Опера

• 77 702
  • 544
  •   1
Отговори
# 540
Макбет няма как да си позволят да я направят инфантилна, докато Дон Паскуале определено е. Така че ако това е критерий, Макбет, категорично. Последните години доста вдигнаха нивото и искам да вярвам, че няма как постановката да е посредствена (постерът според мене наистина е точно в целта, друго не съм видяла засега). Вече за изпълнителите - стискаме палци, квото такова. И по-рано писах, надявах се на някое и друго по-силно име, но не би. Не, че нашите солисти са лоши, просто специално за лейди Макбет очаквах някак... абе, фойерверки.

# 541
  • София
Гледахме мюзикъла Матилда и не мога да не споделя колко съм разочарована. Артистите се справиха чудесно със задачата си, но сюжетът на това нещо е потресаващо зле. През цялото време плюеха по детето, което четеше книги, с грозни обиди към детето и физическо унищожаване на книгите, хвърляне, късане, подигравки. Разбирам да започне тази линия в началото, за малко, но впоследствие да се изведе поука, че това не е хубаво. Да има положителен финал, ясно да се покаже кое е правилното поведение, но не, през целите 3 часа се наслушахме на грозен език и действия, а накрая дори и финалът не беше положителен, родителите на четящото дете се отказаха писмено от него и заминаха за чужбина. Направо съм в потрес, и това представление е насочено към детска аудитория!

# 542
  • Пловдив
Матилда е по книга, авторите на операта не са виновни.

# 543
  • София
Не всички книги носят добри послания, особено към децата.
Ако знаех, че ще бъде такава подигравка, нямаше да го гледаме с децата. Между другото, и на тях не им хареса.
Иначе сме си редовни посетители на операта, най-често на балетните постановки, както и на много детски представления. Винаги сме си тръгвали окрилени и въодушевени. Скоро не съм се разочаровала така, затова реших да споделя тук.

# 544
  • София
Матилда е по книга, авторите на операта не са виновни.
За мен по-скоро е въпрос, не вина. Защо точно това избраха да покажат на ученическата аудитория?  Може би е модерно.
Децата са чели книгата, аз не съм. Попитах ги искат ли да взема билети - не пожелаха.

Общи условия

Активация на акаунт