доведе певци, тоест ако е вярно, ни очаква още един празник, подобен на "Турандот" този сезон. В профила му в Операбейз няма нищо за края на септември, значи вероятно не е потвърдено, но и няма други ангажименти тогава, което е обнадеждаващо.

# 230
Здравейте, знаете ли приблизително колко време продължава Орфей и Евридика? Ще го дават юли месец в Пловдив, доколкото видях в програмата.

# 231
Под час и половина, без антракт. Примерно час и 15, час и 20, с аплаузите - час и половина. А ако ти се слуша в аванс, в YouTube имаше един хубав запис на пълната опера от Ла Фениче във Венеция отпреди 2-3 сезона.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 18:20 от Country Strong

# 232
Последните 1-2 седмици на работа е лудница Dizzy Face и изтървах кога са пуснали в продажба билетите за постановките през април, а толкова исках да взема местата, на които обичам да сядаме в Софийската опера и балет.
Ще гледам “Великият Гетсби” за втори път, миналата година бях на премиерата и останах очарована.

Само намигвам, че в момента има код за 20% MANAGER20!
Скрит текст:
На събитие, на което бях гост преди повече от година, даваха флаери за отстъпка в Софийската опера и балет именно с този код и когато нямат активна кампания, винаги го пробвам, защото очаквам, че раздават едни и същи флаери на подобни събития. Понякога имам късмет, друг път - не, но сега работи, така че - възползвайте се Simple Smile)

# 233
Ех, че полезно, аз пък миналата седмица взех за "Вълшебната флейта" в началото на февруари, но с кода за 10% от Лидл. За първи път ще пробвам голямото дете, дано да му е интересно и да останем до края (взела съм крайни места и съм с готовност да излезем бързо, ако нещо много вземе да нервничи и започнем да пречим). Точно си мрънках, че за всички намалени билети трябва да се ходи специално на каса, което аз нямам времето да направя, та и за него взех билет за възрастен, и сметката доста набъбна, но, уви, така са организирани нещата тук.

# 234
dreamy123, благодаря за кода!
Взех билети за "Кармен" Simple Smile

# 235
В неделя бях на балета "Пепеляшка" по муз. на Прокофиев (да не се бърка с операта "Пепеляшка" от Росини) в Мега Мол, прожекция на Кралския балет от Ковънт Гардън. Всички много хубаво, ама сестрите на Пепеляшка се играят от мъже и то беше като драг куин шоу... мъже с пера на главата, с рокли, с фръцкане... А Пепеляшка беше "дръпната", тоест корейка или японка най-вероятно, много добре танцува.
Купих билети за "Хофманови разкази" за края на февруари, пак там ... изп. на Кралската опера, Лондон.

# 236
diziler, преди няколко години гледах "Хофманови разкази" в "Арена", ако са от същия сезон - невероятно беше! По-пищно нещо не съм гледала и досега. Непременно сподели после.
Поздрав:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 20:03 от Melusine

# 237
  • София
Би трябвало да излъчват новата постановка от този сезон. Гледах я началото на декември в Лондон - много ми хареса Heartpulse
Само сценографията беше малко екстравагантна за моя вкус - много цветно, карнавално, леко кичозно Smiley

# 238
Ох, да, така изглежда, ама много модерно това нещо, хич не ми е приказно.

# 239
Е "Пепеляшка" си беше направо драг куин шоу.

Тези мъже играят сестрите на Пепеляшка.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 00:57 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт