Опера

• 76 783
  • 535
  •   1
Отговори
# 510
Райна, този "Зоро" на Русенската опера онзи "Зоро" със Зомбори ли е?

# 511
Да, Зомбори е звездата.

# 512
  • sofia
Връщам се от Травиата, падна ми се страхотен състав след заместването , тъй като някои от водещите певци се разболяха, че не можех да мечтая за по-добро съчетание. Изключително съм доволна и душата ми е пълна!

# 513
Бяx на прожекция в Арена West Mall на балета "Зле опазеното момиче" на Кралската опера и балет, Лондон. Много ми хареса. И изпълненията страхотни, и декорите, и музиката... Препоръчвам.

А след 2 седмици за кой ли път ще излъчат "Лешникотрошачката", на 28 декември и 2 януари, в кината Арена в София, Плевен, Кърджали и Смолян.

# 514
  • Be realistic - plan for a miracle.
И ние бяхме на Травиата Heart
Станислава Момекова, която беше първата Виолета, която гледах в "Травиата" 2021 г. отново беше уникална, макар по "заместване". И пак си поплаках на любимите си моменти.
Надявах се да гледам Мила Михова, но тя не излезе поради заболяване този ден.
Но най-добрата Виолета, която съм гледала до момента, е Александрина Михайлова! Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts

Междувременно се възползвахме да си вземем билети за "Фалстаф" през януари.
Нямам търпение да гледам опера, в която нищо трагично няма да се случи. Grinning

Сега си чакам "Лешникотрошачката", за да отпусна съвсем, че празниците почти дойдоха.

# 515
И ние ще ходим на "Лешникотрошачката", но на Софийската опера и балет.

# 516
  • София
И ние ще ходим на "Лешникотрошачката", но на Софийската опера и балет.
Постановката  на Григорович ни е любима, но тази година пропуснах времето за купуване на билети. Преди имаше и представления в началото на януари, но сега - не. След "Лешникотрошачката" на Арабеск, която ни остави двойствени чувства, тук ме запалихте за филма /вероятно на 2 януари, защото на 28.12  в зала БИАД ,  ще има матине на Ангел Станков и Йосиф Радионов/.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 07:36 от xxxxxx

# 517
Ще водя сина ми (първокласник), много се надявам да му хареса.

# 518
  • София
Ще водя сина ми (първокласник), много се надявам да му хареса.
Нашите - една девойка и две момчета ги водим от 4 годишни - определено се наслаждават. Обичат и класика, и   рок. Това гледат и слушат и в къщи.   Малкият е първолак. Обичат да ги водим в операта, но преди като че ли  имаше повече дневни представления   в почивните дни в голямата зала, подходящи за ученици.
А  малчуганите, които бяха на представлението на Арабеск  одобриха шумно само джазираните откъси и брейка.  Явно нямаха подготвка какво ще гледат, а целият салон беше пълен  с жужащи дечица - стотици, водени от учителки /не им беше никак лесно/, само тук таме някои случайни семейни посетители като нас.  Музиката на Чайковски звучи в много мултфилми, поне в по-старите на Дисни, но явно вече не се гледат масово и не им е в главите, както на нашите.  От бърборенето се разбираше, че и сюжетът не им е познат.  Арабеск бяха добри, както винаги, но може би, като няма да е класиката можеше да е нещо още по-радикално-осъвременено, без да е скандално, знам ли?  А може би, ако бяхме на вечерно представление с възрастна публика, впечатленията щяха да са други?

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 01:23 от xxxxxx

# 519
Потвърждавам мнението на diziler за "Зле опазеното момиче" от Кралската опера. Разкошотия, страхотно удоволствие ми достави, а Джеймс Хей като Вдовицата Симон беше истинско откровение. Аз от балет не разбирам, нямам и претенция да разбирам, но няма как да не оценя артистичния и пантомимичен талант на примата, Франческа Хейуърд, напълни ми душата направо. Ясно, че на такова ниво всяка мимика и позиция на еди кое си пръстче са отработени, но с близките кадри в киното се вижда чудесно точно колко съвършено са пресъздадени и колко естествен е крайният резултат. Чисто балетно (технически) не мога да имам мнение, и да е имало несъвършенства, не ги отчетох.

Не помня горе дали стана дума вече, но до 31 декември има код за 20% намаление на билетите в Националната опера - CELEBRATE20, пробван е, работи.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 22:30 от Country Strong

# 520
  • София
Гледахме Лешникотрошачката с Боряна Петрова, много ни хареса, страхотна е, изящна, ефирна, нежна.

# 521
Дали отново ще има "Зле опазеното момиче"?!

# 522
Не мисля, вчера беше последната дата на кино, а в стрийма на ROH все още седи записа от 2005 година, разбира се с други изпълнители и вероятно малко по-различна хореография, понеже в интервютата снощи Кевин О'Хеър натърти сто пъти, че това било "Зле опазеното момиче" от 2025. Един от подаръците за сватбата ни беше ваучер за билети за ROH и почти обмислях да отидем с мъжа ми лятото (юни или юли ще има няколко представления), но ще са с други състави (а и някак искам да идем на опера с тоя ваучер, не на балет).

Довечера ще видя дали не е качен някъде по руските торент тракери, ама едва ли.

# 523
И аз бях на 1-та дата на Лешникотрошачката с Боряна Петрова: беше разкошно и пълно с млади хор. Мечтая си за разтърсваща опера, но до март не си харесах нищо …

# 524
Благодаря за кода, взех с него билети за "Макбет" на рождения ми ден, детските представления не ги хваща, но купих за "Грозното патенце" през март за малкия ми син.

Общи условия

Активация на акаунт